OPINIONS

Oh Mama vs Rey Pablo

Αυτήν την εβδομάδα βάζουμε στο ρινγκ δύο από τα πλέον αγαπημένα και γευστικά all day brunches του νότου.

Δεν χωράει ίχνος αμφιβολίας ότι τα δύο μαγαζιά που μπαίνουν σε σύγκριση σήμερα είναι και τα δύο από τα καλύτερα “προϊόντα” που έχουμε να αναδείξουμε εμείς οι νότιοι στους έξω. Αν εξαιρέσεις το ντεκόρ τους το οποίο διαφέρει πολύ, στην ουσία μιλάμε για δύο “αδερφάκια” αφού και τα δύο είναι all day cafe restaurants με έμφαση στο brunch το οποίο προσφέρουν καθημερινά μέχρι τις 6.00 το απόγευμα. Απλά το ένα μένει στη Γλυφάδα και το άλλο στη Βούλα.

Εκεί ακριβώς εστιάζουμε σήμερα, αφού στη Γλυφάδα και τα πέριξ είναι από τα λιγοστά μαγαζιά- αν όχι τα μοναδικά- στα οποία μπορείς να απολαμβάνεις αυγά και pancakes κάθε μα κάθε μέρα σαν να είναι Κυριακή.

Οι απόψεις δύο, σε ένα δίλημμα που δεν έχει ουσιαστικά απάντηση, μόνο φανατικούς θαυμαστές. Μην ξεχάσεις να ψηφίσεις κι εσύ, στο τέλος του κειμένου.

Η Μυρτώ Γεωργάκη περιμένει στην ουρά για ένα κομματάκι brunch από το Oh Mama

Από το καλοκαίρι που άνοιξε τις πόρτες του στη Γλυφάδα, το Oh Mama έχει γίνει το talk of the town και όχι αδίκως. Είναι το απόλυτο all day στέκι για καφέ και brunch από το πρωί, μεσημεριανό φαγητό και early ή late κρασάκια και cocktails από το απόγευμα μέχρι το βράδυ. Ο εξωτερικός του κήπος θυμίζει νησιώτικο μαγαζάκι και το decor του παραπέμπει σε κάτι εξωτικό, λες και έχουμε φύγει λίγο από Γλυφάδα και βρισκόμαστε κάπου αλλού, σε ένα καλοκαιρινό προορισμό με φοίνικες, χωρίς έγνοιες, ξέρετε τώρα, endless summer και τα σχετικά. 

Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που πήγα στο Oh Mama- όπως και στο Rey Pablo, δεν ξεχνώ ποτέ τις καλές γευστικές εμπειρίες της ζωής μου. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Από αυτούς που στις ταινίες σε δείχνουν να περπατάς ευτυχισμένος και να ξεχειλίζεις καρδούλες. Το brunch του με κέρδισε και αυτό από την πρώτη στιγμή. Pancakes με nutella και παγωτό, τα Japanese Pancakes με βούτυρο και salted caramel cream, που είναι so fluffy i’m gonna die -γιατί ποιος δεν αγαπάει τα pancakes- Crispy Chicken Waffle με τραγανό φιλέτο κοτόπουλου και maple syrup και τα πάντα σε αυγό, θα σε κάνουν όλα να λες ο ρε μάνα μου, κυριολεκτικά, με αναστεναγμούς. Εδώ θα φας πιάτα brunch που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει ποτέ- στην Αθήνα τουλάχιστον.  Αυτό είναι σίγουρο. Και εκτός αυτού, θα σου αρέσουν κιόλας. Ακόμα είναι πιο σίγουρο.

Επίσης, το cute display στα πιάτα του θα σε ξετρελάνει. Θα θέλεις να τα φωτογραφήσεις και να τα βάλεις αμέσως instagram. Ροζ πιατάκια και λουλουδάκια που τρώγονται, πάνω στα φαγητά, κάνουν τα πιάτα του Oh Mama απλά ακαταμάχητα. Βασικά, ακόμα πιο ακαταμάχητα, γιατί από γεύση σκίζουν.

