NEWSROOM

Επίθεση στη Βούλα: Το παρελθόν του θύματος και όσα ψάχνει τώρα η ΕΛ.ΑΣ

Το θύμα είχε σχέση με τη νύχτα και μάλιστα φαίνεται πως είχε εμπλακεί σε μεγάλη υπόθεση που είχε απασχολήσει την Ελληνική Αστυνομία.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η ΕΛΑΣ τη δολοφονική επίθεση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουλίου στο πάρκινγκ της «Ηπειρώτισσας» στη Βούλα εις βάρος ενός παλιού γνώριμου των Αρχών.

Το όνομα του θύματος συγκαταλεγόταν μια εποχή στη λίστα με τους πιο σκληρούς της νύχτας. Ο 50χρονος άνδρας δίνει μάχη για τη ζωή του έχοντας σοβαρό τραύμα στην κοιλιά.

Tο θύμα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το 2002 το όνομά του είχε εμπλακεί στη μεγαλύτερη υπόθεση εξάρθρωσης εκβιαστών που έχει απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Αστυνομία.

Με βάση τις έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίες είχαν διαρκέσει δυο ολόκληρα χρόνια, σχηματίστηκε μια ογκωδέστατη δικογραφία μέσω της οποίας εκδόθηκαν συνολικά 44 εντάλματα σύλληψης εις βάρος ατόμων που ενέχονταν σε κυκλώματα εκβιαστών. Το θύμα της χθεσινής δολοφονικής απόπειρας συγκαταλεγόταν σε μια λίστα 8 ανδρών που δεν είχαν συλληφθεί αλλά καταζητούνταν από τις Αρχές καθώς θεωρούνταν ότι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μάλιστα ο νούμερο ένα καταζητούμενος ήταν ο μακαρίτης Βασίλης Στεφανάκος ο οποίος την εποχή εκείνη είχε χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς» των κυκλωμάτων εκβιαστών, καθώς μετά από ξεκαθάρισμα αντίπαλων ομάδων, το καλοκαίρι του 2000, κατάφερε με συνεργασίες, παραγκωνισμούς, πληρωμές να ελέγξει σχεδόν ολόκληρο το λεκανοπέδιο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή στις 11.08.2002.

Ο 50χρονος που έγινε στόχος το βράδυ της Δευτέρας φερόταν το τελευταίο διάστημα να είχε «αποτραβηχτεί» από τη νύχτα, με στόχο να στραφεί σε νόμιμες δραστηριότητες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν, ωστόσο, ότι μπορεί να υπήρχαν σοβαρές «εκκρεμότητες»  που τον κατέστησαν στόχο από αντίπαλες ομάδες.

Έτσι, στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας μπαίνουν άνθρωποι της νύχτας που θα μπορούσαν να έχουν κίνητρο να του επιτεθούν. Δεν αποκλείεται μάλιστα από την ΕΛ.ΑΣ. η επίθεση στη Βούλα να πρόκειται για «συνέχεια» μίας σειράς από δολοφονικές επιθέσεις που ξεκίνησαν από το 2017 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Οι «ανακατατάξεις» στην αθηναϊκή νύχτα, όπως λένε αρμόδιες πηγές, δεν έχουν σταματήσει ύστερα από τις δολοφονίες μεγάλων ονομάτων που διαδραμάτιζαν κυρίαρχο ρόλο και κρατούσαν τις «ισορροπίες».

Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να συλλέξουν πληροφορίες από άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις σε σχέση με αυτές τις «ανακατατάξεις» στον σκοτεινό αυτό κόσμο. Στο σημείο της επίθεσης εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν κάλυκες που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ταυτοποίηση, αν και το πιθανότερο είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε να είναι «καθαρό» (δηλαδή να μην έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν σε εγκληματική ενέργεια). Παράλληλα, οι αστυνομικοί ποντάρουν στην κατάθεση που θα τους δώσει το ίδιο το θύμα, όταν η κατάσταση της υγείας του του επιτρέψει να μιλήσει.

Οι δράστες επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού. Φορούσαν κράνη και δεν άφησαν πίσω τους ίχνη. Πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση στον 50χρονο την ώρα που εκείνος βρισκόταν στο παρκινγκ του καταστήματος. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ένοπλοι παρακολουθούσαν το θύμα και γνώριζαν τις κινήσεις του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το άτομο που πυροβόλησε εναντίον του 50χρονου ήταν ο συνοδηγός της μηχανής.

Πηγή: protothema.gr huffingtonpost.gr