Real Estate: Τα φουτουριστικά κτίρια που αλλάζουν την εικόνα των νοτίων προαστίων

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα μοντέρνα, υψηλής αισθητικής και διακόσμησης, κτίρια κάνουν την εμφάνισή τους στα νότια προάστια, δίνοντας στον χάρτη του νότιου real estate μια εικόνα από το… μέλλον.

Τη στιγμή που ο τομέας του Real Estate στην Αθηναϊκή Ριβιέρα βρίσκεται σε άνοδο, δεν είναι λίγα τα projects που ξεχωρίζουν για τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό τους σχεδιασμό. Παρουσιάζοντας κτίσματα με επιρροές από διάφορα μέρη του πλανήτη και έχοντας στο επίκεντρο τη λειτουργικότητα και την καλαισθησία των χώρων, εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων μαζί με αρχιτεκτονικά γραφεία έχουν ήδη βάλει τις φουτουριστικές πινελιές τους σε όλους σχεδόν τους δήμους των νοτίων προαστίων της πρωτεύουσας.

314 Studio: Εντυπωσιακό φουτουριστικό design που έχει κερδίσει διεθνή βραβεία αρχιτεκτονικής

Ορισμένα από τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί, καθώς και κάποια που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, και τα οποία έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερη αίσθηση με το εντυπωσιακό τους design είναι τα projects που σχεδιάζει το γραφείο 314 Architecture Studio.

«Η ομάδα μας αποτελείται από 20 άτομα, στην οποία υπάρχουν αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί και interior designers» αναφέρει στο NouPou ο ιδρυτής του γραφείου, Παύλος Χατζηαγγελίδης, προσθέτοντας ότι το studio 314 έχει καταφέρει να αποσπάσει τα περισσότερα διεθνή βραβεία αρχιτεκτονικής ως εκπρόσωπος της χώρας μας. Ο κ. Χατζηαγγελίδης αναλύει ορισμένα από τα projects τα οποία φιλοδοξούν να αλλάξουν την εικόνα του real estate στα  νότια προάστια – και όχι μόνο.

Το πρώτο project που υλοποιήθηκε εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ήταν μία πολυκατοικία στη Βούλα (στην οδό Διαμαντοπούλου).

Η βραβευμένη μονοκατοικία «παγόδα»

Την υπογραφή του studio 314 έχει και η μονοκατοικία Diamond House, στο Πανόραμα της Βούλας. Ο Παύλος Χατζηαγγελίδης και η ομάδα του εμπνεύστηκαν για την κατασκευή του από τις παγόδες στην Ιαπωνία, χρησιμοποιώντας λευκό καμβά, δομικές φόρμες που παραπέμπουν σε ιαπωνική παγόδα, διαφάνειες στα αίθρια και στα μπαλκόνια. Σημείωσε βέβαια ότι η αέρινη μορφή του είναι…οφθαλμαπάτη καθώς πρόκειται για πολύ στιβαρή κατασκευή.

Το συγκεκριμένο project βραβεύτηκε στην 8η Μπιενάλε Ελλήνων Αρχιτεκτόνων ενώ ήταν υποψήφιο και για τα EU Mies Van der Rohe awards 2019, τον ευρωπαϊκό θεσμό για τη βράβευση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Τα υπό κατασκευή έργα

Από τα υπόλοιπα έργα που έρχονται, σε φάση κατασκευής βρίσκονται:

* Μονοκατοικία στη Βουλιαγμένη, απέναντι από το Ωκεανίς, εμπνευσμένη από τον σχεδιασμό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή yachts.

* Ακίνητο στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, επί της οδού Λιτούς.  Πρόκειται για τέσσερις μονοκατοικίες σε σχήμα πεταλούδας.

* Πολυκατοικία στη Βούλα, στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Ναυσικάς.

* Πολυκατοικία  στη γωνία Λαοδίκης και Σεμέλης, στη Γλυφάδα.

* Πολυκατοικία  στην οδό Ζέρβα, στη Γλυφάδα.

* Πολυκατοικία στην οδό Κάδμου στη Γλυφάδα.

* Τέλος, μεταξύ των έργων που έχουν κατατεθεί ως προτάσεις από το αρχιτεκτονικό γραφείο περιλαμβάνεται και η κατασκευή πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Τσιτσάνη και Τατάτη, στο Γκολφ της Γλυφάδας.

