MARKET

Expo Food 2020: Η 7η γαστρονομική γιορτή επιστρέφει 24-27/01 στο Helexro Μαρούσι HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ

Η καρδιά της ελληνικής γαστρονομίας «χτυπά» δυνατά στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition στο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020.

Η έκθεση που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη από τους Έλληνες παραγωγούς και το κοινό, επιστρέφει για 7η χρονιά, μεγαλύτερη, με περισσότερες καινοτόμες προτάσεις και σε νέο εκθεσιακό χώρο. Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition ανανεώνει το ραντεβού της με τους επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών και τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας: Από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020 στο Helexpo Μαρούσι δίνουμε την δυνατότητα σε παραγωγούς με premium προϊόντα να δώσουν δυναμικά το «παρών», να συνάψουν εποικοδομητικές συμφωνίες, να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην αγάπη του κοινού, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να πρωταγωνιστήσουν στη μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή.

Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ- The Greek Fine Food Exhibition τιμά την Κρήτη, πατρίδα της μεσογειακής κουζίνας, κι έχει οργανώσει πληθώρα μαγειρικών εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους και να τα κάνουν γνωστά τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Ακόμα, οι φίλοι της Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές της Κρητικής κουζίνας, καθώς και πολλές γαστριμαργικές εκπλήξεις.

Στην έκθεση σας περιμένουν:

  • Περισσότεροι από 350 Έλληνες παραγωγοί με σπάνια και ιδιαίτερα προϊόντα της ελληνικής γης.
  • Tα πιστοποιημένα ελληνικά βιολογικά προϊόντα στη δική τους ξεχωριστή ενότητα «Bio Corner»
  • 27 Ιταλοί παραγωγοί από την Καλαβρία, την Μεγάλη Ελλάδα του αρχαίου κόσμου, που παράγουν ακόμα με αρχαίους Ελληνικούς σπόρους
  • Οι αγαπημένες σας ενότητες Μαγειρεύουμε Ελλάδα και Greek Dish Challenge (νέα ενότητα) με οικοδέσποινα την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και περισσότερους από 100 διακεκριμένους chef και bartender να παρουσιάζουν τις νέες τάσεις της γαστρονομίας.
  • 10 Masterclass από επαγγελματίες sommelier και chef σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες: Τυρί & Κρασί/Αλλαντικά & Μπύρα/Αλίπαστα, Ελιές & Συνοδευτικά Αποστάγματα/Μέλι & Βότανα
  • Η νέα ενότητα για το μέλι με τίτλο “Honey Bar” με επιλεγμένα μέλια και παράγωγα μελιού από τους εκθέτες μας τα οποία παρουσιάζονται από ειδικούς του είδους.
  • Η νέα ενότητα BeerCorner με μικροζυθοποιίες draught μπύρας υπόσχονται να τέρψουν τους ουρανίσκους των χιλιάδων φίλων της έκθεσης και της μπύρας

Παράλληλες εκδηλώσεις

Με Χρυσό Χορηγό την διεθνώς πολυβραβευμένη, ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain, η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition διεκδικεί και φέτος επάξια τον τίτλο της μεγαλύτερης γαστρονομικής γιορτής, καθώς οι επισκέπτες στο πλαίσιο της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τρεις ημέρες πλούσιες σε γαστρονομικές εκδηλώσεις. Με κέντρο την πολυαγαπημένη εκδήλωση του κοινού «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», η αγαπημένη και πολυβραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition, με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ ετοιμάζουν γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Για πρώτη φορά στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition καταξιωμένοι σεφ επιστρατεύουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους για να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολυμορφικότητα των ελληνικών προϊόντων. Στο πλαίσιο της νέας εκδήλωσης Greek Dish Challenge, καταξιωμένοι σεφ θα δημιουργήσουν δύο διαφορετικά πιάτα που, όμως, θα βασίζονται στην ίδια πρώτη ύλη. Ποιο πιάτο θα αναδείξει καλύτερα το προϊόν; Ποιος σεφ θα ξεχωρίσει για την τεχνική και επεξεργασία της πρώτης ύλης; Η απάντηση θα δοθεί στην κουζίνα της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition!

Ακόμα, για δεύτερη χρονιά η θεματική ενότητα «Bio Corner» που περιλαμβάνει εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, θα έχει την δική της ξεχωριστή θέση, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αποκτήσουν τα μοναδικά αυτά προϊόντα αποκλειστικά από την έκθεση.

Κι ο πήχης ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά αποδεικνύοντας την έντονη προσήλωση της ΕΞΠΟΤΡΟΦ στα ελληνικά προϊόντα και στην ποιοτικότερη ανάδειξη τους.

Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition διοργανώνει για δεύτερη φορά την ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα στους λάτρεις του fine food. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μέσα από διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, να ενημερωθούν για τα βασικά στοιχεία της εκάστοτε κατηγορίας και να γευτούν μεμονωμένα και με τους προτεινόμενους συνδυασμούς όλα τα εδέσματα.

Επιπλέον, στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition εγκαινιάζεται η νέα ενότητα Honey Bar, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν ελεύθερα όλα τα είδη μελιού από τους εκθέτες της διοργάνωσης, και να ενημερωθούν από τους ειδικούς του μελιού για τις ευεργετικές ιδιότητες και ιδιαιτερότητες των μελισσοκομικών προϊόντων.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ Β2Β MARKETS

Στο πλαίσιο της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ– The Greek Fine Food Exhibition (24-26 Ιανουαρίου 2020, Helexpo Μαρούσι), εγκαινιάζεται η δράση Β2Β Marketspowered. Η πρωτοβουλία αυτή της έκθεσης έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή μέσω ποιοτικών Β2Β ραντεβού τους παραγωγούς- εκθέτες της έκθεσης με τους αγοραστές των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και καταστημάτων τροφίμων: ΑΒ Βασιλόπουλος, Metro / MyMarket, TheMart, κ.α. για να τους παρουσιάσουν, σε συγκεκριμένο χρόνο και με προκαθορισμένη διαδικασία, τα προϊόντα τους.

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης :

Παρασκευή, 24/1/2020  : 10:00 –  20:00

Σάββατο,      25/1/2020   : 10:00 – 20:00

Κυριακή,       26/1/2020   :10:00 – 19:00