WELLNESS

Μια CrossFit Stylish μέρα στο WorkoutHall

Στο WorkoutHall είναι ο χώρος που κάθε γυναίκα μπορεί να γυμναστεί όπως δεν είχε ποτέ  φανταστεί

Για το WorkoutHall τα έχουμε ξαναπεί. Μόλις μπαίνεις μέσα ζαλίζεσαι από το μέγεθος του, ενώ όταν αρχίζεις να ανακαλύπτεις τις δυνατότητές του δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Σε δελεάζει να γυμναστείς, να χύσεις ιδρώτα, προπονηθείς. Άλλωστε είναι ο μοναδικός χώρος στα νότια προάστια που μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί προπονητήριο.

Επειδή όμως ένας τέτοιος χώρος φαινομενικά συγκεντρώνει περισσότερο τα αντρικά βλέμματα εμείς είμαστε εδώ για να διαψεύσουμε αυτό τον μύθο. Είμαστε εδώ για να σου δείξουμε ότι το  WorkoutHall είναι μοναδικός χώρος και για τις γυναίκες.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Πήραμε από το χεράκι την fashion blogger Μιρκέτα και κατευθυνθήκαμε στον Άλιμο. Μπήκαμε στο  WorkoutHall και της είπαμε διάλεξε να κάνεις ότι τραβάει η ψυχούλα σου. Και εκείνη πραγματικά δεν ήξερε με ποια από όλες τις επιλογές να ξεκινήσει. Λογικό όταν βρίσκεσαι σε αυτό το μοναδικό προπονητήριο των 7000 τετραγωνικών μέτρων. Τελικά ξεκίνησε με μερικές ασκήσεις στο στίβο 200 μέτρων στην περίμετρο του κτηρίου με πιστοποιημένο επαγγελματικό ταρτάν. Nόμιζε ότι θα ξεκινούσαμε χαλαρά, προβολές με βάρος και μερικά Tire flip μας έβαλαν αμέσως στο πνεύμα για το τι θα επακολουθούσε. Δεν μου φάνηκε ότι πτοήθηκε αφού δεν έφυγε το χαμόγελο από το πρόσωπό της.

Μετά μπήκαμε μέσα και εκεί είδα τις πρώτες σταγόνες ιδρώτα στο μέτωπό της. Η προπόνηση συνεχίστηκε με βάρη, butcher πάνω στο γρασίδι, wall ball shots κάποιες πολύ αγαπητές ασκήσεις για τις γυναίκες. Εκεί που πραγματικά όμως ρίξαμε γέλιο είναι όταν προσπάθησε να κάνει την αναρρίχηση με το σκοινί. Στην αρχή νόμιζε ότι δεν θα τα καταφέρει, αλλά με την κατάλληλη καθοδήγηση από την προπονήτρια  το ανέβηκε άνετα και πανηγύριζε όταν κατέβηκε. Έτσι είναι στο WorkoutHall. Μαθαίνεις τα όρια σου και με την κατάλληλη καθοδήγηση τα ξεπερνάς.

Η συνέχεια είχε πάλι ασκήσεις crossfit  το οποίο λειτουργεί με επίπεδα και προσαρμόζεται στο επίπεδο του κάθε αθλούμενου. Η Μιρκέτα δοκίμασε και το  ΤΚΟTough Kick Boxing Overdose . Είναι μια εναλλακτική προπόνηση ιδανική για γυναίκες αφού καταφέρνει να κάψεις περισσότερες θερμίδες ανα προπόνηση από οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Συνδυάζει ασκήσεις του CrossFit με του Kick Boxing και πραγματικά ξεδίνεις. Μόλις η Μιρκέτα έβαλε τα μοβ γάντια του μποξ, σκιάχτηκα λίγο αλλά έμεινα ασφαλής σε απόσταση. Εκείνη τα ευχαριστήθηκε δεόντως αφού έριξε αρκετές μπουνιές στον σάκο έτσι και αλλιώς το boxing τα τελευταία χρόνια είναι πολύ διαδεδομένο παγκοσμίως με πολλές φανατικές να το ακολουθούν σαν τρόπο άσκησης.

Ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα με indoor rowing-  κωπηλατικές ασκήσεις και κάποιες ακόμα με μπάρα αποφασίσαμε να βγει λίγο στον στίβο πάλι για αποθεραπεία να χαλαρώσει. Μετά από πολύ ιδρώτα αλλά με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο, από αυτά που έχεις όταν ξέρεις ότι έχεις πετύχει κάτι που ήθελες, μας μίλησε για την εμπειρία της “Στο WorkoutHall μπορείς να συνδυάσεις δυναμική προπόνηση με αερόβια άσκηση ανάλογα τις ανάγκες σου κι αυτό είναι που ψάχνω στην γυμναστική. Ο χώρος είναι μεγάλος με προγράμματα  που ποικίλουν γιατί αν με ρωτάς μ’ αρέσει να αλλάζω συχνά τον τρόπο γυμναστικής και να έχω εναλλακτικές για να βρίσκω πάντα ενδιαφέρον. Κι αυτό είναι κάτι που σε τέτοια ποικιλία μόνο το WorkoutHall μπορείς να το βρεις. Ειδικά με τον συνδυασμό του Kick Boxing με το Crossfit και όταν φόρεσα τα γάντια το ευχαριστήθηκα πολύ. Είναι σπάνιο να μπορείς να συνδυάζεις την άσκηση με την διασκέδαση”.

Και αυτός είναι ο βασικός στόχος του WorkoutHall είτε πρόκειται για άντρες είτε για γυναίκες. Το περιβάλλον, τα προγράμματα, οι εκπαιδευτές έχουν σκοπό να καταφέρουν να κάνουν τρόπο ζωής της άσκηση στους πελάτες – αθλούμενους. Και πίστεψέ με, αυτή η χαρά που σου δίνει η γυμναστική και ο ιδρώτας που έχεις χύσει, φαινόταν στο πρόσωπο της Μιρκέτας όταν βγαίναμε από το WorkoutHall.

info: Ρόδων 6 & Κυβέλης, Άλιμος
τηλ: 6980040999, 210 9902038