Oh Mama Brunch & Cocktails: Kύπρου 48, Γλυφάδα, Τηλ: 210 8986049  
 

Η Στεφανία Μαρτίνη νιώθει πάντα σαν βασίλισσα του brunch στο Rey Pablo

Πριν αρχίσω με τα άκρως πειστικά επιχειρήματα για το γιατί κάθε φορά που κάποιος πάει να προφέρει τη λέξη brunch (έτσι με αγγλικό ακσάν) το μυαλό μου και οι αναμνήσεις μου γυρνάνε πάντα στην γευστική θαλπωρή του Rey Pablo, θέλω να μοιραστώ ένα πράγμα. Παρόλο που όπως θα έχεις ήδη καταλάβει, το επισκέπτομαι ανελλιπώς από τη στιγμή που άνοιξε, μόλις τώρα έκανα την εξής σύνδεση: Rey Pablo= Βασιλιάς Παύλος= Βασιλέως Παύλου, η κεντρική δηλαδή λεωφόρος της Βούλας, στην οποία βρίσκεται. Καταπληκτικό; Βασικά δεν ξέρω τι είναι περισσότερο καταπληκτικό, το γεγονός ότι αυτό κρύβει η ονομασία του ή το πόσο καταπληκτικά ηλίθια είμαι εγώ. 

Συνεχίζουμε, πλέκοντας το εγκώμιο του brunch του Rey Pablo- το οποίο εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη διαφήμιση. Αν κάποιος δοκιμάσει έστω και μια φορά σε αυτήν την άτιμη ζωή τα pancakes του, μπορεί να πει ότι είχε την τιμή να γευτεί μια από τις πιο πετυχημένες συνταγές των αμερικάνικων τηγανίτων. Ειδικά τα αλμυρά του pancakes με μπέικον, αυγό και σιρόπι σφενδάμου μας κρατάνε συντροφιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα- επειδή κρατιόμαστε στη ζωή για να τα φάμε το επόμενο πρωί. Αλλά αυτό τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές.

Οτιδήποτε επίσης με αυγό αποτελεί λόγο για να πας στο Rey Pablo. Θες ομελέτα; Θες αυγα scrambled με σολωμό; Ότι κι αν επιλέξεις, δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο, κι αν το κάνει- που δεν θα το κάνει- έλα να μου το πεις για να ψιθυρίσω δύο τρια λογάκια παρηγοριάς. Kαι να σκεφτείς ότι ακόμα δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω τα νέα του πιάτα, αλλά ήδη με έχουν στοιχειώσει δυο λαχταριστές επιλογές: η αλμυρή βάφλα με chorizo, χαλούμι και αυγό και η μεξικάνικη εκδοχή με huevos rancheros burrito με αυγό, αβοκάντο και σάλτσα ντομάτας.

Αν έπρεπε να αλλάξω κάτι στο Rey, σίγουρο αυτό το κάτι δεν θα αφορούσε την κουζίνα του. Πάντως, δεν θα πω ψέματα, και το Oh Mama σούπερ είναι, αλλά άπαξ και μου βάζετε μαχαίρι στο λαιμό, επιλέγω την πρώτη μου αγάπη που είναι και παντοτινή.

Rey Pablo, Βασιλέως Παύλου 89-91, Βούλα

Η ετυμηγορία
 

Μιλάμε για δύο all day μαγαζιά, το ένα στη Γλυφάδα, το άλλο στη Βούλα, που προσφέρουν brunch καθημερινά μέχρι τις 6 το απόγευμα. Τα πιάτα και των δύο είναι unique και πολύ γευστικά και ουσιαστικά είναι απλά θέμα γούστου το ποιο θα προτιμήσεις. Η μόνη ουσιαστική διαφορά τους είναι το ντεκόρ: χαλαρό με industrial και retro πινελιές το εσωτερικό του Oh Mama- με μια αυλή με νησιώτικη διάθεση- και πιο νεοϋορκέζικο και βιομηχανικό με σκούρες αποχρώσεις και μεταλλικές λεπτομέρειες το Rey Pablo. Το σίγουρο είναι ότι και στα δύο θα φας καλά. 

Στα συν του Oh Mama: Κερδίζει πολύ στην παρουσίαση των πιάτων του και στο πετυχημένο πάντρεμα των υλικών.​ Οι γεύσεις είναι απλά υπέροχες.

Στα συν του  Rey Pablo:  Κερδίζει με την απλότητά του, σε εξαιρετικά πετυχημένες πειραγμένες εκδοχές “κλασικών” πιάτων. Και αν δεν έχεις όρεξη να βγεις από το σπίτι σου, σου φέρνει το brunch στην πόρτα σου.

Στα πλην του Oh Mama: Είναι δύσκολο να βρεις τραπέζι, ειδικά τα Σαββατοκύριακα με ότι αυτό συνεπάγεται. Και μέλλει να δούμε τώρα το χειμώνα, που ο χώρος θα μειωθεί αφού στην αυλή θα έχει κρύο.

Στα πλην του  Rey Pablo: Ο χώρος, ειδικά το καλοκαίρι, είναι λίγο σκοτεινός.