MARKET

Πως να μετατρέψεις το βάσανο της οικογενειακής εξόδου στην παραλία σε ΟΚ! εμπειρία

Γιατί τα ΟΚ! Μarkets είναι η τελευταία στάση της ξεχασιάρας μάνας πριν την παραλία (και η πρώτη μετά).

Είναι πολύ δύσκολο να είσαι ταυτόχρονα μάνα και εργαζόμενη. Ένα αξίωμα που ισχύει όλες τις ημέρες του χρόνου, αλλά ποτέ περισσότερο από το καλοκαίρι. Τότε που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο, τα camps (αν το έχεις στείλει σε κάποιο) σχολάνε νωρίς και, με το που βάλεις το κλειδί σου στην εξώπορτα, σε περιμένουν ακριβώς από πίσω. Έτοιμα για να πάνε παραλία, έτοιμα για να διασκεδάσουν.

Εντάξει, το ‘έτοιμα’, είναι σχετικός όρος. Γιατί εννοείται πως περιμένουν (και εκείνα και ο άντρας σου) από εσένα να οργανώσεις τα πάντα. Εσένα που δεν έχεις προλάβει μέσα στην εβδομάδα να κάνεις καν τα βασικά, όπως το να πας supermarket ώστε να υπάρχει κάτι στο ψυγείο πέρα από παγάκια και κάτι στο ντουλάπι πέρα από ληγμένα πατατάκια.

To χειρότερο από όλα; Ότι το Σαββατοκύριακο τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Ειδικά την Κυριακή το πρωί που ξυπνάς και φεύγεις κυριολεκτικά σαν μισότρελη. Τόσο για να προλάβεις την κίνηση προς την παραλία όσο και για να προλάβεις την γκρίνια των παιδιών που θέλουν να σου δείξουν πόσο φοβερές και τρομερές βουτιές κάνουν.

Εννοείται πως φεύγοντας όλο και κάτι θα έχεις ξεχάσει. Τα νεροπίστολα και τις ρακέτες των παιδιών, το αντηλιακό τους, το αντικουνουπικό τους, κάτι για να φάνε, κάτι για να πιουν. Ουσιαστικά μόνο τα μαγιό τους έχεις πάρει μαζί. Άντε και καμία πετσέτα.

Δεν πειράζει. Άνθρωπος είσαι. Και παραλείψεις κάνεις. Άλλωστε η εμπειρία έχει δείξει πως υπάρχει μια πολύ ΟΚ! λύση για όλα αυτά.

Με πάνω από 9 καταστήματα στα νότια προάστια (1 στο Παλαιό Φάληρο επί της Αμφιθέας, 2 στην Ηλιούπολη, 3 στη Νέα Σμύρνη ,1 στην πλατεία Αργυρούπολης και 2 στην Γλυφάδα) και 10 καταστήματα στον Πειραιά, όλα προνομιακά τοποθετημένα ώστε να πέφτεις πάνω τους, τρομερή ποικιλία (3.500 προϊόντα από περίπου 500 Έλληνες και ξένους προμηθευτές), οικονομικές τιμές και ασυναγώνιστο ωράριο (είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 8.00 πμ. έως τις 23.00 μμ.), τα OΚ!Markets σου λύνουν τα χέρια.

Μια αλυσίδα mini super markets που όντως κάνει πραγματικότητα το ‘Ο,τι θέλεις, όταν το θέλεις’ motto της. Κάτι που διαπιστώσαμε εμπράκτως την Κυριακή που μας πέρασε όταν βρεθήκαμε στις 08.30 το πρωί έξω από ένα νότιο κατάστημά της προσπαθώντας να εφοδιαστούμε με όλα τα απαραίτητα για την οικογενειακή έξοδο στην παραλία.

Ξεκινώντας από ένα ολόκληρο καρότσι γεμάτο από ρακέτες παραλίας, πολύχρωμα κουβαδάκια και φτυαράκια, υποβρύχια μάσκα και, φυσικά, νεροπίστολα. Αφού, όπως το φαντάζεσαι, τα δικά μας τα ξεχάσαμε σπίτι και δεν υπήρχε χρόνος να γυρίσουμε να τα πάρουμε.

Και συνεχίζοντας -με δεύτερο καρότσι- που είχε μέσα αντηλιακό για το σώμα και για το πρόσωπο και λοιπά προϊόντα περιποίησης.

Εννοείται πως κάναμε στάση για αρκετή ώρα μπροστά από το stand με τα πατατάκια και τις σοκολάτες προκειμένου να γίνει η απαραίτητη ‘διαπραγμάτευση’ με τα παιδιά για το πόσα θα πάρουμε.

Συμφωνώντας τελικά πρώτα να ‘εξοπλιστούμε’ με φυσικούς χυμούς και συσκευασμένα sandwich από το ψυγείο αφού, φεύγοντας, ούτε καν πρωινό δεν προλάβαμε να πάρουμε.

Αυτά, μερικά αναψυκτικά, παγωμένα νερά και ήμασταν έτοιμοι πρώτα για το ταμείο και μετά για την παραλία.

Έτσι και αλλιώς, και να ξεχάσαμε τίποτα, θα το πάρουμε στην επιστροφή. Εκεί που είχαμε ήδη συμφωνήσει με τα παιδιά της παρέας να σταματήσουμε για να διαλέξουν παγωτό.

Με τις μητέρες να αγοράζουν ταυτόχρονα γάλα, αυγά, τυριά, λαχανικά και αλλαντικά προκειμένου να έχουν κάτι να ετοιμάσουν με το που γυρίσουν στο σπίτι.

Η αλήθεια είναι ότι, στην περίπτωση των ΟΚ!Markets, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Έχουν τα πάντα και είναι ανοιχτά όποτε τα θες. Τι άλλο παραπάνω να ζητήσει κανείς;