MARKET

Το Blackframe βάζει τα γυαλιά στη Γλυφάδα

Το γυαλί ηλίου είναι αγαπημένο αξεσουάρ. Και ειδικά εδώ στην Ελλάδα δε γνωρίζει εποχή. Επειδή όμως είμαστε σίγουροι ότι θέλεις το δικό σου γυαλί να διαφέρει και να είναι εντελώς «εσύ», βρήκαμε ένα κατάστημα οπτικών, που επιδιώκει ακριβώς αυτό. Την διαφοροποίηση.

Το κατάστημα οπτικών Blackframe στη Γλυφάδα, στην Α. Μεταξά 6, πρεσβεύει τη διαφορετικότητα και γι’αυτό ξεχωρίζει. Συνεργάζεται με όλα τα μεγάλα εμπορικά σήματα, διαφέρει, όμως, για το ξεχωριστό του ύφος. Επιλέγει «ψαγμένους» σχεδιαστές και εταιρείες με έμφαση στα χειροποίητα κομμάτια. Εταιρείες γνωστές στο εξωτερικό, που δουλεύουν μόνο με επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα, όπως είναι το Blackframe. «Φέρνουμε ξεχωριστά γυαλιά και αυτό αρέσει στον κόσμο» τονίζει ο ιδιοκτήτης, Στέλιος Τριανταφύλλου.

Αυτό στο επιβεβαιώνω. Είδα και δοκίμασα πολλά ζευγάρια. Κάποια ταίριαζαν στο πρόσωπό μου, κάποια όχι. Ο κοινός παρονομαστής, ωστόσο, ήταν ένας. Το ιδιαίτερο στοιχείο. Όλα τα γυαλιά ήταν «ένα κι ένα», στολίδια, κομψοτεχνήματα. Σκοπός του Στέλιου είναι να έρθει ο πελάτης και να τον βοηθήσει να επιλέξει το γυαλί εκείνο, που θα ταιριάξει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία του. «Μας αρέσει να καθοδηγούμε τον πελάτη, βοηθώντας τον να επιλέξει ανάλογα με το στιλ του, είτε αποφασίσει να ψωνίσει, είτε όχι».

Κι επειδή λένε ότι συνήθως η πρώτη εικόνα είναι που κάνει τη διαφορά, να σου πω ότι και περνώντας και μόνο έξω από το κατάστημα, θα σταματήσεις λόγω της βιτρίνας. Θα σου τραβήξει την προσοχή. Η διακόσμηση είναι ευφάνταστη, ιδιαίτερη και αλλάζει συχνά, ώστε να φαίνονται τα νέα είδη και οι νέες τάσεις και την επιμελείται ο ίδιος ο Στέλιος.

Στο Blackframe θα δεις ορισμένα κομμάτια στη βιτρίνα, ενώ τα περισσότερα θα τα βρεις μέσα. «Ο πελάτης θα μας πει τι σκέφτεται κι εμείς θα του προτείνουμε. Αυτή είναι και η φιλοσοφία μας».

Super Future, Salt, Moncler, Vouarnet, Kyme, L.G.R., Lio, Costume National, Vycoz, Linda Farrow, Gentle Monster, Northern Light, Bobs Drunk, Illesteva, Zylo, Catuma, Kaleos, Haze, Xavier Garcia, Pregiata, είναι κάποιες μόνο από τις εταιρείες που θα βρεις στο κατάστημα, ενώ δεν λείπουν φυσικά και οι πιο γνωστές στο ευρύ κοινό, όπως οι Armani, Victoria Beckham, Dolce Gabbana, Oakley, Emilio Pucci, Polo Ralph Lauren, Ray Ban, Persol και άλλες.

