WELLNESS

Soulful live sounds and movement with Ellie & Elena στο Hobnob

Ο πολυχώρος των νοτίων προαστίων ξέρει να δημιουργεί events που δεν μπορείς να αντισταθείς στο κάλεσμα τους.

Το Hobnob υποδέχεται την Παρασκευή 17/5 από τις 19.30- 21.30 στο χώρο του τον Ellie στην Ελλάδα, σε μια 2ωρη εμπειρία μουσικής και κίνησης, όπου ο  χορός παντρεύεται με τη γιόγκα κάτω από το πέπλο της διαισθητικής μουσικής του Ellie.

Η Έλενα θα μας καθοδηγήσει με απλότητα σε μια ροή από κινήσεις με στοιχεία από το σύγχρονο χορό, τη γιόγκα και τους συμβολισμούς της και την ελεύθερη κίνηση. Οι παρευρισκόμενοι θα αποδομήσουν μαζί απλές και σύνθετες κινήσεις, θα τις νιώσουν και έπειτα θα χτίσουν την δική τους χορογραφία με άλλη βάση και αίσθηση.
 
Το εργαστήρι αυτό θα είναι ένα ταξίδι έκφρασης. Στη γιόγκα η κάθε στάση, η κάθε κίνηση, η κάθε αναπνοή όταν είναι συνειδητή μας συνδέει με τον αντίστοιχο συμβολισμό, θεότητα, ή ιδιότητα. Στο χορό από την άλλη χάνονται οι γραμμές και κρατάμε το συναίσθημα, αυτό μας κινεί, αυτό μας ξεμπλοκάρει. Όταν η συναισθηματική κίνηση γίνονται ένα με τη συνειδητή, μαγικά πράγματα συμβαίνουν…
 
Ο Ellie έχει τη ικανότητα με την μουσική του να συνοδεύει την κίνηση και το συναίσθημα που δημιουργείται από αυτή. Η μουσική του, δονείται στα χρώματα του γαλάζιου και του μπλε, “έκφραση και επικοινωνία” στη γλώσσα της γιόγκα. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, συνοδεύοντας με τη μουσική του δασκάλους γιόγκα, διαλογισμού και εκστατικού χορού.
 
