OPINIONS

Bufala Gelato vs Ice Roll

Στην πλατεία Εσπερίδων υπάρχουν δύο μέρη, που μπορείς να απολαύσεις το παγωτό σου, όπως ακριβώς το θέλεις εσύ. To θέμα είναι, σε ποιο από τα δύο να πας;

Ας υποθέσουμε ότι περιδιαβαίνεις την ομορφότατη πλατεία Εσπερίδων μετά από ένα λουκούλειο γεύμα κάπου εκεί τριγύρω και ξάφνου διασθάνεσαι βαθιά μέσα σου μια εσωτερική ανάγκη για ένα παγωτό, εδώ και τώρα. Όχι, δεν μπορείς να περιμένεις, πρέπει να το απολαύσεις τώρα αμέσως και ως γνωστόν δεν παίζουμε με τέτοια σοβαρά θέματα. 

Έχεις ακούσει για τα handmade παγωτά που φτιάχνονται πάνω σε κρύες πλάκες και -ω, μα τι τύχη!- ακριβώς εκεί που είσαι, έχεις όχι μόνο ένα μαγαζί όπου μπορείς να το φας αλλά δύο. Σε ποιο όμως να πας; Ιδού η απορία.

Μην ανησυχείς, όμως, πεινασμένε και λιχούδη μας φίλε. Αναλύσαμε διεξοδικά τις δύο επιλογές και όχι δεν σου βγάλαμε νικήτη, γιατί δεν είμαστε αυτό το site που θα αποφασίσουμε μόνοι μας για το καλύτερο -μπορείς να θες να το κάνεις εσύ, στο τέλος του κειμένου, πάντως.

Εμείς απλά βρήκαμε δύο συντάκτες που έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις ως προς το μείζον ερώτημα της εβδομάδας: σαν βγεις στον πηγαιμό για ένα customised παγωτό στη Γλυφάδα, που να πας; Bufala Gelato η Ιce Roll;

Ο Μιχάλης Λαμπρόπουλος δηλώνει “ερωτευμένος” με το παγωτό από το Bufala Gelato

Το Βufala είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Αν έπρεπε να γράψω μόνο για την επανάσταση που έφερε στο χώρο της βάφλας- ΟΚ, υπερβολή αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας- θα γέμιζα σελίδες. Όμως το ζήτημα σήμερα δεν είναι αυτό. Σήμερα, φτιάχνουμε παγωτό από το μηδέν. ‘Η περίπου από το μηδέν.

Στο Bufala Gelato, όπως ξέρεις αν έχεις ήδη πάει ή αν έχεις διαβάσει τις παραπάνω γραμμές, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου παγωτό, διαλέγοντας υλικά και γεύσεις. Με λίγα λόγια, μην το έχεις στο μυαλό σου μόνο για την περίπτωση που θέλεις μια βάφλα στο χέρι, το Bufala είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Το λεγόμενο Cold Stone Factory του είναι παγωτό πάνω σε ένα παγωμένο μάρμαρο, όπου αναμειγνύεται η γεύση παγωτού που θέλεις, ας πούμε η βανίλια, με άλλα υλικά που επιλέγεις, όπως φρούτα, αμύγδαλο, μπισκότα, brownies κτλ και voilà έχεις το μοναδικό σου παγωτό, με την δική σου υπογραφή.

Στο Bufala, διαλέγεις ως βάση είτε κανονικό παγωτάκι, είτε παγωτό από βουβαλίσιο γάλα.  Όποτε πάω, παλεύω να διαλέξω ανάμεσα στο Cold Stone Banofee ή Cold Stone τσουρέκι, που είναι και τα δύο εξαιρετικά, σε περίπτωση που θέλεις και κάποια πρόταση από εμάς, που το έχουμε σπουδάσει το “Βουβαλίσιο” από τότε που άνοιξε. Αυτό που κάνει την διαδικασία ακόμη πιο ελκυστική, είναι η προσμονή του να βλέπεις το παγωτό σου να αναμειγνύεται μπροστά σου και εσύ να κάθεσαι εκεί μπροστά στο τζάμι σαν μικρό παιδί και να σου τρέχουν τα σάλια. Κυριολεκτικά. Εδώ το μαγαζί λειτουργεί self service. Παραγγέλνεις, περιμένεις, πληρώνεις και απολαμβάνεις το παγωτό στο χέρι ή ψάχνεις τραπεζάκι κι αν είσαι τυχερός κάθεσαι. 

