WELLNESS

Ποδηλατικές διαδρομές στα Νότια

Οι ορθοπεταλιές στα Νότια Προάστια έχουν θαλασσινό αέρα. Η κίνηση του πεντάλ γίνεται πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα όταν οι διαδρομές που ακολουθείς είναι αισθητικά ενδιαφέρουσες και σου προσφέρουν αίσθηση ασφάλειας.

Διαδρομή #1: Από την παραλία Γλυφάδας ως τον Άγιο Κοσμά

Η πιο γνωστή διαδρομή για τους Γλυφαδιώτες, ιδιαίτερα από τότε που φτιάχτηκε το τραμ και ο πεζόδρομος από την εσωτερική του μεριά. Δεν πρόκειται βέβαια για κατεξοχήν ποδηλατόδρομο (ας ελπίζουμε να το δούμε κι αυτό σύντομα) αφού εκεί συνηθίζουν να βολτάρουν ή να κάνουν jogging οι fans του παραθαλάσσιου τοπίου. Όπως και να ‘χει πρόκειται για μια διαδρομή χωρίς δυσκολία, περισσότερο για χαλάρωση και καθάρισμα του μυαλού από έγνοιες. Αν αναβαθμιστεί και η παραλία τότε θα είναι χάρμα οφθαλμών και θα συνιστά εξάσκηση στο ποδήλατο με κλειστά μάτια αφού θα οδηγείς ευθεία αλλά τα μάτια σου θα βρίσκονται προς την παραλία και τις ατραξιόν(!) της. 

Διαδρομή #2: Από το Καβούρι ως τη Βουλιαγμένη 

Μπορείς να ξεκινήσεις από την παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Divani Caravel στο Μικρό Καβούρι (στρίβοντας στο στενό ακριβώς πριν από εκεί που βρισκόταν το περίπτερο με τον Κουτάλα) κατά μήκος του δρόμου που λέγεται Οδός Ήλιου. Φτάνεις ως την καφετέρια Λασίθι και λίγο πιο κάτω είναι η είσοδος που ξεκινάει ο πεζόδρομος για το Μεγάλο Καβούρι με τεράστιο κήπο (που εμπλουτίζεται κάθε μέρα και περισσότερο) από τη μια μεριά και τη θάλασσα από την άλλη. Μια παραδεισένια διαδρομή. Εδώ μπορείς να κάνεις και ένα διάλλειμα στις καντίνες να τσιμπήσεις κάτι! Αν θες επιστρέφεις από την ίδια διαδρομή ως την έξοδο από το Μεγάλο Καβούρι (υπάρχει μια μικρή ανηφόρα) και συνεχίζεις προς Λαιμό ως τη μαρίνα που βρίσκεται εκεί.

Διαδρομή #3 Από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ως το Φάληρο 

Μια ιδανική διαδρομή για την ώρα του ηλιοβασιλέματος με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα! Αν δε μένεις κοντά στο ΣΕΦ μπορείς να πας με τον ΗΣΑΠ ή τη γραμμή 1 του Μετρό μέχρι το Φάληρο ή να αφήσεις το αυτοκίνητο σου σε ένα από τα δωρεάν parking του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ή των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Δέλτα του Φαλήρου. Να θυμάσαι πως στο μετρό, προαστιακό και τραμ επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτου όλες τις ώρες και τις μέρες στο τελευταίο βαγόνι του συρμού. Περνάς πίσω από τα γήπεδα 5×5 του Φαληρικού Δέλτα και συνεχίζεις στον πεζόδρομο της Παραλιακής στα τεράστια πεζοδρόμια στα οποία υπάρχει χώρος για όλους και θέα προς τον Σαρωνικό. Αν το λέει η καρδούλα σου πάντως ή μαγευτείς από το τοπίο μπορείς να συνεχίσεις περνώντας από το Καλαμάκι, τον Άλιμο και να φτάσεις στη Γλυφάδα.

Διαδρομή #4 Από τους πρόποδες του Υμηττού ως τον Καρέα 

Αυτή είναι μια διαδρομή πιο γνωστή στους κατοίκους της Τερψιθέας και της Αργυρούπολης γιατί ξεκινάει μετά τη μεγάλη ανηφόρα της Αγίου Νεκταρίου από ένα τσιμεντένιο ανηφοράκι (που ανεβαίνεις τσουλώντας το ποδήλατο δίπλα σου). Παίρνεις την αριστερή στροφή με το χώμα και ξεκινάει η διαδρομή που φτάνει μέχρι το Μοναστήρι του Καρέα. Είναι μια ανηφορική διαδρομή μέτριας δυσκολίας,11 χλμ να πας και 11 να γυρίσεις. Αν σου αρέσουν οι οργανωμένες ποδηλατοδιαδρομές μπορείς να συντονιστείς με τους Ποδηλάτες του Νότου που διοργανώνουν τρίωρες διαδρομές με αποστάσεις των 25-35 χλμ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Η αναχώρηση γίνεται πάντα στις 8μμ από το ζαχαροπλαστείο «Κωνσταντινίδης» (Λ. Βουλιαγμένης 534, Άλιμος)

Πολλές πληροφορίες για ποδηλατικές διαδρομές μπορείς να βρεις και σε αυτό το link http://podilatestounotou.blogspot.gr/