NEWSROOM

Όσα μπορείς να κάνεις το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Συναυλία, παιδική ταινία, μαθήματα ευεξίας και δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους πρωταγωνιστούν στην ατζέντα των εκδηλώσεων στο ΚΠΙΣΝ το Σαββατοκύριακο.

Ο χρόνος μας το Σαββατοκύριακο είναι πολύτιμος. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει ετοιμάσει ένα πολύ ενδιαφέρον διήμερο εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

Tai-Chi -08.30-09.45


Το tai chi είναι μία αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, η οποία έχει μετεξελιχθεί σε μία ευχάριστη και χαμηλής έντασης μορφή άσκησης. Κινήσεις που εκτελούνται με αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύονται από βαθιές αναπνοές, βοηθούν στη μείωση του στρες και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.
ΞΕΦΩΤΟ

Μαθαίνω να παίζω ομαδικά -17.00-18.15

Τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της συνεργασίας δημιουργώντας ομάδες που στόχο έχουν την ολοκλήρωση μιας ξεχωριστής αποστολής. Για να το πετύχουν αυτό χρειάζεται να δείξουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους και να συνδυάσουν τις ικανότητες του κάθε μέλους της ομάδας. Μέσα από μη ανταγωνιστικά παιχνίδια, επικοινωνία και ομαδική εξερεύνηση, τα παιδιά θα ανακαλύψουν πως η χαρά δεν κρύβεται μόνο στη νίκη.

Για παιδιά 6-12 ετών

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Mini Tennis -18.00-21.00

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν το τένις, μέσω μιας καινοτόμου και διασκεδαστικής πρωτότυπης μεθόδου, με αφετερία το παιχνίδι και ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες.
18.00-19.30 | 4–7 ετών
19.30-21.00 | 8–10 ετών

ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

Park Your Cinema Kids: ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ Α.Ε. (2001)Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους – 21.00

Δύο τέρατα που δουλειά τους είναι να τρομάζουν τα παιδάκια ώστε η ενέργεια από τα ουρλιαχτά τους να συλλέγεται από τους εργοδότες τους, ανακαλύπτουν πως ένα κοριτσάκι έχει εισχωρήσει παράνομα στον δικό τους κόσμο. Η φήμη ότι τα θνητά όντα είναι τοξικά για τα τέρατα, τρομάζει ακόμη περισσότερο τους ήρωές μας, που πρέπει να βρουν τρόπο να την γυρίσουν ξανά στην… «άλλη πλευρά». Ένα από τα διασημότερα animated έργα του studio της Pixar, που απέκτησε και sequel το 2013. Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού στον Randy Newman.

Ελεύθερη είσοδος

ΑΓΟΡΑ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου

Αναρρίχηση -17.30-21.30


Πόσο ψηλά μπορείτε να φτάσετε; Οι πύργοι αναρρίχησης επιστρέφουν στο ΚΠΙΣΝ. Σας περιμένουν για να ζήσετε τη μοναδική έκρηξη αδρεναλίνης που προσφέρει η αναρρίχηση, με την καθοδήγηση των συνεργατών μας και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Προτείνεται οι συμμετέχοντες να φορούν αθλητικά ρούχα και παπούτσια.
Για ηλικίες 6 ετών και άνω (ανοικτή συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας)

ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ

Με το 1, με το 2, με το 3… Κάνουμε Γυμναστική! -19.00-19.45

 


Κορύνες, στεφάνια, εμπόδια και άλλα πολλά, συνθέτουν το πιο πρωτότυπο υπαίθριο γυμναστήριο για μικρούς πρωταθλητές! Μέσα από ποικίλα ψυχοκινητικά ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, τα παιδιά ηλικίας 1-3 ετών αποκτούν ευστάθεια και ισορροπία, συντονισμό και δύναμη, κατανοούν το σώμα τους και τον περιβάλλοντα χώρο.

Για παιδιά ηλικίας 1-3 ετώνμε τους γονείς τους (Έως 10 παιδιά και 10 γονείς ανά εργαστήριο) Είσοδος ελεύθερη.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Γιώργος Νταλάρας – Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας: Μη μου γράφεις γράμματα – 21.00

Ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει ένα συναρπαστικό μουσικό οδοιπορικό, μια μουσική παράσταση – ωδή στην ξενιτιά, στην μετανάστευση, αλλά και στο ταξίδι στη ζωή, στη χαρά, στον έρωτα, με Ελληνικά τραγούδια και τραγούδια της Μεσογείου.

Καλεσμένος ο τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς, η εντυπωσιακή χορωδία chórεs σε μουσική διδασκαλία της Μαρίνας Σάττι, η Ρία Ελληνίδου, μια νέα ταλαντούχα καλλιτέχνιδα και o Τάσος Νούσιας. Μέσα από τα τραγούδια και μαζί με 13 σπουδαίους σολίστες μουσικούς επί σκηνής, αφηγούνται ιστορίες της ξενιτιάς, ιστορίες ζωής που έχουν βιώσει άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή, αλλά κοινούς πόνους και χαρές. Έλληνες, Ιταλοί, Πορτογάλοι, Άραβες που βρήκαν στην μουσική έναν μοναδικό τρόπο έκφρασης, συναισθημάτων, χαράς, λύπης, ελπίδας και προσμονής.

Ελεύθερη είσοδος

ΞΕΦΩΤΟ