WELLNESS

Ο Νικηφόρος Παντελίδης εξηγεί γιατί πρέπει να ξεκινήσεις κι εσύ το σύστημα εκγύμνασης EMS

Εάν αναζητάς έναν σωστό και γρήγορο τρόπο για να έρθεις και πάλι σε φόρμα μετά τις διακοπές, χωρίς ρίσκο τραυματισμών, με χαρά σου ανακοινώνουμε ότι βρήκαμε και το πώς, αλλά και τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο.

Το γυμναστήριο Habitus στην οδό Κύπρου 59 στη Γλυφάδα και ο personal trainer Νικηφόρος Παντελίδης, βρήκαν και σου προτείνουν έναν σχετικά νέο (στην Ελλάδα) τρόπο για σωστή και αποτελεσματική εκγύμναση. Αυτόν της ηλεκτρομυοδιέγερσης EMS (Electric Muscle Stimulation). Και μάλιστα, χωρίς καλώδια.

Το EMS είναι το όνομα της προπόνησης. Το I-MOTION είναι το μηχάνημα, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η προπόνηση και το Habitus το φέρνει σε αποκλειστικότητα.

Ο Νικηφόρος θα γίνει ο άνθρωπός σου. Γιατί; Γιατί είναι εκπαιδευμένος στο σύστημα αυτό και είναι ο καλύτερος στο είδος του. Ξεκίνησε ως personal trainer και στην πορεία ειδικεύτηκε σε EMS personal trainer.

Επίσης, φροντίζει να ενημερώνεται διαρκώς, καθώς ταξιδεύει και στο εξωτερικό με σκοπό να βελτιώσει την τεχνική και να είναι πάντα up do date. Λίγες ημέρες πριν, επέστρεψε από την Ισπανία, όπου είχε παρευρεθεί για τον σκοπό αυτό.

«Το EMS γυμνάζει όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα σε 25 λεπτά γυμνάζεις όλο το σώμα, μέσω μιας κυκλικής προπόνησης, η οποία προσφέρει ενδυνάμωση, καταπολεμά την κυτταρίτιδα στις γυναίκες και την κοιλίτσα στους άνδρες. Είναι μια μορφή γυμναστικής που δεν περιέχει τον κίνδυνο τραυματισμού, ενώ απαιτείται φυσικά το ιατρικό ιστορικό του κάθε ανθρώπου».

Παράλληλα, ο Νικηφόρος εξηγεί την όλη διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται πάντα με την επίβλεψη του trainer. «Ο trainer καταλαβαίνει σε τι επίπεδο και σε τι αντοχή βρίσκεσαι και φροντίζει να ρυθμίζει ό,τι χρειάζεται».

Κάτι πολύ, μα πολύ σημαντικό που διευκρινίζει ο Νικηφόρος και που αξίζει να δώσεις προσοχή, είναι ότι το EMS είναι wireless, δεν έχει, δηλαδή, καλώδια, ενώ δε μένεις στατικός. «Κάνεις προπόνηση στο χώρο του γυμναστηρίου, δε σε δεσμεύει το καλώδιο. Έχεις απόσταση έως και 100 μέτρα να κάνεις όργανα, διάδρομο, ποδήλατο. Αυτό δεν υπήρχε. Και είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζει ο κόσμος».

Η ηλεκτροδιέγερση, τονίζει ο Νικηφόρος, άρχισε να γίνεται για αποκατάσταση των αθλητών, είναι ουσιαστικά, ενεργητική-παθητική γυμναστική. «Ο κόσμος το αγάπησε και το αγκάλιασε, είναι πρωτοποριακό και διαδεδομένο πολύ στην Ευρώπη». Επίσης, σύντομα θα υπάρξει παρουσία του συγκεκριμένου συστήματος στο Κολωνάκι, το Μαρούσι, τη Κηφισιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Μύκονο, τη Νάξο, την Κέρκυρα και την Ίο.

Κάποιος αρχάριος στη γυμναστική, ενδείκνυται να ξεκινήσει με το EMS;

«Ναι, είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει. Ενεργοποιεί σιγά σιγά όλο το μυικό σύστημα και σε βάζει σε διαδικασία να ‘χτίζεις’ μυικό ιστό, χωρίς τραυματισμούς. Σε ενδυναμώνει και μετά μπορείς να κάνεις και άλλες προπονήσεις, όπως βάρη».

Επίσης, ο Νικηφόρος εξηγεί ότι σε περιόδους μεγάλης απουσίας, εάν δηλαδή κάποιος έχει αποχή έναν χρόνο από τη γυμναστική, είναι προτιμότερο να μπαίνει ξανά στο «παιχνίδι» με το EMS.

Γυρνάμε από διακοπές. Τι κάνουμε με το θέμα της άσκησης; Πόσο γρήγορα επανερχόμαστε;

«Ξεκινάμε με χαμηλούς ρυθμούς και πρώτα βάζουμε στο πρόγραμμά μας το αερόβιο, ώστε να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Φυσικά, επανερχόμαστε και στις συνήθειες της διατροφής. Τις πρώτες εβδομάδες πρέπει να κάνουμε κυκλική προπόνηση για όλο το σώμα. Το σώμα μας θυμάται, και αν του δώσουμε τρεις εβδομάδες αποκτά την αντοχή που είχε».

Σε επαναφέρω στο EMS και στην ηλεκτροδιέγερση. «Δύο φορές την εβδομάδα αρκούν και πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους τρεις ημέρες».

Κάτι άλλο ιδιαίτερα σημαντικό, το οποίο σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί, είναι το κόστος. Με χαρά σου ανακοινώνω ότι αυτό είναι πολύ προσιτό και δε θυμίζει σε τίποτα τα υψηλά ποσά που απαιτούνται συνήθως για personal training. Ο Νικηφόρος σου δίνει την επιλογή να μπεις σε γκρουπάκια έξι ατόμων, κάνοντας το κόστος απόλυτα προσιτό.

Είναι ο άνθρωπός σου. Και αν δεν είναι, θα γίνει. Γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του και είναι αυθεντία στον τομέα του. Δεν πιστεύω να το σκέφτεσαι ακόμη!

Info

Habitus. Result based fitness- EMS: Κύπρου 59, Γλυφάδα, 1ος όροφος, τηλ: 2109680799