MARKET

Era Nuts, το βασίλειο των ποιοτικών ξηρών καρπών που αξίζει να ανακαλύψεις

Στο εντυπωσιακό κατάστημα της Era Nuts στη Λαοδίκης θα μπεις για το design. Θα μείνεις για την εκπληκτική ποικιλία ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων και λοιπών υγιεινών και λαχταριστών. Και θα βγεις καλύτερος άνθρωπος και με το κατάλληλο δώρο.

Όσο τα χρόνια περνούν και οι άνθρωποι προοδεύουν σκεπτόμενοι το νου αλλά και το σώμα τους, οι ξηροί καρποί γίνονται όλο και πιο αναγκαίοι στην καθημερινή μας διατροφή. Θέλεις να το ρίξουμε στο trend ενός healthy way of living; Ή μήπως στην ανάγκη μας να αγαπήσουμε το σώμα και τον εαυτό μας; Σε όποιο συμπέρασμα και αν καταλήξεις, το συμπέρασμα είναι ένα: οι πιθανότητες για το δεκατιανό σου να είναι μια χούφτα αμύγδαλα έχουν φτάσει επιεικώς στο 85%. Και αυτό στο λέει ένας άνθρωπος που ξαφνικά έμαθε πως το γιαούρτι γίνεται ένα φανταστικό γεύμα εάν αφήσεις τον εαυτό σου να προσθέσει μερικούς ξηρούς καρπούς αλλά και φρούτα.

Φανατικοί του κόσμου των ξηρών καρπών λοιπόν, ενωθείτε, γιατί στα νότια προάστια άνοιξε το μαγαζί των ονείρων σας. Ή εκείνο που είναι πολύ κοντά σε αυτό. Το Era Nuts μετρά τα 4 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του στο Νέο Ψυχικό, μερικά ακόμη στο Κολωνάκι και σχεδόν 8 μήνες παραμονής του στο κέντρο της Γλυφάδας επί της Λαοδίκης. Ένα εντελώς διαφορετικό κατάστημα με ξηρούς καρπούς, που ήρθε να ταράξει την ψυχική σου ηρεμία και να σε κάνει να σκεφτείς διπλά το επόμενο γεύμα σου. Τουλάχιστον έτσι συνέβη με εμένα και την Φρόσω εκείνο το πρωινό Σαββάτου που μπήκαμε ανυποψίαστες μέσα του ακολουθώντας την  φανταστική μυρωδιά από βότανα που έφτανε ως έξω στο δρόμο.

«Το γενικό μας concept είναι να καταφέρνουμε να ακολουθήσουμε ένα healthy lifestyle που παράλληλα είναι και νόστιμο. Με άριστη ποιότητα αλλά και επιμονή στην υγιεινή διατροφή προσπαθούμε να έχουμε κυρίως ελληνικά προϊόντα αλλά και προϊόντα απ’ το εξωτερικό που δεν θα βρεις εύκολα στην ελληνική αγορά. Εξ’ άλλου, ο κόσμος μας έχει δείξει πως προτιμά τα προϊόντα που θα πάρει στο σπίτι του να είναι χωρίς ζάχαρη ή αλάτι.»

Εκτός από ξηρούς καρπούς στο Era Nuts μπορείς να βρεις επίσης αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά -που είναι καλύτερα από chips-, βότανα από την Κρήτη, μπαχαρικά απ’ όλο τον κόσμο, διάφορες ποικιλίες τσαγιών, μπάρες χωρίς ζάχαρη, σοκολάτες, δικά τους γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες αλλά και μέλια. Επίσης, ακόμη μια διαφορά τους με τα υπόλοιπα καταστήματα που μπορείς να βρεις ξηρούς καρπούς είναι η δική τους ετικέτα κρασιών και τα λικέρ. Σαν σωστοί άνθρωποι που εκτιμούν λοιπόν, τους καλούς συνδυασμούς κρασιού και ξηρών καρπών, δεν παραλείψαμε να ρωτήσουμε από ποιο μέρος της Ελλάδος έρχονται τα κρασιά (σ.σ. το λευκό είναι από τη Δράμα, το κόκκινο και το ροζέ είναι απ’ την Πελοπόννησο).

«Ο άνθρωπος που θα μπει στο μαγαζί να αγοράσει κάτι είναι συνήθως εκείνος που θέλει κάποιο συγκεκριμένο προϊόν για τη διατροφή του, κάτι πιο υγιεινό ας πούμε, μετά είναι αυτός που θα έρθει για να φτιάξει το δικό του καλάθι με δώρα, γιατί ξέρει πως δεν θα είναι το συνηθισμένο καλάθι δώρων που θα βρει σε μια κάβα αλλά έχει μέσα σχεδόν τα πάντα. Ο κόσμος έχει κάνει μια στροφή στα πιο υγιεινά προϊόντα και οι ξηροί καρποί έχουν προστεθεί στη διατροφή όλων μας πλέον. Πολλοί έρχονται και επιλέγουν για σνακ μερικά αμύγδαλα ή κάποια μπάρα χωρίς ζάχαρη.»

Κι όσο κι αν αγαπάμε τις γενναίες ποσότητες φαγητού σε κάθε μας έξοδο με την Φρόσω, σημασία έχει πως το συνοδευτικό του κρασιού ή η συντροφιά μας στις δύσκολες μέρες της διατροφής είναι πολύ πιο σημαντική για την ψυχική μας υγεία αλλά και φιλία.

Εκεί τουλάχιστον καταλήξαμε αφού δοκιμάσαμε 5 αποξηραμένα φρούτα, 3 σοκολατάκια και 13 διαφορετικά είδη ξηρών καρπών. Μοιάζει λοιπόν, το Era Nuts να είναι το δικό μας βασίλειο ποικιλίας ποιοτικών και ιδιαίτερων γεύσεων. Αυτό δηλαδή που βάζει το μικρό αυτό θαυμαστικό -που κάνει τη διαφορά- σε κάθε μας μικρογεύμα.

Era Nuts, Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα (Τηλ. 213 0001655) // https://www.eranuts.com

Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός