NEWSROOM

Ανοιχτό θα παραμείνει Δημοτικό σχολείο της Βούλας στο οποίο βρέθηκε κρούσμα σε εκπαιδευτικό

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε εκπαιδευτικός σε Δημοτικό της Βούλας, το οποίο ωστόσο θα λειτουργήσει κανονικά, σύμφωνα με απόφαση του ΕΟΔΥ.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός πως θα λειτουργήσει κανονικά σχολείο στο οποίο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό εκπαιδευτικός.

Το κρούσμα διαγνώστηκε σε εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού σχολείου Βούλας. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση, κινητοποιήθηκε ο δήμαρχος της Βούλας Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και ζήτησε οδηγίες.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αξιολόγησε πως δεν συντρέχουν λόγοι αναστολής της λειτουργίας κάποιου τμήματος ή κάποιων τμημάτων του σχολείου, παρά το γεγονός πως τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκε το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου θα βγουν αύριο Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για εκπαιδευτικό ειδικότητας που δεν ήρθε σε πολύωρη επαφή με κανένα τμήμα, περίπτωση που σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ δεν επιφέρει κλείσιμο τμημάτων.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των γονέων, ενώ το Δ.Σ. του σχολείου καλεί τους ίδιους να αποφασίσουν αν τα παιδιά τους θα πάνε στο σχολείο, μετά τη διάγνωση του συγκεκριμένου κρούσματος.

Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου γονέων

Σε συνάντηση με τον κύριο Δήμαρχο ενημερωθήκαμε ότι στο σχολείο μας εκπαιδευτικός μας έχει βρεθεί θετικός στον COVID-19.

Ο Δήμος από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί το θέμα στενά και έχει ήδη αποστείλει συνεργείο το οποίο απολύμανε όλες τις αίθουσες, τα γραφεία των καθηγητών και το αμφιθέατρο.

Επιπροσθέτως, όλο το προσωπικό του σχολείου δηλαδή εκπαιδευτικοί και μη, έχουν μεταβεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό-εξεταστικό κέντρο της περιοχής για τεστ μοριακό COVID. Τα αποτελέσματα των τεστ αναμένονται κάποια στιγμή αύριο. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το σχολείο μας μετά από απόφαση του ΕΟΔΥ θα λειτουργήσει αύριο κανονικά.

Θεωρούμε ότι κάθε γονέας μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει από μόνος του εάν αύριο ή μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα θα στείλει τα παιδιά στο σχολείο.

Περιμένουμε εντός της επόμενης ώρας την επίσημη ανακοίνωση την οποία και θα σας αποστείλουμε.

Παρακαλούμε πάρα πολύ να σεβαστούμε τα στοιχεία και την ιδιωτικότητα του εκπαιδευτικού και να αρκεστούμε στο να του ευχηθούμε ολόψυχα καλή ανάρρωση και καλή επιστροφή κοντά μας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βούλας

Θετικός σε κορονοϊό διαγνώστηκε εκπαιδευτικός του Α’ Δημοτικού σχολείου Βούλας. Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε άμεσα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής καθώς και τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να ληφθούν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ μέτρα.

Μετά την εξέταση του περιστατικού η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αξιολόγησε πως δεν συντρέχουν λόγοι αναστολής της λειτουργίας κάποιου τμήματος ή κάποιων τμημάτων του σχολείου ενώ παράλληλα με το γεγονός πως ο εκπαιδευτικός είναι όπως προβλέπεται σε καραντίνα, ακολουθήθηκαν και όλα τα απαραίτητα βήματα για την ιχνηλάτηση πιθανών κρουσμάτων.

Η Δημοτική Αρχή άμεσα ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, προέβη σε απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου και μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου έχουν διενεργηθεί μοριακοί έλεγχοι σε όσους εκπαιδευτικούς και μέλη του προσωπικού του σχολείου κρίθηκε αναγκαίο.

Με αφορμή το γεγονός, ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κάνοντας λόγο για “απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση” του ΕΟΔΥ και Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Η παράταξη Πασακυριάκου σημειώνει μεταξύ άλλων:

“Δεν είναι δυνατόν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς να τούς στέλνουν για μάθημα στο σχολείο, όπως δεν είναι δυνατόν, να λένε στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και να ζητούν από τους γονείς να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη…

Θεωρούμε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι: 1ον: Προληπτικά να μην λειτουργήσει αύριο το σχολείο μέχρι μα υπάρχουν τα αποτελέσματα των τεστ. 2ον: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη τη σχολική μονάδα.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύεται η ανάγκη για επαναλαμβανόμενα δειγματοληπτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές στις σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε λειτουργία”.

Πηγές: News247  3vita