MC RED: Δέσμευση για το «σπίτι των ονείρων σας»

Η MC RED έχει καταφέρει να εδραιωθεί και να αφήσει το στίγμα της με πρωτοποριακά έργα και πολυτελείς κατασκευές που αυτήν τη στιγμή ξεχωρίζουν στην περιοχή των νοτίων προαστίων. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, το μυστικό της επιτυχίας της είναι αφενός οι στοχευμένες οικονομίες κλίμακας που εφαρμόζει και αφετέρου η δέσμευση στους πελάτες της για το «dream home» σε πραγματικό κόστος.

Η εταιρεία αποτελείται από μια καταρτισμένη ομάδα νέων αρχιτεκτόνων, μηχανικών, διακοσμητών και οικονομικών συμβούλων υπό την επίβλεψη έμπειρων κατασκευαστών με πολυετή εμπειρία. Οι κατασκευές διακρίνονται για το luxury design τους – μια αξία που υλοποιείται μέσα σε συνετά οικονομικά πλαίσια διαθέτοντας τη μέγιστη χωροταξική δυναμική.

«Η ομάδα μας έχει συσταθεί από νέους καταρτισμένους επιστήμονες που τους διακρίνει το πάθος για την κατασκευή, με αμέριστο σεβασμό στην αρχιτεκτονική και στην περιβαλλοντική ηθική. Ως μέντορες και εκπρόσωποι της εταιρείας καθοδηγούμε τη νεανική ‘αρχιτεκτονική ορχήστρα’ και επιλύουμε κάθε έργο, πάντοτε σε επικοινωνία και άμεση συνεργασία με τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο» αναφέρει ο κ. Λευτέρης Μυλωνάς, CEO της MC RED, και πρώην ιδιοκτήτης της εταιρείας Phoenix Constructions, με πολύχρονη παρουσία στον χώρο.

Από την πλευρά του, ο έτερος συνεργάτης της εταιρείας και CFO της MC RED, Χρήστος Χατζηδάκης, σημειώνει ότι «δέσμευσή μας αποτέλεσε, εξαρχής, η παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές με σαφή οικονομικό προγραμματισμό και σεβασμό στις δυνατότητες του κάθε πελάτη. Γνωρίζοντας ότι η απόκτηση ενός ακινήτου, ή μάλλον του «σπιτιού» του κάθε ανθρώπου, αποτελεί ένα όνειρο ζωής, εμείς σαν εταιρεία νοιώθουμε την υποχρέωση, δεσμευόμενοι προσωπικά, να το υλοποιήσουμε».

Υψηλότερη αξία στο περιβάλλον και στον άνθρωπο

Σε διάστημα πενταετίας, η MC RED έχει κατασκευάσει ακίνητα σε περιοχές υψηλού ενδιαφέροντος, όπως η Βούλα και η Βάρκιζα, κι έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγοραστών. Η εταιρεία αποδίδει την υψηλότερη αξία στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, όλα τα έργα σχεδιάζονται με βιοκλιματικά κριτήρια και πληρούν υψηλές ενεργειακές κλάσεις.

«Παρακολουθούμε τις αρχιτεκτονικές τάσεις με συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό και συμβαδίζουμε με τις πιο σύγχρονες κατασκευαστικές τεχνικές ενώ εξελισσόμαστε σαν ομάδα διαρκώς, με μεταπτυχιακές σπουδές και σεμινάρια. Σε κάθε project, εξετάζουμε τις αναρίθμητες δυνατότητες ανάπτυξης αρχιτεκτονικών λύσεων του οικοπέδου και η διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος προέρχεται από την επιτυχημένη ισορροπία μεταξύ των διπόλων (όπως φως-σκιά, μέσα-έξω, κενό-πλήρες) πάντοτε με γνώμονα την αισθητική και τη μέγιστη λειτουργικότητα του συνόλου» εξηγεί η Senior Architect Μαίρη Θεοδώρου.

«Με το κλειδί στο χέρι και τα κρεβάτια στρωμένα… Από τα πλακάκια, την εξειδικευμένη φωτιστική μελέτη έως και την επαγγελματική δημιουργία του περιβάλλοντα χώρου, χρησιμοποιούμε υλικά οίκων του εξωτερικού αλλά και της ελληνικής αγοράς και δημιουργούμε ένα αισθητικά βέλτιστο αποτέλεσμα, πάντοτε στον μέγιστο λειτουργικό βαθμό» τονίζει η εκπρόσωπος της ομάδας του Interior-Outdoor design.

Προ των πυλών βρίσκονται πέντε νέα έργα, πέντε άρτια ολοκληρωμένα projects, ενώ υπάρχουν ακόμα περισσότερα σχέδια για μελλοντικές κατασκευές. Το ακίνητο επί της οδού Θάσου στη Βάρκιζα αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των projects της εταιρείας και ακολουθούν αυτό στη Δελφών στη Βούλα και τα υπόλοιπα.