WELLNESS

Zoen, εκεί που το άγγιγμα γίνεται θεραπεία

Όλοι κατά διαστήματα αισθανόμαστε την θετική ενέργεια ενός ανθρώπου, από τον τρόπο που μας μιλάει, από τις κινήσεις του και φυσικά από αυτό που νιώθουμε όταν μας αγγίζει. Μία τέτοια περίπτωση είναι η ρεφλεξολόγος Έστερ Νάχμαν της οποίας το άγγιγμα, κάθε φορά που πηγαίνω στο Ζoen στη Βούλα, λειτουργεί σα βάλσαμο.

Αυτό το μαγικό της άγγιγμα  πήγα για να δοκιμάσω και πάλι, αρχής γενομένης φυσικά από το ραντεβού μου με την… αγαπημένη μου ρεφλεξολογία. Γιατί η ρεφλεξολογία είναι η βάση για οποιαδήποτε επίσκεψη αποφασίσετε να κάνετε στην Έστερ. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο γιατί, όπως λέει και η ίδια, «η ρεφλεξολογία έχει στόχο να εκπαιδεύσει το σώμα να κάνει αυτοθεραπεία. Κάνοντας ειδικές πιέσεις στα αντανακλαστικά σημεία που βρίσκονται στα πέλματα, στα χέρια και τα αυτιά εγώ ενεργοποιώ εξ αποστάσεως όλο το σώμα».

Ολοκληρώνοντας τις 12 συνεδρίες ρεφλεξολογίας  συνειδητοποίησα αυτό ακριβώς που προτείνει αυτή η θεραπευτική μέθοδος και φυσικά η Εστερ: «δε θα πάω ποτέ στο σημείο του πόνου αλλά στο αντανακλαστικό του και εκεί συμβαίνουν θαύματα που μόνο όταν κάποιος κάνει τη θεραπεία μπορεί να το καταλάβει».

Γιατί κάθε σώμα σε όποια ηλικία και κατάσταση και αν βρεθεί στο εργονομικά σχεδιασμένο κρεβάτι και στον ήρεμο χώρο της Έστερ, το Zoen στη Βούλα, αντιδρά θετικά στη ρεφλεξολογία. Αν σκεφτούμε μάλιστα πώς κακοποιούμε το σώμα μας με τον τρόπο που ζούμε, που τρώμε, που κοιμόμαστε, και πόσο γρήγορα εκείνο μας ανταποδίδει το  ελάχιστο θετικό που κάνουμε γι’ αυτό, είναι πραγματικά ένα θαύμα. Αυτό που χρειάζεται το σώμα μας μόνον είναι 12 θεραπείες ρεφλεξολογίας. 

Όπως μου εξηγεί μάλιστα ως ειδική: «Με τις 6 πρώτες συνεδρίες τα περισσότερα συμπτώματα πόνου απομακρύνονται, μετά την 6η συνεδρία αρχίζει η διάρκεια της θεραπείας». Και γι’ αυτό δεν πρέπει να τα παρατήσετε μόλις νιώσετε καλύτερα! Επίσης αυτό που έμαθα από το άγγιγμα της  Έστερ είναι ότι στη ρεφλεξολογία δεν παίζει ρόλο μόνον η τεχνική αλλά και η πρόθεση του θεραπευτή. Και αν κάποιος αφεθεί στον θεραπευτή του μπορεί να έχει 100% ίαση.  Και με την Έστερ ίσως και κάτι παραπάνω! «Αγαπώ πολύ την δουλειά μου, γιατί μαγεύομαι απ’ αυτό το μεγαλείο που λέγεται σώμα», θα μου πει εκείνη. 

Τι αποτελέσματα έχει όμως η ρεφλεξολογία επάνω στο σώμα μας; «Η ρεφλεξολογία ως ολιστική συμπληρωματική θεραπεία δουλεύει θετικά και πολυεπίπεδα: στη συναισθηματική μας ισορροπία, την ευεξία, στα προβλήματα του ύπνου, του στομαχιού και του εντέρου, του ουροποιητικού, στο στρες και στους μυοσκελετικούς πόνους,στους πονοκεφάλους… Σ’ αυτά η αποτελεσματικότητα είναι άμεση».  

Αν και η ρεφλεξολογία δρα παράλληλα σε όλα τα συστήματα του σώματος, η Έστερ έχει για κάθε περιστατικό ένα συγκεκριμένο θεραπευτικό πλάνο. Όμως  μας αποκάλυψε  και κάτι ακόμα πραγματικά εντυπωσιακό: «κατά τις συνεδρίες της ρεφλεξολογίας το σώμα κάνει αυτοθεραπεία και σε συμπτώματα που δεν τους είχαμε δώσει προσοχή. Γιατί το σώμα ξέρει να λύσει τα προβλήματά του. Δεν ξέρει όμως μετά από τόση κούραση πώς να το κάνει». Και η ρεφλεξολογία δίνει τις διεξόδους για να βρει το σώμα μας τις λυσεις.  Δεν είναι απίστευτο;

Αυτό όμως που βρήκα πολύ ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με την Έστερ, αυτή η θεραπευτική μέθοδος δρα υποστηρικτικά σε ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπείες. «Πριν, για να βοηθήσει το σωμα να λάβει  τη χημιοθεραπεία και μετά, για να μειώσει τα συμπτώματα από τις  αντιδράσεις που έχει  το σώμα μετά τις χημιοθεραπείες».

