NEWSROOM

Παντελής Παντελίδης: Πέντε χρόνια από το θανατηφόρο τροχαίο – Συνεχίζονται οι αγωγές

Πέντε χρόνια μετά, συνεχίζεται ο δικαστικός πόλεμος που ξεκίνησε λίγους μήνες μετά το θανατηφόρο για τον τραγουδιστή τροχαίο στο Ελληνικό. Η Μίνα Αρναούτη καταθέτει την επόμενη εβδομάδα αγωγή κατά της οικογένειας του τραγουδιστή για συκοφαντική δυσφήμηση.

Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Παντελή Παντελίδηο δικαστικός πόλεμος που ξεκίνησε λίγους μήνες μετά το μοιραίο τροχαίο, εξακολουθεί να μαίνεται. Πρωταγωνιστές από την μία πλευρά η οικογένεια του δημοφιλή ερμηνευτή και από την άλλη οι δύο κοπέλες που βρέθηκαν μαζί του στο αυτοκίνητο εκείνο το μοιραίο βράδυ του Φλεβάρη, η Φρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρναούτη.

Η δεύτερη μετά ενάμιση μήνα στην εντατική και δεκαέξι χειρουργεία μέχρι το 2019, δεν άφησε αναπάντητα τα όσα θεωρεί ότι δυσφήμησαν την προσωπικότητά της. Ετοίμασε αγωγή κατά των μελών της οικογένειας Παντελίδη για συκοφαντική δυσφήμηση, η οποία θα κατατεθεί πιθανότατα μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Η συγκεκριμένη έρχεται λίγο καιρό μετά την απόρριψη από το δικαστήριο της μήνυσης που είχε καταθέσει η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη κατά της Μίνας Αρναούτη και της Φρόσως για ψευδορκία.

Η πάγια θέση των οικείων του τραγουδιστή-γονείς και τα δύο αδέρφια του-είναι ότι ο Παντελίδης δεν ήταν ο οδηγός του SUV το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, όταν συνέβη το τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα. Παρά την έκθεση της Πυροσβεστικής και το πόρισμα της Τροχαίας Ελληνικού που κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι ο Παντελής Παντελίδης οδηγούσε, η οικογένεια δεν το δέχτηκε ποτέ.
Προσέφυγε στην δικαιοσύνη αμφισβητώντας την έκθεση και το πόρισμα, όμως όλα τα δικαστήρια -πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια- έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο.

Το τελευταίο δικαστικό επεισόδιο στην υπόθεση εξελίχτηκε πριν από λίγες εβδομάδες, στις 18 Ιανουαρίου του 2021 όταν εξετάστηκε ο μάρτυρας της οικογένειας Παντελίδη.

Τίποτε δεν άλλαξε για τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών αρχικά και τον Εισαγγελέα Εφετών, οι οποίοι απέρριψαν την νέα μαρτυρία και έθεσαν την υπόθεση για άλλη μια φορά στο αρχείο.

Τώρα, η Μίνα Αρναούτη περνάει στην αντεπίθεση με μια αγωγή κατά της οικογένειας για συκοφαντική δυσφήμηση κατά των μελών της οικογένειας Παντελίδη.

Η 35χρονη κοπέλα φέρεται να θεωρεί ότι στοχοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από την οικογένεια του τραγουδιστή μέσα από τα social media με προσωπικές αναρτήσεις, όσο και με δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Η τελευταία κίνηση της Μίνας Αρναούτη είναι άλλο ένα επεισόδιο σε μια διαμάχη που δεν λέει να σβήσει και έναν πόλεμο αγωγών, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του νεαρού τραγουδοποιού.

Οι αναρτήσεις 

Στην αγωγή της η Μίνα Αρναούτη ξεδιπλώνει το χρονικό της συκοφάντησης της όπως υποστηρίζει από τα μέλη της οικογένειας Παντελίδη, οι οποίες ξεκίνησαν από το 2016 και διήρκησαν μέχρι το 2019. Η νεαρή γυναίκα επικαλείται αναρτήσεις της Αθηνάς Παντελίδη και του γιου της Τριαντάφυλλου στις σελίδες που διατηρούν στα social media.

Σε μια από αυτές ο αδερφός του τραγουδιστή πόσταρε ένα σημείωμα που βρέθηκε στο εικονοστάσι που χτίστηκε στην μνήμη του Παντελή, στον τόπο του δυστυχήματος.

Μεταξύ άλλων έλεγε: «Μυρσίνη γιατί είπες ψέματα; Φοβάσαι μη σε δώσει η Φρόσω για τα νταραβέρια σου; Και έτσι σε έχει δεμένη;».

Σε έτερη ανάρτηση η Αθηνά Παντελίδη γράφει χωρίς να αναφέρει όνομα: «Αν σου έχει μείνει λίγη τσίπα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις».