Το 2ωρο αυτό workshop μουσικής, yoga και χορού απευθύνεται σε όλους, ακόμα και αν δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στο χορό ή τη γιόγκα. Μια ξεχωριστή εμπειρία για μία μόνο φορά λίγο πριν υποδεχτούμε το καλοκαίρι.
Το σεμινάριο κοστίζει 20 ευρώ και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2130418585 ή στο info@hobnob.gr. Έως 20 συμμετοχές αυστηρά λόγω περιορισμένου χώρου!
Λίγα λόγια για τον Ellie
Ο Elie Ô είναι επαγγελματίας μουσικός, συνθέτης και παραγωγός. Στα 15 χρόνια της καριέρας του έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, παίζοντας μουσική σε διεθνώς αναγνωρισμένα φεστιβάλ και εκδηλώσεις, και έχει συνεργαστεί με πολλούς ταλαντούχους τραγουδιστές και επαγγελματίες ευεξίας. Γιος κιθαρίστα των Blues, αποφοίτησε από το διάσημο γαλλικό σχολείο Jazz και καθιερώθηκε ως επαγγελματίας κιθαρίστας. Το πάθος του για τη μουσική τον οδήγησαν να ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου και να εξερευνήσει πολλά μουσικά όργανα. Ξεκίνησε από την Αφρική , όπου έμαθε το διπλό μπάσο και το guembri – ένα μαροκινό υπνωτικό μπάσο από τη φυλή Gnawa της Σαχάρας, που είναι γνωστό ότι παράγει βαθύ υπνωτικό ήχο, ο οποίος προάγει την επίγνωση και βοηθά στο διαλογισμό. Ο Elie για 10 χρόνια έπαιξε σε διάφορες μπάντες στο βόρειο αφρικανικό μουσικό είδος, καθώς και σε γνωστά γαλλικά reggae συγκροτήματα. Έχει συμμετάσχει στη μεγαλύτερη γαλλική πολυεθνική Orchestra Swanband Paris, ως βασικός μπασίστας. Κατά τη διάρκεια του χρόνου του με την Swanband, ο Elie έπαιξε σε πάνω από 250 εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια  ανακάλυψε τη θεραπευτική δύναμη των 417 Hz συχνοτήτων που ήταν σημείο κλειδί στην καριέρα του. Με μεγάλη έμπνευση ο Elie άρχισε να συνθέτει και να παράγει το πρώτο του άλμπουμ Sweet B σε συνεργασία με τη Γαλλίδα τραγουδίστρια Lea. Έχει μελετήσει ανατολικούς ήχους και το ινδικό Sitar, με τον Guru Mukesh Kumar στο Rishikesh της Ινδίας και την ινδική φιλοσοφία στο Udaipur. Επιστρέφοντας ανακάλυψε τη ρωσική ηλεκτρονική μουσική σκηνή στη Μόσχα, παίζοντας μπάσο και ηλεκτρονική μουσική. Τέλος το μεγάλο μουσικό του ταξίδι τον οδήγησε να δημιουργήσει το Soulful Live Music Project, το οποίο αντλεί έμπνευση από τις πολύχρωμες προσωπικές του εμπειρίες. Από το 2017, ταξιδεύει το κόσμο, και συνοδεύει διαλογισμούς και μαθήματα γιόγκα, προσαρμόζοντας τον ήχο του στη πρόθεση του κάθε μαθήματος και εργαστηρίου, μοιράζοντας την αγάπη του για την μουσική με κάθε έναν από εμάς, μιλώντας στη καρδιά μας.
Λίγα λόγια για την Έλενα
Η Έλενα είναι δασκάλα γιόγκα και θεραπεύτρια ταιλανδέζικου μασάζ. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της χορεύει καθώς η κίνηση την απελευθερώνει. Το μπαλέτο, ο σύγχρονος χορός και ο αυτοσχεδιασμός υπήρχαν από παιδί στη ζωή της. Η γιόγκα μπήκε στη ζωή της το 2010, αλλά ήταν το 2012, όταν σε ένα στούντιο χορού στο Λονδίνο, δοκίμασε θεραπευτική γιόγκα nidra. Η γιόγκα τη βοήθησε να βγεί από βαριά κατάθλιψη, και θέλοντας να εμβαθύνει στη φιλοσοφία της, γυρνώντας στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε την πρώτη εκπαίδευση 200 ωρών το 2014 στην Αθήνα. Από τότε, πάντα μαθήτρια εκπαιδεύτηκε στην περιγεννητική και θεραπευτική γιόγκα, τη yin yoga, aerial yoga, Chakra yoga και το Thai massage (Sunshine network) όπου και ασκεί από το 2016 σε προσωπικές συνεδρίες. Ξεκίνησε να διδάσκει εθελοντικά το 2014 σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και έχει διδάξει σε πολλά στούντιο και χώρους άσκησης στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια στην Ελλάδα και Ευρώπη πάνω στο διαλογισμό, τη θεραπευτική γιόγκα, το σαμανισμό, την ανατομία της γιόγκα, αλλά και την ψυχοθεραπεία, το EFT, το θετικό οραματισμό και το ταϊλανδέζικο μασάζ, όπου πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες στην Αθήνα από το 2016. Εκπαιδεύεται πάνω στο coaching και στο νόμο της έλξης, συνδυάζοντας τα πανάρχαια εργαλεία της γιόγκα, αλλά και εργαλεία για να εκπαιδεύσουμε το νου ώστε να αλλάξουμε τη ζωή, την υγεία και τις σχέσεις μας. Ακόμη, είναι σύμβουλος επιχειρήσεων από το 2017, όπου με ψυχολογικά μοντέλα, επιδιώκει να αλλάξει το τρόπο εργασίας και να φέρει θετική αλλαγή στη ζωή των εργαζομένων, στη διάθεση και παραγωγικότητά τους, μαθαίνοντας τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Η πρόθεση της είναι να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό, να ακούσουμε την διαίσθηση, τη καρδία, το σώμα, και να ησυχάσουμε το νου. Είμαστε οι γκουρού και οι θεραπευτές του εαυτού μας, και μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη και την ευθύνη να αλλάξουμε τη μοίρα, τις πεποιθήσεις και την πραγματικότητά μας. Τα μαθήματά και οι θεραπείες της, είναι ένας συνδυασμός σωματικής και συναισθηματικής θεραπείας, εμπνευσμένα από το χορό, τα στοιχεία της φύσης, τις φάσεις της σελήνης και τις Σαμάνικες τελετές.