OPINIONS

Any given Sunday

Οι Cure έλεγαν το “Friday I ‘m in love”. Εδώ στο Nou-Pou, δεν αγαπάμε την Παρασκευή. Αγαπάμε Κυριακή. Κυριακή στα Νότια.

Βόλτα όταν η πόλη ξυπνάει

Προσωπικό αγαπημένο. Αν καταφέρεις να μαζέψεις τα κομμάτια σου από το προηγούμενο βράδυ (ή καλύτερα αν δεν τα έχεις σκορπίσει) και να ξυπνήσεις νωρίς, τότε θα απολαύσεις μια βόλτα στην αγουροξυπνημένη πόλη.

Να περπατήσεις στους δρόμους που έχουν έντονα τα σημάδια από τη χθεσινή νύχτα, να νιώσεις σαν τον πρωταγωνιστή της “28ης ημέρας” πατώντας μόνος σου τα πεζοδρόμια που έχεις συνηθίσει να είναι γεμάτο κόσμο και βουή, να χαζέψεις αμέριμνος τις βιτρίνες, να νιώσεις το αίσθημα του να έχεις μια πόλη για τον εαυτό σου.

Πρωινός καφές

Όχι με την Ελένη. Ούτε αυτός του ΑΝΤ1. Πρωινός καφές σε μια άδεια καφετέρια, ή έστω σε μια καφετέρια που γεμίζει. Με απαραίτητα αξεσουάρ τα γυαλιά ηλίου και τις κυριακάτικες εφημερίδες, που δίνουν ακόμη τη μάχη τους με τα iPad. Τουλάχιστον μια ημέρα την εβδομάδα το χαρτί κερδίζει.

Προτείνουμε: Την πλατεία της Βούλας, αν έχεις παιδιά, τα Opus, Soleto και Egomio αν πας προς κέντρο Γλυφάδας και το Rumors στη Βουλιαγμένη. Διαφορετικά, κάνε μια βόλτα από μαρίνα Φλοίσβου και δεν θα χάσεις.

Η χαρά του παιδιού

Παιδική χαρά, παιδότοποι, παιδικά πάρτι, μουσικές/θεατρικές παραστάσεις, απλές βόλτες. Η Κυριακή είναι η μέρα τους. Η καλύτερη ευκαιρία να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το παιδί ή τα παιδιά σας.

Προτείνουμε: Το Balux the House Project που έχει προνοήσει με χώρο για τα παιδιά, το Notos που προτιμούν πολλοί γονείς και μια βόλτα από παιδότοπο.

Πρωινή γυμναστική

Το δύσκολο κομμάτι είναι να ξεκινήσεις. Όταν τελειώσεις, όμως, θα νιώθεις υπέροχα. Και θα έχεις όλη την ημέρα μπροστά σου. Βάλε τα αθλητικά σου οπότε και πήγαινε για τρέξιμο στην παραλία της Βούλας, στο Καβούρι, ή στο Φάληρο. Πάρε το ποδήλατο σου και ξεχύσου στους παραδρόμους. Κατέβασε τη μπάλα του μπάσκετ από το πατάρι και πήγαινε για σουτ στον ανεξάρτητο πρωτάθλημα του Αγίου Κοσμά. Σήκω, όμως…

Προτείνουμε: Τα ανοιχτά γήπεδα για μπάσκετ που κι εμείς επιλέγουμε και ωραίες διαδρομές για τρέξιμο.

Άντε γεια μας…

Μεσημέριασε, όμως. Και κάνει πείνα. Η καλύτερη πρόφαση για να μαζευτεί η παρέα και να βάλει στη μέση μεζέδες και να γεμίζει διαρκώς τα ποτήρια είτε με μπύρα, είτε με κρασί, είτε με τσίπουρο. Με κάτι τέλος πάντων. Η πεμπτουσία της Κυριακής, είναι τα μεσημεριανά τραπέζια. Κάτι σαν το γκολ στο ποδόσφαιρο.

Προτείνουμε: Το Πιάτσα Καλαμάκι για γρήγορο, φθηνό και καλό σουβλάκι, το Τσι Τσι για ωραία κρέατα, το Σαρδελάκι για ψαροφαγία. Αν θες κάτι πιο ασιατικό, τσέκαρε τους κυριακάτικους μπουφέδες σε Kowloon και το Sumo στη Βούλα.

Ένα γλυκάκι

Ναι, μόνο που τώρα η φάση θέλει ένα γλυκάκι. Για να αλλάξουμε γεύση. Η μέρα έχει μεγαλώσει, φτάνει απόγευμα και πάει να σουρουπώσει. Μια βάφλα, μια πάστα, κάτι γλυκό βρε αδερφέ. Σκέψου το, δηλαδή. Έχεις χρόνο μέσα στη βδομάδα, για να πας να κάτσεις και να απολαύσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις; Έτσι νόμιζα.

Προτείνουμε: Το Waffle House στη Βουλιαγμένη, το Παγωτό στη Βούλα, διαφορετικά κάνε μια στάση στο Μαλεμπί στη Γούναρη και συνδύασε καφέ με εξαιρετικά πολίτικα γλυκά.

Νύχτα στάσου

Το πλεονέκτημα της Κυριακής είναι πως αποτελεί την όποια “ότι κάτσει” μέρα της εβδομάδας. Το πρόγραμμα, δηλαδή, πάει περίπατο. Αλλού (και με άλλους) ξεκινάς και αλλού καταλήγεις. Το ένα φέρνει το άλλο και από όπου που πήγες για ένα καφεδάκι, κατέληξες να πίνεις κοκτέιλ νωρίς το βράδυ στην Κύπρου, ή στη Βουλιαγμένη. Μια υπέροχη νύχτα, διότι ακριβώς ξεκινάει νωρίς. Και δεν ξέρεις που θα σε βγάλει.

Προτείνουμε: Τις Κυριακές του Opus, ένα χαλαρό ποτό στο Mosaiko (δουλεύεις αύριο, ελπίζουμε δηλαδή, διαφορετικά υπομονή) και αν είσαι Βούλα τσέκαρε τα cocktails του Peeping Tom (το οποίο κάνει και deilvery!)

Τι, τέλειωσε; Δεν ανησυχούμε. Το αύριο κανείς δεν κατάφερε να το σταματήσει. Όχι ότι ήθελε και κανείς. Μην ξεχνάμε ότι χωρίς τις Δευτέρες, δεν θα υπήρχαν και οι Κυριακές.