WELLNESS

Στο Fitbox66 θα κάνεις την πιο έντονη και απολαυστική προπόνηση της ζωής σου

Τρεις νότιοι αθλητές δημιούργησαν στο Ελληνικό έναν χώρο κορυφαίων επιδόσεων. Των δικών σου.

Στο νούμερο 66 της οδού Ροδοπόλεως στο Ελληνικό δεν θα βρεις άλλο ένα γυμναστήριο. Αρκεί απλώς να μπεις στο ψηλοτάβανο βιομηχανικό κτίριο με την γκρίζα πρόσοψη και να ρίξεις μια γρήγορη ματιά στον χώρο και στον εξοπλισμό (μονόζυγα, μπάρες, kettlebells κ.ά), για να το καταλάβεις. Εδώ δεν θα κάνεις ένα τυπικό πρόγραμμα άσκησης. Κλείσε λοιπόν μια δωρεάν δοκιμαστική προπόνηση και άφησε την έμπειρη και καταρτισμένη ομάδα του Fitbox66 να σου δείξει πώς μία διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο που γυμνάζεσαι μπορεί να αλλάξει όχι μόνο το σώμα σου, αλλά και τη διάθεσή σου.

Πίσω από το Fitbox66 βρίσκονται τρεις αθλητές, οι διαφορετικές διαδρομές των οποίων συναντήθηκαν τυχαία. Ο Γιώργος Κατσαούνης, πρώην πολίστας της Βουλιαγμένης και άλλων ομάδων όπως ο Πανιώνιος και ο Παναθηναϊκός, είναι ένας από τους τρεις. Μέχρι τα 30 έπαιζε επαγγελματικά πόλο. Παράλληλα, τελείωσε τη Γυμναστική Ακαδημία και έκανε μεταπτυχιακό στο Ντουμπάι στον τομέα του International Business.

«Γνώρισα τον Νίκο (σ.σ.: Νίκος Πούλιας, ο δεύτερος εκ των ιδιοκτητών του Fitbox66) και, όταν προέκυψε το κατάλληλο timing, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μαζί έναν χώρο όπου θα προσφέρουμε προπονήσεις διαφορετικές, πιο δυναμικές και όχι μονότονες. Ο τρίτος της παρέας, ο Δημήτρης (σ.σ.: Δημήτρης Μπόντιας) ήταν ήδη προπονητής σε άλλο γυμναστήριο. Τον προσεγγίσαμε και, κάπως έτσι, ξεκίνησαν όλα!».

«Αυτό που κάνει το είδος προπόνησης που προσφέρουμε στο Fitbox66 τόσο εθιστικό είναι ότι δεν ντρέπεσαι να ιδρώσεις, δηλαδή κάνεις πραγματική δουλειά κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Κάποιος που ξεκινάει και του αρέσει, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στην προπόνηση σε ένα συμβατικό γυμναστήριο. Και, από την άλλη, στο γυμναστήριο, δεν μπορεί να κάνει αυτά που κάνει εδώ, γιατί όλοι θα τον κοιτάνε περίεργα».

«Στο Fitbox66 προσφέρουμε και προγράμματα που λειτουργούν συμπληρωματικά στη βασική προπόνηση κάθε μέλους. Δηλαδή Άρση Βαρών, Endurance – ένα πρόγραμμα για τη βελτίωση της αερόβιας ικανότητας- και Mobility, που έχει να κάνει πιο πολύ με την κινητικότητα μυών και αρθρώσεων. Όλα αυτά παρέχονται μέσα στη συνδρομή του ασκούμενου, αφενός για να βελτιώνεται ο ίδιος και αφετέρου γιατί θέλουμε να προσφέρουμε κάτι παραπάνω στα μέλη μας στο ίδιο πακέτο».

«Σε έναν άνθρωπο που δεν είναι επαγγελματίας αθλητής, η άρση βαρών ίσως ακούγεται ως κάτι πολύ εξειδικευμένο και υπερβολικό. Αλλά αν σου πω ότι θα παίξεις στο NBA δεν θα σου ακουστεί υπερβολικό; Τι θέλω να πω: Για οποιοδήποτε άθλημα ή προπονητική μέθοδο, στο ανώτατο επίπεδο υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πρότυπα. Στην άρση βαρών, για παράδειγμα, το πρότυπο είναι οι Ολυμπιονίκες που βλέπεις στην τηλεόραση. Αλλά κάποιος που ξεκινάει σήμερα δεν θα πάει για να σηκώσει κιλά. Θα ξεκινήσει απλώς μαθαίνοντας την τεχνική».

Ο Νίκος Πούλιας άρχισε τον στίβο στην ηλικία των 8. Στον Πανελλήνιο, 100αρι. Ακολούθησε η Ολυμπιακή Ομάδα Χόκεϊ επί Χόρτου και στη συνέχεια οι σπουδές στα Οικονομικά. Αμέσως μετά, άρχισε να ψάχνεται με σεμινάρια και διπλώματα προπονητικής από το εξωτερικό και σήμερα έχει στο βιογραφικό του τα Level 1 και Level 2 της CrossFit. «Ο επόμενος στόχος μου είναι το Level 3- αλλά και τα CrossFit Kids, CrossFit Endurance, CrossFit Weight Lifting. Παράλληλα, είμαι ενεργός αθλητής της Άρσης Βαρών, στον Εθνικό, και συμμετέχω σε αγώνες CrossFit».

