WELLNESS

Το πρώτο ZAKCRET στα νότια προάστια ήρθε και αλλάζει τα δεδομένα

To υπερ-κατάστημα αθλητικών ειδών που κάνει πάταγο  σε περισσότερες από 10 περιοχές της Αθήνας ήρθε επιτέλους στο νότο και συγκεκριμένα εντός του Shopping House στον Άλιμο. Εννοείται ότι τρέξαμε να το επισκεφτούμε. 

Ένα τέτοιο νέο δεν πρέπει επουδενί να μείνει ανεκμετάλλευτο σκέφτηκα και ξεκίνησα να προφέρω στον Δημήτρη την αγαπημένη φράση του απανταχού γυναικείου πληθυσμού αυτού του πλανήτη. «Θέλω να πάμε για ψώνια…» τόλμησα να πω και σε κλάσματα του δευτερολέπτου τον είδα να παίρνει την έκφραση δηλητηριασμένου με κώνειο (θα το πιει κι αυτό το φαρμάκι), ενώ το sequel της ταινίας Inside Out άρχισε να παίζεται στο μυαλό του με στόχο να σκαρφιστεί την καλύτερη δικαιολογία για να το αποφύγει. 

Φωτό: Ολυμπία Ορνεράκη

Όλα αυτά προτού προλάβω να ολοκληρώσω τη φράση μου «…στο νέο ZAKCRET στο Shopping House». Μετά από αυτό, η προθυμία (και η ανυπομονησία) του άγγιξε τα επίπεδα του φαντασιακού. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. 

Αλλά βέβαια ο κύριος το γνώριζε το ZAKCRET Sports και μάλιστα το είχε επισκεφτεί στη «ναυαρχίδα» της εταιρείας, στο Γαλάτσι, αφού δεν υπήρχε στα Νότια μέχρι πριν από λίγους μήνες που άνοιξε στον Άλιμο και μας απάλλαξε από ένα λόγο να ζηλεύουμε τους Βόρειους. Τ΄ αδέρφια μας οι Πειραιώτες επίσης, έχουν την τύχη ν’ απολαμβάνουν τον αθλητικό κόσμο του ZAKCRET από τα τέλη του 2015. Αν δεν το ξέρουν, έφτασε ο κόμπος στο χτένι να το μάθουν.  

Στοιχημάτιζα πως πρόκειται για ξενόφερτη εταιρεία, μέχρι που έμαθα πως το όνομα ZAKCRET σχηματίστηκε από τα αρχικά δύο πανέμορφων νησιών μας, τη Ζάκυνθο και την Κρήτη. Γιατί η εταιρεία ZAKCRET Sports ιδρύθηκε το 1975 ως μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση κι έχει διανύσει μια πορεία 40 ετών, αποτελώντας αυτή τη στιγμή μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες αθλητικών καταστημάτων στην Ελλάδα, αριθμώντας 14 υπερσύγχρονα καταστήματα, διαθέτοντας το μεγαλύτερο αθλητικό e-shop στην Ελλάδα καθώς κι ένα κατάστημα Premium συλλογών με το όνομα Sneaker Cage.

Με την επίσκεψή μας στο νέο shop in shop κατάστημα στον Άλιμο βρεθήκαμε στο κέντρο της αθλητικής Εδέμ. Πάνω από 60 διαφορετικά επώνυμα αθλητικά brands (Nike, Adidas, Puma, Asics, Reebok, BodyTalk, Body Action, Champion, Russell Athletic) υπήρχαν γύρω μας.

Τι να πρωτοκοιτάξουμε; Δοκιμάσαμε κυριολεκτικά το μισό μαγαζί, με τον Δημήτρη να επιμένει να παριστάνει τον Αντετοκούνμπο. Για να εξιλεωθεί ήθελε να μου κάνει πρόταση γάμου με το μωβ αθλητικό που έβαλα στο μάτι. Γιατί ξέρει πως δεν είμαι κάνα mainstream κορίτσι να θέλω μονόπετρα και το γοβάκι της Σταχτοπούτας. 

Εκτός κι αν τώρα που το σκέφτομαι πήγε να τη βγάλει οικονομικά με τόσο καλές τιμές που έχει το ZAKCRET. Για να έχουμε deal θέλω πάνω από 5 ζευγάρια και κάμποσα αθλητικά και casual συνολάκια. Ας είμαστε σίγουροι (και μοδάτοι) καλού κακού. Αν έστω και λίγο παρατηρούσε τις αντιδράσεις μου, θα ξέρει και από ποιο section να μου πάρει τα ρούχα. 

Ο λόγος για το νέο brand από τα ΖΑKCRET Sports που φέρει το όνομα District 75 και είναι η μετεξέλιξη του Brand Zakcret, η πρώτη συλλογή ρούχων του οποίου παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2008. Ενώ καλό είναι να γνωρίζεις πως το 2013 η Zakcret Sports επένδυσε στη δημιουργία της πρώτης σειράς αθλητικών παπουτσιών με το όνομα ΖΑKCRET.

Το Brand District Seventy Five έχει ως βασικό πυλώνα το sports lifestyle look και χωρίζεται σε 3 συλλογές. H συλλογή ORIGINAL με sporty look για τον άνδρα, την γυναίκα και το παιδί.

H συλλογή HERITAGE με street /casual look για τον άνδρα την γυναίκα και το παιδί. H συλλογή TRIBE με πιο «ιδιαίτερο» sporty look για τους πιο απαιτητικούς, αποκλειστικά για άνδρες. Εκεί είχε την τιμητική του ο Δημήτρης. Έφτιαξε γκαρνταρόμπα για καμιά πενταετία. 

Εκτός από τα προϊόντα, την ποικιλία και τις τιμές όμως, από την εμπειρία μας στο κατάστημα καταλήξαμε, πως υπάρχει κάτι πολύ σημαντικότερο που κάνει το ZAKCRET να ξεχωρίζει. Και αυτό δεν είναι άλλο από την εξυπηρέτηση και τους ανθρώπους που δουλεύουν για την εταιρεία. Είναι που θέλουν να σου παρέχουν την πληροφορία, να σε βοηθήσουν να βρεις το καλύτερο για σένα και όχι απλά να βρεις κάτι να ψωνίσεις. Θέλουν να φύγεις από τα κατάστημα όσο το δυνατό περισσότερο ενημερωμένος. 

Μετά από δυο-τρεις ώρες που διασκεδάσαμε εξερευνώντας εξονυχιστικά το νέο ZAKCRET στον τρίτο όροφο του Shopping House, περάσαμε στο ταμείο με τα νέα μας αποκτήματα κι ένα χαμόγελο μέχρι τ’ αυτιά.

Φήμες λένε πως ποτέ άλλοτε δεν πέρασε τόσο ωραία άντρας σε ψώνια με γυναίκα. Αλλά γι’ αυτό υπάρχουν οι εξαιρέσεις, για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Και βασικά γι’ αυτό υπάρχουν τα ZAKCRET Sports. 

Info: Zackret, Shopping House (3ος όροφος), Θεομήτορος 41, Άλιμος, τηλ. 210 9853546, https://www.facebook.com/zakcret, https://www.instagram.com/zakcret_sports/