Στο Ζoen όμως μπορείς να κάνεις και τις πολύ ανακουφιστικές βεντούζες (cupping massage) που απομακρύνουν τους πόνους του μυοσκελετικού και του κρυολογήματος. «Οι συρτές βεντούζες είναι ιδανικές για τους μυϊκούς πόνους, οι στατικές βεντούζες κάνουν θαύματα για τα κρυώματα αν τις αφήσεις στην πλάτη για 20 λεπτά» , μου έχει αποκαλύψει.

Επειδή εγώ τις δοκίμασα και τις δύο τεχνικές (συρτές και στατικές βεντούζες), εξαιτίας της χρόνιας ταλαιπωρίας μου με τη μέση αλλά και όποτε νιώθω ότι κρυολογώ, θέλω να σας πω ότι μόνον ο τρόπος της Έστερ είναι αυτός που μου κάνει καλό! Να γιατί…   

«Όταν πονάμε σημαίνει ότι δεν ρέει η ενέργεια. Δεν ρέει το αίμα. Πώς θα απομακρύνουμε τον πόνο; Κάνοντας μία θεραπεία που θα κινητοποιήσει την ενέργεια. Η θεραπευτική μάλαξη με βεντούζες είναι αυτή που αυξάνει αποτελεσματικά την κυκλοφορία του αίματος. Εγώ κάνω τις βεντούζες εναλλάξ με τον ηλεκτροβελονισμό. Γιατί οι βεντούζες όταν ένας άνθρωπος πονάει θα αφήσουν μαυρίλα στην πλάτη. Όταν μια πλάτη είναι μαυρισμένη θα την αφήσω ήσυχη μέχρι να ξεμαυρίσει και μέχρι τότε θα κάνω ηλεκτροβελονισμό. Ο κόσμος πιστεύει ότι μόνον όταν πονέσει θα γίνει καλά. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό και δεν το εξασκώ σε καμία από τις θεραπείες που κάνω. Τους πάω σταδιακά εκεί που πρέπει γιατί το σώμα σφίγγεται και δε δέχεται τίποτα με ευχαρίστηση».  

Όμως η αλήθεια είναι ότι οι μελανιές δεν πονάνε καθόλου, σας το λέω από προσωπική εμπειρία. Ίσως μόνον την πρώτη φορά έχεις την αίσθηση ότι έχεις πιαστεί όπως όταν κάνεις έντονη γυμναστική. Επιπλέον σας προτείνω να δοκιμάσετε τις βεντούζες και όταν δεν έχετε κάποιο πόνο στην πλάτη ή στη μέση γιατί όπως λέει και η Έστερ «θα νιώσεις το καταπληκτικότερο μασάζ της ζωής σου». 

 

Και έρχομαι στο κεφάλαιο «Πονοκέφαλοι» που είτε λόγω άγχους είτε λόγω κούρασης είτε λόγω μόνιμων ημικρανιών ή αυχενικού όλοι έχουμε. Η θεραπεία με ηλεκτροβελονισμό, σύμφωνα με την Έστερ, είναι η λύση και όχι μόνον για τους πονοκεφάλους αλλά για 300 ακόμα παθήσεις. Και πάλι σας μιλάω εκ πείρας και … εξ ανακούφισης! Τι είναι όμως ο ηλεκτροβελονισμός; «Είναι μία θεραπεία που δεν κάνει χρήση βελονών αλλά με συγκεκριμένα εργαλεία αγγίζει τα βελονιστικά σημεία και διοχετεύει ρεύμα τόσο όσο έχει ανάγκη το σημείο βοηθώντας  σε προβλήματα αρθρώσεων, ημικρανίες και πονοκέφαλους», εξηγεί…

Πάντα στο τέλος κάθε επίσκεψης μου στο Zoen λέω στην Έστερ να μου περιποιηθεί το πρόσωπο με μία από τις απίστευτα απολαυστικές τεχνικές ανανέωσης και λάμψης της επιδερμίδας του προσώπου: To Rejuvance που ενεργοποιεί το κολλαγόνο και την ελαστίνη του προσώπου, το Gua Sha, μια θεραπευτική πρακτική της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής που  ενεργοποιεί την αιματική κυκλοφορία στο πρόσωπο, το Fingertips Energizing Massage με το οποίο γίνεται μασάζ προσώπου με τα ακροδάχτυλα, το ρόλερ με νεφρίτη που μειώνει τα οιδήματα στο πρόσωπο και το Beauty Golden Bar, ένα μασάζ προσώπου που κάνει αναδόμηση ιστών.

Με λίγα λόγια αυτό που νιώθω κάθε φορά που φεύγω από το Zoen της Έστερ είναι ότι πάω στον δικό μου άνθρωπο. Το ίδιο θα συμβεί και σε σας όταν κλείσετε το πρώτο ραντεβού. Γιατί όπως λέει και εκείνη «Εχω δει ανθρώπους να ανοίγονται, να ηρεμούν, να με εμπιστεύονται». Και να θεραπεύονται με το μαγικό της άγγιγμα.

Info: Zoen,Σοφοκλέους  13 & Πειραιώς, Βούλα, τηλ.: 6946097568,

 https://www.facebook.com/zoenwellness/http://www.zoen.gr