WELLNESS

Αυτός είναι ο supetrainer των νοτίων προαστίων

Θα μπορούσα να ξεκινήσω το κείμενο με το εποχιακό κλισέ «τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να φτιάξεις σώμα», όμως αυτό δεν ταιριάζει καθόλου με τη φιλοσοφία του supertrainer Κώστα Μήτσαρη που θέλει -και πολύ σωστά- να μας μάθει ότι η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, 365 μέρες το χρόνο.

Εκτός από τη μεγάλη εμπειρία από συνεργασίες του σε μεγάλα γυμναστήρια έμαθα ότι έχει στο παλμαρέ του μεγάλα ονόματα του μπάσκετ, του πόλο και άλλων αθλημάτων που έχει γυμνάσει , μια μεγάλη λίστα από Έλληνες διάσημους που τον εμπιστεύονται τυφλά όπως όμως και καθημερινούς ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό που ενστερνίζονται απόλυτα την φιλοσοφία του. Ποια είναι αυτή;

«Το κυριότερο όταν κάνεις μία αθλητική δραστηριότητα είναι να σκέφτεσαι ότι κάνεις κάτι για σένα και για το πνεύμα σου. Γιατί, για μένα, κάθε είδους προπόνηση είναι τροφή για το πνεύμα μας», θα πει ο Κώστας και συμπληρώνει «στη δύσκολη καθημερινότητα που όλοι ζούμε, πρέπει να κάνουμε κάτι για μας πρωτ’ απ’ όλα. Και τα τα επιμέρους, όπως το να χάσουμε κιλά ή να καλυτερεύσουμε τη φυσική μας κατάσταση, έρχονται. Γυμναζόμαστε για μας, όχι γιατί “πρέπει”. Το “πρέπει” δημιουργεί άγχος. Η φιλοσοφία λοιπόν είναι κάνουμε την προπόνηση μέρος της καθημερινότητας μας κάνοντας κάτι καλό για τον εαυτό μας. Και αυτό είναι το σωστό κίνητρο».

Ο Κώστας είναι ο γυμναστής που θα ήθελες να έχεις όλο το χρόνο, όχι μόνον από Φεβρουάριο μέχρι καλοκαίρι για να χτίσεις σώμα για την παραλία. Καλό είναι να ξέρεις πριν ξεκινήσεις μαζί του προπόνηση ότι με μία τέτοια άποψη δεν συμφωνεί.

«Είναι άλλο να γυμνάζεσαι όλο το χρόνο και να προσπαθείς περισσότερο Φεβρουάριο με Ιούνιο και άλλο να μη γυμνάζεσαι καθόλου και να θέλεις να φτιάξεις σώμα αυτούς τους μήνες και στις διακοπές σου να το ξαναχαλάσεις». Έχει απόλυτο δίκιο!

Όσο αυστηρός πάντως θα είναι ως προσωπικός σου γυμναστής (πράγμα που θα σε κάνει να προσπαθείς και να δεις τα αποτελέσματα των κόπων σου στο ολοένα και πιο καλογραμμωμένο κορμί σου) άλλο τόσο ευέλικτος είναι στον χώρο της προπόνησης.

«Αν κάποιος επιλέξει να κάνουμε προπόνηση στον χώρο του, με έναν απλό εξοπλισμό γίνεται σωστή δουλειά. Φυσικά εξαρτάται το στόχο που έχει και το αθλητικό του παρελθόν. Μπορεί φυσικά να έρθει και σε δικό μου χώρο με εξοπλισμό. Εγώ έτσι κι αλλιώς μετακινούμαι διαρκώς για τα ραντεβού μου».

Αλήθεια, ποια είναι η διαδικασία για να ξεκινήσει κάποιος προπόνηση μαζί του; «Οι προπονήσεις γίνονται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Πρώτ’ απ’ όλα λοιπόν με βάση ένα ερωτηματολόγιο, που θέτω υπόψη του υποψήφιου αθλούμενου, κατανοώ άμεσα τις ανάγκες του, τις προσδοκίες που έχει από μένα αλλά και εγώ από αυτόν», θα πει ο Κώστας.

Αν λοιπόν δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας τους βάζει αργά ή γρήγορα στην δική του φιλοσοφία. Αν όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας, προσαρμόζεται εκείνος στις ανάγκες του αθλούμενου. Γιατί πρέπει να σας πω ότι ο Supertrainer έχει τεχνογνωσία και εμπειρία και για αποκατάσταση και ενδυνάμωση του σώματος από τραυματισμούς και μετά από εγχειρήσεις αποκατάστασης.

«Πάντα παίζει ρόλο και η ψυχολογία. Να μη τα παρατήσουν. Εκείνη τη στιγμή κάνεις κάτι για τον εαυτό σου. Όλα είναι θέμα μυαλού. Είναι η δύναμη του πνεύματος. Θέλω να ενεργοποιώ τον άνθρωπο με τον οποίο δουλεύω. Και αυτό είναι υπεράνω χρημάτων».

Όπως θα κατάλαβες, ο Κώστας έχει τρέλα με τη δουλειά του. Έχει πλάνο, πρόγραμμα, φιλοσοφία ζωής γύρω από τη γυμναστική. «Όλοι σπουδάζουν. Καλοί όμως γίνονται αυτοί που εμπνέονται κάτι καινούριο μέσα από την εμπειρία τους και την τεχνογνωσία τους. Για μένα ήταν σχολείο, πέρα από το Πανεπιστήμιο και τα κολλέγια, ότι δούλεψα με αθλητές. Για μένα, για να έχεις διάρκεια πρέπει να είσαι εργατικός, να έχεις όραμα, να παλεύεις γι’ αυτό και να έχεις μία φιλοσοφία που δεν την αλλάζεις».

Αυτή λοιπόν τη φιλοσοφία ο μοναδικός άνθρωπος που την γνωρίζει καλά είναι ο γιος του Κώστα, ο Γιώργος και μαζί φροντίζουν να την μεταλαμπαδεύουν στους ανθρώπους που τους καλωσορίζουν στη ζωή τους για να κάνουν την γυμναστική κομμάτι της καθημερινότητας τους.

Φωτό: Τόνια Φαντή 

Info 1: Να τον κλικάρεις στο nou-pou.gr γιατί θα γράφει τις πιο σωστές συμβουλές για το σώμα σου και τη γυμναστική.

Info2: Aν μένεις Άλιμο, Αργυρούπολη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Ελληνικό, Ηλιούπολη κλείσε ραντεβού με τον Kώστα Μήτσαρη στο τηλ.:  6932 915 698. Για περισσότερες πληροφορίες www.supertrainer.gr