LIFE

One Athens: Προς πώληση οι πολυτελείς κατοικίες του εμβληματικού συγκροτήματος στο Κολωνάκι

Το ιστορικό ακίνητο στους πρόποδες του Λυκαβηττού διαθέτει μεταξύ άλλων πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, κέντρο spa, εσωτερική πισίνα και κήπο στην βεράντα του τελευταίου ορόφου: Οι λεπτομέρειες για τις 16 κατοικίες που διατίθενται προς πώληση αποκλειστικά από την Engel & Völkers και οι τιμές πώλησης για διαμερίσματα, ρετιρέ, μεζονέτες και loft στο υπερπολυτελές One Athens.

Στην αγορά, μέσω αποκλειστικής διάθεσης από την Engel & Völkers Ελλάδος, βγαίνουν 16 πολυτελείς ιδιοκτησίες του οικιστικού συγκροτήματος One Athens στο Λυκαβηττό. Το νέο project της Engel & Völkers αφορά ένα μοναδικό συγκρότημα κατοικιών, που ολοκληρώθηκε το 2017 και το οποίο θέτει τον πήχη ψηλά αναφορικά με τον εξοπλισμό και το σχεδιασμό των κατοικιών, αλλά και την πλεονεκτική του τοποθεσία. Οι 16 ξεχωριστές κατοικίες, που παρέχουν στους ιδιοκτήτες τους όλες τις ανέσεις, θεωρούνται από τα καλύτερα ακίνητα που τίθενται αυτήν τη στιγμή προς πώληση στην Αθήνα.

One Athens: Το υπερπολυτελές συγκρότημα κατοικιών στους πρόποδες του Λυκαβηττού:

One Athens: Η ιστορία του πρότζεκτ

Η ιστορία του αρχιτεκτονικού πρότζεκτ One Athens ξεκινάει τη δεκαετία του 1950, όταν ο Κωνσταντίνος Δοξιάδης, ο πρωτοπόρος Έλληνας αρχιτέκτονας, διάλεξε την προνομιούχα τοποθεσία στους πρόποδες του Λυκαβηττού, με την ασυναγώνιστη θέα, για την κατασκευή του αρχιτεκτονικού του γραφείου. Το κτίριο που σχεδίασε αναδείχθηκε σ’ ένα γοητευτικό ακίνητο υψηλών προδιαγραφών. Το αρχικό κτίριο περιελάμβανε τέσσερεις πτέρυγες, που ορθώνονταν γύρω από ένα αίθριο. Ο χώρος αυτός αποτέλεσε σημαντικό κέντρο διανόησης και προσέλκυσε καλλιτέχνες και διανοητές πολλών διαφορετικών κλάδων. Σημαντικοί ποιητές και ζωγράφοι παρουσίασαν τα έργα τους μπροστά σ’ ένα επιλεγμένο κοινό στο Τεχνικό Γραφείο Δοξιάδη (Doxiadis Associates), του οποίου η φήμη ως σπουδαίο κέντρο διανόησης και πρωτοποριακής δημιουργίας γρήγορα ξεπέρασε τα όρια της χώρας.

Στο ιστορικό αυτό κτίριο εγκαταστάθηκε ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής στην Ελλάδα πίσω από μια γυάλινη προθήκη, γεγονός που υπογραμμίζει τον πρωτοποριακό του χαρακτήρα.

Cyclamino S.A.

Το 2008 το συγκρότημα αγοράστηκε από την εταιρία Cyclamino S.A., που έβαλε σ’ εφαρμογή το πρότζεκτ One Athens με στόχο την ανέγερση των πιο σύγχρονων διαμερισμάτων στην Ελλάδα. Η κεντρική ιδέα του εγχειρήματος ήταν ο συνδυασμός της ατμόσφαιρας και των ανέσεων ενός πεντάστερου ξενοδοχείου με την άνεση μιας σύγχρονης πολυτελούς κατοικίας. Η ομάδα αρχιτεκτόνων Diversity Architects ανέλαβε την ανέγερση των κατοικιών κι έδωσε στο κτίριο την τελική του μορφή. Σήμερα το ακίνητο αποτελείται από τέσσερα κτίρια 8 ορόφων με πρόσοψη από κρύσταλλο, μάρμαρο Αλιβερίου και μπετόν που αντλεί επιρροές από το καλλιτεχνικό ρεύμα του κυβισμού.

One Athens: Το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα στο Κολωνάκι

Πολυτελείς παροχές

Με την αγορά ενός ακινήτου στο συγκρότημα One Athens οι ιδιοκτήτες αποκτούν πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών, εγκαταστάσεων και ανέσεων. Πιο συγκεκριμένα, οι ένοικοι των διαμερισμάτων, των ρετιρέ και των στούντιο του One Athens έχουν μόνιμη πρόσβαση στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο του συγκροτήματος, στο κέντρο spa στις δύο σουίτες για μασάζ και στη σάουνα. Το συγκρότημα διαθέτει, επίσης, εσωτερική πισίνα στο ισόγειο του κτιρίου, κήπο στην βεράντα του τελευταίου ορόφου, πολλά τζακούζι και αναπαυτικά καθιστικά με θέα την μαγευτική Αθήνα.

Η τοποθεσία επιλέχθηκε για την πανοραμική θέα, που προσφέρει, της πρωτεύουσας. Όλες οι κατοικίες του συγκροτήματος, από τη βεράντα του τελευταίου ορόφου μέχρι τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων και των ρετιρέ, έχουν υπέροχη θέα της πόλης, της Ακρόπολης και του Κόλπου του Σαρωνικού, ενώ η περιοχή έχει πολύ καλή προσβασιμότητα.

One Athens: Οι πολυτελείς κατοικίες έχουν υπέροχη θέα της πόλης, της Ακρόπολης και του Κόλπου του Σαρωνικού

Τα ακίνητα που βγαίνουν προς πώληση

Στο One Athens υπάρχουν 10 ευρύχωρα διαμερίσματα με έκταση μεταξύ 77 και 236 τ.μ., που προσφέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και στυλ διαρρύθμισης. Για την αγορά ενός διαμερίσματος στο συγκρότημα οι τιμές κυμαίνονται από 600.000€ μέχρι 1.850.000€.

Το Ρετιρέ στον έβδομο όροφο του κτιρίου διαθέτει μεγάλη ιδιωτική ταράτσα, με υπέροχη θέα στην πόλη αλλά και θέα του σαλονιού προς την Ακρόπολη. Είναι συνολικά 530 τ.μ. και διατίθεται προς πώληση στην τιμή των 6.600.000€.

Οι 4 Μεζονέτες (Urban Maisonettes), από 245 τ.μ. μέχρι και 477 τ.μ.,, παρουσιάζουν κι αυτές ποικιλία στους χώρους διαμονής, ενώ οι τιμές πώλησής τους κυμαίνονται μεταξύ 1.650.000€ και 3.400.000€.

Άλλη μία επιλογή είναι το Urban Loft, που χαρακτηρίζεται από την ψηλή οροφή, το ωραία διαρρυθμισμένο ευρύχωρο καθιστικό και τις τρεις άνετες κρεβατοκάμαρες. Το υπερπολυτελές πλήρως επιπλωμένο και διακοσμημένο loft πωλείται στην τιμή των 2.400.000€.