Όταν δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά αποσπάσματα από το πόρισμα της Τροχαίας που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οδηγός του SUV ήταν ο Παντελίδης η οικογένεια αντιδρά και η Αρναούτη ξεσπάει.

Οι επιθέσεις που δέχτηκε στα social media κυρίως αυτή, ήταν σφοδρές την ίδια στιγμή που η οικογένεια του τραγουδιστή αμφισβήτησε από την πρώτη στιγμή τόσο την έκθεση της Πυροσβεστικής όσο και το πόρισμα της Τροχαίας.

Γι΄αυτούς ο Παντελής Παντελίδης δεν οδηγούσε εκείνο το πρωί που κόπηκε το νήμα της ζωής του. Από την άλλη, η Μίνα Αρναούτη, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας τους όπως υποστηρίζει στην αγωγή της, δεχόμενη συκοφαντίες από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Τοποθετήσεις που σύμφωνα με την ίδια όπως έχει πει σε φίλους και γνωστούς της, δημιούργησαν ένα κλίμα μίσους και επιθέσεων στα social media αλλά και δημοσιεύματα που έκαναν.

Σκληρά λόγια και μηνύσεις

Η Φρόσω Κυριάκου μέσω του δικηγόρου της ξεκαθάρισε εκείνη την περίοδο ότι θα κινηθεί δικαστικά στα όσα γράφονταν και ακούγονταν για την ίδια, όπως ότι αυτή οδηγούσε το μοιραίο τζιπ, κράτησε όμως χαμηλούς τόνους σε όσα ακούγονταν και γράφονταν.
Αυτή που δεν κράτησε-προφανώς επειδή άκουσε πάρα πολλά-είναι η Μίνα Αρναούτη, που, εδώ και καιρό δεν μασάει τα λόγια της και δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω, όταν αναφερόταν το όνομά της.

Η στάση της ήταν αυτή που φέρεται να εξόργισε αρκετές φορές την οικογένεια του τραγουδιστή που με προεξάρχουσα την μητέρα του φέρεται να είχε καταθέσει αγωγή κατά της νεαρής, βασιζόμενη σε συγκεκριμένη ανάρτηση που είχε κάνει τον Φεβρουάριο του 2017.


Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, η Αρναούτη έγραψε στο Facebook: «Είτε ζητούσα αποζημίωση είτε όχι πάλι τα ίδια θα έκαναν γιατί το πρόβλημα τους δεν είναι να μάθουν την “αλήθεια” και να μην αποζημιώσουν εμένα… το πρόβλημα τους είναι να πάρουν την αποζημίωση του Παντελή (μεγάλο ποσό)και φυσικά να αποφύγουν τα όσα άφησε πίσω ο ίδιος… κάτι που ποτέ δεν θα έκανε εκείνος..».

Η οικογένεια Παντελίδη υπέβαλλε δύο φορές μήνυση κατά της Αρναούτη κατηγορώντας την για ψευδορκία, αλλά το δικαστήριο τις απέρριψε. Σε μια υπόθεση που δεν λέει να κλείσει, η αγωγή της με την οποία θα ζητάει χρηματική αποζημίωση από όλα τα μέλη της οικογένειας, γίνεται περισσότερο για να ακούσει κάτι και όχι για να πάρει χρήματα.

Ούτως ή άλλως τα ποσά που επιδικάζονται σε τέτοιες αγωγές είναι πολύ μικρότερα από αυτά που ζητάει ο ενάγων, στην συγκεκριμένη περίπτωση η Αρναούτη.

Το τελευταίο βράδυ

Ο Παντελίδης οδηγούσε στον παράδρομο του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, μαζί με τις δυο κοπέλες στο αυτοκίνητο.

Η παρέα είχε αφήσει πίσω της την λέσχη-σπίτι, όπου ο τραγουδιστής είχε παίξει χαρτιά για λίγες ώρες, μαζί με άλλους γνωστούς του, ενώ η Φρόσω και η Μίνα παρακολουθούσαν.  Το θηριώδες τζιπ Mercedes που οδηγούσε ο δημοφιλής ερμηνευτής έμοιαζε άτρωτο αλλά δεν ήταν, έμοιαζε να πορεύεται σταθερά αλλά ούτε αυτό συνέβαινε.

Όταν «έφυγε» από εκείνο τον παράδρομο που οδηγεί στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, σε μια τρελή πορεία προσκρούει στο προστατευτικό κιγκλίδωμα με ορμή και μετά αναποδογυρίζει.

Όταν φτάνει το ΕΚΑΒ και η πυροσβεστική αρχίζει τον απεγκλωβισμό του Παντελίδη και της Αρναούτη, αποκαλύπτεται πως ο τραγουδιστής είναι νεκρός.

Πηγή: protothema.gr