Ο Στέλιος Τριανταφύλλου μετρά 20 χρόνια στο χώρο. Είναι οπτικός οπτομέτρης, με σπουδές σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια οπτομετρίας στη Φλωρεντία και δούλευε σε καταστήματα οπτικών, κυρίως στα βόρεια προάστια. Αποφάσισε να δημιουργήσει το κατάστημα στη Γλυφάδα πριν ενάμισι περίπου χρόνο. Τα νότια, άλλωστε, είναι και τα «πάτρια εδάφη» του. «Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα και εδώ ήθελα να επιστρέψω. Είχα πει ότι αν κάνω ποτέ ένα δικό μου μαγαζί, θα είναι εδώ».

Έτσι κι έκανε. Ευτυχώς. Γιατί το Blackframe συνδυάζει την ιδιαιτερότητα, την πρωτοτυπία, την ποιότητα, τις νέες ιδέες και προτάσεις, με δυνατό στοιχείο την οπτομετρία κι έναν άνθρωπο που επιθυμεί να φέρει στην Ελλάδα τον αέρα και την καινοτομία του εξωτερικού. Πες μου, που αλλού έχεις βρει όλα αυτά μαζεμένα σε ένα μέρος;

«Αυτό, βέβαια, το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Τρέχουμε συνέχεια σε εκθέσεις, ψάχνουμε, έτσι ώστε να φέρνουμε κομμάτια με ξεχωριστή αισθητική. Αλλά αυτό είναι και το νόημα. Η ανταμοιβή μας είναι η ανταπόκριση από τον κόσμο και από όλους όσοι έχουν την ίδια φιλοσοφία με εμάς».

Η οπτομετρία, μια λέξη που έχω αναφέρει αρκετές φορές πιο πάνω, είναι μια ειδίκευση της οπτικής, μια επιστήμη από μόνη της. Ασχολείται με την μέτρηση της όρασης, την αποκατάσταση δυσλειτουργιών και γενικότερα με την οφθαλμική υγεία. Στο εξωτερικό είναι αρκετά γνωστή. Στον κάτω όροφο, λοιπόν, υπάρχουν μηχανήματα μέτρησης, τα καλύτερα στο είδος τους και τα πιο ακριβή στην διαμόρφωση γυαλιών μυωπίας. «Η οπτομετρία είναι το δυνατό μας κομμάτι, αν και δε φαίνεται λόγω της fashion πλευράς του Blackframe». Επίσης, στο κατάστημα πραγματοποιείται έλεγχος μέτρησης καθημερινά.

Ο Στέλιος Τριανταφύλλου σπούδασε κι εργάστηκε στη Φλωρεντία και στο Μιλάνο. Θεωρεί την Ιταλία ως «τη χώρα των γυαλιών» και ειδικά των σκελετών. «Αυτό προσπαθώ να φέρνω στο μαγαζί, αυτόν τον αέρα και το στιλ».

Μπορεί να εργάστηκε για πολλά χρόνια σε καταστήματα στα βόρεια, αλλά η καρδιά του χτυπούσε ανέκαθεν για τα νότια. «Δεν θα μπορούσε να ζήσω κάπου αλλού, και μόνο η μυρωδιά της θάλασσας με καλύπτει».

Με νοσταλγία θυμάται τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. «Με πάτε πολύ παλιά. Τότε, στην πλατεία Εσπερίδων, δεν υπήρχε η Ευρυάλη, το εμπορικό. Υπήρχε ένα καφενείο, του Φώτη».

«Τότε πηγαίναμε σχεδόν ξυπόλητοι για μπάνιο, αυτή ήταν η Γλυφάδα. Δεν υπήρχαν όλα αυτά. Ευτυχώς, όμως, έχουν μείνει οι εικόνες».

Αν λοιπόν αναζητάς το ιδανικό γυαλί για σένα, αυτό που θα σε κάνει και να ξεχωρίζεις, αλλά και θα είναι σωστό για την υγεία των ματιών σου, μη χάνεις χρόνο. Επισκέψου το Blackframe και ο Στέλιος με την ομάδα του θα σε κατευθύνουν σωστά!

*Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Info

Blackframe: Α. Μεταξά 6, Γλυφάδα, 21 0894 8779

https://www.facebook.com/blackframe.eyewear/?fref=ts