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που κάθε φορά που βρίσκομαι στην πλατεία Εσπερίδων, διαλέγω το παγωτό από το Bufala για να κλείσει γλυκά η ημέρα. Όχι, δεν είναι ότι έχω κάτι με το Ice Roll, απλά αφου με βάζετε να διαλέξω, διαλέγω Bufala, δαγκωτό.

Aρτέμιδος 1, Γλυφάδα, 210 894 6000
Βufala Gelato Fcb

Η Μυρτώ Γεωργάκη προτιμάει παγωτό εξ’ Ανατολής από το Ice Roll

Το Ice Roll, φρέσκια άφιξη της Γλυφάδας, έχει κάνει δυναμική είσοδο. Επιλέγεις από το μηδέν πως θα φτιάξεις το παγωτό σου, επιλέγοντας βάση ανάμεσα σε γάλα βανίλιας, σοκολάτας ή καρύδας. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα υλικά της επιλογής σου, όλα αυτά ανακατεύονται σε μια παγωμένη πλάκα -30 βαθμών και αφού χτυπηθούν για 3 περίπου λεπτά, το παγωτό σου είναι έτοιμο. Να τονίσουμε ότι αυτή η τεχνική έρχεται από την μακρινή και εξωτική Ταϊλάνδη.

Αυτό που μου αρέσει στο Ice Roll, είναι να βλέπω τα φρέσκα υλικά να μετατρέπονται σε παγωτό. Γάλα, nutella, kinder bueno, φράουλες, καραμέλα, μπισκότα, όλα πάνω στην παγωμένη επιφάνεια, τσουκ τσουκ τσουκ, 3 λεπτά μετά γίνονται ρολλάκια παγωτού.

Αυτή η προσμονή, του να κάθεσαι μπροστά στο τζάμι σαν μικρό παιδάκι, να κοιτάς το παιδί που σου φτιάχνει το παγωτό με μια ανυπομονησία, που θα νομίζει ότι θα φας και αυτόν μαζί, μου βγάζει κάτι το συναρπαστικό και μου ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη. Αλήθεια, είναι λίγο creepy, αλλά τι να κάνω;

Η εμπειρία στο Ice Roll γίνεται όλο και πιο fun. Το παγωτό έρχεται σε πολλά μικρά ρολλάκια, κάτι πρωτόγνωρο και unique για Γλυφάδα. Αυτό είναι νομίζω και το βασικό που με τράβηξε εδώ. Το να βλέπω την διαδικασία του να τυλίγεται το φρέσκο παγωτό, σε ice rolls. Είναι oddly satisfying, που λένε. 

Τρελαίνομαι για το παγωτό με τσουρέκι, που παίρνουν μια φέτα τσουρέκι και την ανακατεύουν με γάλα βανίλιας ή σοκολάτας και nutella. Απλά θεϊκό.

Στο Ice Roll, μπορείς να πάρεις το παγωτό στο χέρι, αλλά έχεις και την δυνατότητα να κάτσεις σε τραπέζι και να παραγγείλεις.

Γιαννιτσοπούλου 2 , Γλυφάδα, Τηλ: 2108945009
Website

 

H Nou-Pou ετυμηγορία

Η βασική διαφορά τους είναι το ότι στο Ice Roll το παγωτό φτιάχνεται ουσιαστικά από το τίποτα. Γάλα με υλικά μετατρέπονται σε παγωτό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου, ενώ στο Bufala ανακατεύεται το αγαπημένο σου παγωτό με άλλα υλικά για να γίνει πιο ιδιαίτερο. Εμείς σου είπαμε τη γνώμη μας εις διπλούν, για να έχεις κάποιον να ακούσεις όταν σε πιάνει η αναποφασιστικότητά σου.

Eσύ τι ψηφίζεις;