MARKET

30 λόγοι να πάμε στο Bazaar του ΣΠΑΖ

Υπάρχουν 30 σοβαροί (ή λιγότερο σοβαροί) λόγοι να πας το Σαββατοκύριακο στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του ΣΠΑΖ στη παλιά βάση του Ελληνικού.

Για έξι λόγους, γρήγορα-γρήγορα: 1) Make a wish (εδώ και χρόνια είναι κοντά σε παιδιά 3-18 ετών, που αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα υγείας, εκπληρώνοντας ευχές τους), 2) Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ “ΕΡΜΗΣ”, 3) Ο Eλληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών, 4) Ο Σύλλογος “Βοήθεια-Ελπίδα-Ζωή” για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, 5) H Οργάνωση Γη, 6) Ο Εθελοντικός οργανισμός “Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού”… Όλα αυτά φιλοξενούνται στο 26ο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του ΣΠΑΖ.

7) Γιατί κάθε χρόνο ο ΣΠΑΖ δείχνει την ευαισθησία του φιλοξενώντας τόσα και τόσα σωματεία κοινωνικής προσφοράς

8) Γιατί θα έχει μπουφέ. Κανονικά η καταμέτρηση θα έπρεπε να σταματήσει εδω.

9) Γιατί θα ‘χει σκυλάκια και παιχνιδάκια. Τα Χριστούγεννα για τα παιδιά έρχονται νωρίτερα φέτος.

10) Γιατί: Pho-to-boxi, pho-to-boxi, pho-to-boxi (ρυθμικά). Κοινώς; Φωτογραφικός θάλαμος για να βγάλουμε (επιτέλους) χαζοχαρούμενες φωτογραφίες και να της ανεβάσουμε άμεσα στο Facebook

11) (Γιαί θα έχει πάνω 250 δώρα για τους νικητές της λοταρίας – αλλά δεν το ακούσατε από μένα)

12) Γιατί αν η φάση “μπουφές” είναι υπέροχη, τι να πει κανείς για τη φάση “μπουφές ρεφενέ”. Ετοιμάζουμε πιάτο, δοκιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα (για να έχουμε άποψη, όχι για άλλο λόγο) και θέτουμε υποψηφιότητα για τον επόμενο SPAZ Chef! Τόσες ώρες παρακολούθησης μαγειρικών εκπομπών στην τηλεόραση, θα αποδώσουν επιτέλους καρπούς.

13) Γιατί εκτός από τους τετράποδους φίλους μας, θα βοηθήσουμε και τους δίποδους. Πως; Συγκεντρώνοντας παιδικά, γυναικεία και ανδρικά (μικρά νούμερα) ρούχα και παπούτσια.

14) Γιατί αν έχεις οποιαδήποτε απορία σχετικά με το κατοικίδιο σου, το Σαββατοκύριακο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τη λύσεις. Αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει την απάντηση, τότε θα βρίσκεται σίγουρα εκεί.

15) Για να υποστηρίξουμε κι εμείς την προσπάθεια. Όπως αυτοί

16) Γιατί… έλα, μην μου τη σπαζ (έπρεπε)

17) Γιατί με μια βόλτα… πολλά δώρα (γούρια, ημερολόγια, στολίδια για το δέντρο, μπλουζάκια κτλ κτλ). Μέρες που ‘ναι.

18) Γιατί δεν είναι το πρώτο, ούτε το δεύτερο. Είναι το 27ο Χριστουγεννιάτικο παζάρι. Οπότε για να έχει γίνει θεσμός, θα υπάρχουν σοβαροί λόγοι.

19) Γιατί υπάρχει και το αντίστοιχο παζάρι την Τετάρτη 19/12 στο New York College στο Σύνταγμα, αλλά εμείς είμαστε νότιοι.

20) Γιατί πρέπει επιτέλους να μάθεις τι σημαίνει “ονυχοδρόμιο”. Και αν δεν σου πει κάποιος, θα το καταλάβεις όταν τα δεις. Και όταν τα δεις θα πάρεις ένα για να μην σου γίνει το σπίτι πίνακας του Πόλοκ, χωρίς τα χρώματα.

21) Γιατί ο ΣΠΑΖ εδρεύει στα Νότια Προάστια και έχει αναπτύξει έντονη δράση στην περιοχή. Κι εμείς ως γνωστόν εδώ είμαστε με τα Νότια.

22) Γιατί είμαστε και με τα ζωάκια.

23) Γιατί θα παίξουμε τόμπολα. Για την ακρίβεια θα μάθουμε να παίζουμε τόμπολα, όσοι δεν είμαστε πάνω από 50.

24) Γιατί… Αγάπη μόνο

25) Γιατί μας το είπαν η Μαριλένα, η Μανουέλα και η Κατερίνα και στις κυρίες λέμε πάντα “ναι”.

26) Για όλα αυτά τα αδέσποτα που μας έχουν παρέα κατά καιρούς περιμένοντας το λεωφορείο σε μια στάση, ή περνώντας απέναντι ένα δρόμο. Αυτά κάποιος πρέπει να τα βοηθήσει. Και εμείς πρέπει να βοηθήσουμε αυτόν που τα βοηθάει.

27) Γιατι θα φάμε, θα πιούμε, θα διασκεδάσουμε.

28) Γιατι Οι υπεύθυνοι του ΣΠΑΖ έχουν μια απαντηση για κάθε σου ερώτηση σχετικά με το πως να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι/γατάκι, να βοηθήσεις το Σύλλογο, ή να στειρώσεις

29) ΚΟΥΤΑΒΙΑ!

30) Γιατί τώρα το παλιό “έξω οι βάσεις”, γίνεται “μέσα στις βάσεις”. Την παλιά, του Ελληνικού. Εκεί θα ‘μαστε το Σαββατοκύριακο.