«Σίγουρα, δεν είναι όλοι γεννημένοι αθλητές. Η υψηλή ένταση έχει όμως κλιμακώσεις. Πχ για κάποιον που ξεκινάει τώρα, μπορεί 10 βαθιά καθίσματα σε εναλλαγή με 10 κοιλιακούς να είναι υψηλή ένταση. Για κάποιον που έχει δουλέψει χρόνια, αυτό είναι απλώς ζέσταμα. Όλη αυτή η επιτυχία της συγκεκριμένης προπονητικής προσέγγισης που προσφέρουμε στο Fitbox66 έχει να κάνει ακριβώς με την κλιμάκωση αυτή. Βλέπεις συνέχεια τον εαυτό σου να γίνεται καλύτερος. Και αυτό είναι εθιστικό».

«Προσωπικά, δεν κάνω κάθε μέρα προπόνηση. Βέβαια, είμαι πολύ δραστήριος στην καθημερινότητά μου και επίσης εδώ, όταν πχ. δείχνω τις ασκήσεις, κάνω γυμναστική. Αλλά ιδανικά, για εμένα, ένα πρόγραμμα έντασης πρέπει να γίνεται μέχρι 4 φορές την εβδομάδα. Δεν χρειάζεται παραπάνω. Όσο για τη διατροφή, το μυστικό είναι να αποφεύγεις τις υπερβολές. Η λογική μου είναι “Αν θέλεις πίτσα, φάε πίτσα. Απλώς μην φας πέντε”. Θα φάω λοιπόν και πίτσα και παγωτό, αλλά με μέτρο. Σε πολύ λογικά πλαίσια. Θα φάω μία δυο κουταλιές παγωτό, θα φάω και μια κουταλιά τιραμισού, που μου αρέσει, και τέλος. Από το ψυγείο μου, δεν λείπουν ποτέ λαχανικά και γιαούρτι».

Ο Δημήτρης Μπόντιας είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών και μεταπτυχιακός φοιτητής στην Προπονητική Φυσικής Αγωγής -έχει περάσει όλα τα μαθήματα αλλά έχει αφήσει την έρευνα λόγω φόρτου εργασίας. Επίσης, ήταν αθλητής της ερασιτεχνικής πυγμαχίας. Το «ερασιτεχνική», όπως εξηγεί ο ίδιος, δεν σημαίνει χαμηλότερου επιπέδου: «Η ερασιτεχνική πυγμαχία είναι το επίσημο ολυμπιακό άθλημα. Η διαφορά της σε σχέση με την επαγγελματική είναι ότι είναι πιο αυστηρή όσον αφορά τους τραυματισμούς και είναι δομημένη αλλιώς, έχει άλλη διάρκεια και, φυσικά, λιγότερα χρήματα. Αλλά, λόγω Ολυμπιάδας, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Όλοι θέλουν να πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι σχετικά δύσκολο άθλημα, γιατί εκτός της προπονητικής επιβάρυνσης που έχουν όλα τα αθλήματα, έχεις και την κατηγορία βάρους. Πρέπει δηλαδή να πιάνεις τα κιλά της κατηγορίας σου. Κάτι που σημαίνει δίαιτα, αφαγίες κλπ. Και, επίσης, υπάρχει η επαφή, τα χτυπήματα». Η διαδρομή του μετά την πυγμαχία τον οδήγησε στην προπονητική. Επόμενη στάση το Fitbox66.

«Η μεγαλύτερη επιτυχία και ικανοποίηση που μπορώ να πάρω σαν προπονητής είναι να δω μια θεαματική βελτίωση σε ασκούμενο. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένα ζευγάρι κάπως μεγαλύτερης ηλικίας, γύρω στα 55. Την πρώτη μέρα που ήρθαν δεν μπορούσαν να κάνουν πράγματα πολύ βασικά. Κι όμως, μέρα με τη μέρα, και με επιμονή, άρχισαν να βελτιώνονται πάρα πολύ. Πιστεύω ότι αυτό τους έχει βοηθήσει πολύ και στη ζωή τους έξω από το γυμναστήριο. Η λειτουργικότητα της προπόνησης θεωρώ πως δρα άμεσα και στην καθημερινότητά μας».

«Η προπόνηση που κάνουμε στο Fitbox66 δεν απευθύνεται μόνο σε άντρες. Σίγουρα όχι. Αυτή τη στιγμή, θα έλεγα ότι είμαστε περίπου 60% άνδρες- 40% γυναίκες. Είναι αλήθεια πως κάποιες κοπέλες έρχονται στην αρχή “μαζεμένες”, χωρίς αυτοπεποίθηση, αλλά σύντομα συνειδητοποιούν τι δυνατότητες έχουν. Και αυτό είναι άλλη μια νίκη».