MARKET

Ο 5χρονος που έσωσε τον κόσμο

Απίστευτο. Πραγματικά απίστευτο. Ένας 5χρονος με λευχαιμία έγινε Μπάτμαν για ένα βράδυ και 12.000 άνθρωποι έγιναν… χμ, άνθρωποι. Όλα αυτά στο Σαν Φρανσίσκο. Σου άρεσε; Τι θα κάνεις για αυτό; Οι ευχές γίνονται αληθινές και στη Γλυφάδα.

Τις τελευταίες ώρες η τελευταία ευχή που πραγματοποιήθηκε έγινε viral και έφτασε σε κάθε άκρη της γης. Ένας 5χρονος, που ταλαιπωρείται από ενός έτους από λευχαιμία, είδε το όνειρο του να πραγματοποιείται: φόρεσε τη στολή του, έγινε ο “Μπατκιντ” και έσωσε τη Γκόθαμ Σίτι από τον Πιγκουίνο και τον Γρίφο. Για να γίνει πράξη η ευχή, χρειάστηκε η συμβολή 11.000 εθελοντών που “μεταμόρφωσαν” για ένα βράδυ το Σαν Φρανσίσκο.
Η “βάρδια” του Μάιλς Σκοτ στην καταπολέμηση του εγκλήματος ξεκίνησε με τη διάσωση μιας γυναίκας που ήταν δεμένη στις γραμμές του τραμ. Στη συνέχεια έκανε ένα διάλειμμα για μπέργκερ, πριν μπει ξανά στο Μπατ-μομπίλ ακούγοντας στον ασύρματο τον αρχηγό της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, Γκρεγκ Σουρ, να ζητά τη βοήθεια του.

Με τη βοήθεια του “ενήλικα” Μπάτμαν (ενός κασκαντέρ που έχει δουλέψει στις ταινίες του ανθρώπου-νυχτερίδα) σταμάτησε μια ληστεία κάνοντας… χαλάστρα στον “Γρίφο”, ενώ αμέσως μετά πήγε στο AT&T Park για να σώσει τη μασκότ των Σαν Φρανσίσκο Τζάιαντς, αφοπλίζοντας τη βόμβα που είχε τοποθετήσει ο Πιγκουίνος.

Όσο για τον Τζόκερ; Ούτε που διανοήθηκε να τα βάλει με τον ατρόμητο 5χρονο.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον μικρούλη Μάιλς Σκοτ να λαμβάνει το κλειδί της πόλης από τον Δήμαρχο Εντ Λι, ενώ μέχρι και ο Μπαράκ Ομπάμα έστειλε ένα βίντεο από τον Λευκό Οίκο λέγοντας “Μπράβο, Μάιλς. Μπράβο που έσωσες το Γκόθαμ”.


 

Στην επιχείρηση, που στήθηκε με τέτοια ακρίβεια λες και ήταν στρατιωτική άσκηση, πήραν μέρος 12.000 εθελοντές. Ο αρχηγός της αστυνομίας, μάλιστα, ενημέρωσε ότι τα όργανα της τάξης αναγκάστηκα να διώξουν και κόσμο, επειδή είχε μαζευτεί πάρα πολύς! Κάποιοι έκαναν τους κομπάρσους, άλλοι απλά χειροκροτούσαν τις προσπάθειες του μικρού, ενώ ένας δάνεισε τη μαύρη Λαμποργκίνι του, η οποία με “ντύθηκε” με αυτοκόλλητα του Μπάτμαν και έγινε μέσα σε μια ημέρα το νέο Μπατ-μομπίλ!

Ολόκληρος ο πλανήτης γέμισε χαμόγελα. Και δάκρυα συγκίνησης. Όχι μόνο γιατί ένα παιδί που πολεμάει από ενός έτους τον καρκίνο, πολέμησε το έγκλημα ως “Μπάτκιντ”, αλλά γιατί αποδείχτηκε ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι. Άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν. Άνθρωποι που θα έκαναν τα πάντα για το χαμόγελο ενός παιδιού.

Υπάρχουν και εδώ τέτοιοι. Στην Ελλάδα και στα μέρη μας, στα νότια προάστια. Ίσως, όμως, να μην ξέρουν που θα πρέπει να απευθυνθούν. Ε, λοιπόν, όποιος θέλει να προσφέρει μπορεί να βοηθήσει το ίδρυμα Make-A-Wish, που εδρεύει στη Γλυφάδα.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα υπάρχουν πάνω από 65 ευχές που περιμένουν να υλοποιηθούν. Για παράδειγμα ο 3χρονος Παναγιώτης θέλει να γνωρίσει τους ήρωες από το Star Wars, ο 6χρονος Γιάννης θέλει να οδηγήσει τον Tomas, το τρενάκι. Η 6χρονη Νικολέτα θέλει να αποκτήσει δωμάτιο σαν της Αντονέλας, ενώ ο 13χρονος Βασίλης θέλει απλά ένα λαπ-τοπ.

Στόχος του Make-A-Wish είναι “η εκπλήρωση όλων των ευχών των παιδιών που μας έχουν ανάγκη! Η δική μας επιθυμία είναι να κάνουμε τα παιδιά ευχής ευτυχισμένα, να τους χαρίσουμε μια αξέχαστη και μοναδική εμπειρία και να τους δείξουμε με το δικό μας ξεχωριστό τρόπο πως πρέπει να συνεχίσουν να πιστεύουν πως στη ζωή όλα είναι πιθανόν να συμβούν… Ακόμη και να γίνουν καλά!”

Έτσι σώζεται ο κόσμος. Και δεν χρειάζεται καν στολή.

*Από τον περασμένο Ιούνιο η κατάσταση της υγείας του 5χρονου Μάιλς Σκοτ έχει παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο και φαίνεται ότι σιγά-σιγά ξεπερνά το πρόβλημα του.