NEWSROOM

Τι να κάνεις Σαββατοκύριακο στο ΚΠΙΣΝ

Μαθήματα ευεξίας, αθλήματα στο νερό και δραστηριότητες στον κήπο είναι μόνο μερικές από τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις εσύ και το παιδί σου στο ΚΠΙΣΝ.

Χαλαρώνουμε από μια απαιτητική βδομάδα με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που γίνονται στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου

Tai Chi 08.30-09.45

Το tai chi είναι μία αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, η οποία έχει μετεξελιχθεί σε μία ευχάριστη και χαμηλής έντασης μορφή άσκησης. Κινήσεις που εκτελούνται με αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύονται από βαθιές αναπνοές, βοηθούν στη μείωση του στρες και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Στίβος

Ομαδικές αποστολές 11.15-12.30

Τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της συνεργασίας δημιουργώντας ομάδες που στόχο έχουν την ολοκλήρωση μιας ξεχωριστής αποστολής. Για να το πετύχουν αυτό χρειάζεται να δείξουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους και να συνδυάσουν τις ικανότητες του κάθε μέλους της ομάδας. Μέσα από μη ανταγωνιστικά παιχνίδια, επικοινωνία και ομαδική εξερεύνηση, τα παιδιά θα ανακαλύψουν πως η χαρά δεν κρύβεται μόνο στη νίκη.

Για παιδιά 6-12 ετών

Κέντρο Επισκεπτών

Κηπουροί του Πάρκου 10.30-12.00

Το Νοέμβριο, το Πάρκο παίρνει μια βαθιά ανάσα από τη ζέστη και την ξηρασία του καλοκαιριού. Οι καρποί έχουν πλέον ωριμάσει, τα φυλλώματα αλλάζουν χρώματα, οι μυρωδιές γίνονται πιο έντονες, το χώμα πιο μαλακό, έτοιμο να δεχτεί τους νέους σπόρους.

Οι μικροί κηπουροί ανακαλύπτουν την αξία των δημητριακών, σπέρνουν σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, φτιάχνουν αλεύρι, συγκομίζουν και γεύονται τα λαχανικά της εποχής και φροντίζουν το λαχανόκηπο μέσα σε ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης.

Οι συμμετέχοντες προτείνεται να έχουν μαζί τους καπέλο και νερό.

Για παιδιά 5-9 ετών, έως 30 συμμετοχές με ελεύθερη είσοδο

Λαχανόκηπος

Δημιουργική ενόργανη  11.45-13.00

Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση, τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν το σώμα και τις ικανότητές τους, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ευλυγισία και την μυϊκή συναρμογή.

Για παιδιά 3-6 ετών (έως 20 συμμετοχές) με ελεύθερη είσοδο.

Στίβος

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

 

Yoga για Παιδιά 10.45-11.45

Μια παιδοκεντρική και διασκεδαστική προσέγγιση της yoga μαθαίνει στα παιδιά να αναπτύσσουν δεξιότητες σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, να ελέγχουν το σώμα, την αναπνοή και τις σκέψεις τους, ενώ παράλληλα δυναμώνουν το σώμα και βελτιώνουν την ευλυγισία τους.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.

Για παιδιά 4-12 ετών με ελεύθερη είσοδο

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το δικό τους στρώμα yoga

Λαβύρινθος

Αθλοπαιδίες στο Πάρκο 13.00-14.30

Το γερμανικό ποδόσφαιρο και το ρολόι ευστοχίας του μπάσκετ περιμένουν τα παιδιά  στο νέο πολυμορφικό σημείο άθλησης του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Για παιδιά 6-15 ετών, με ελεύθερη είσοδο

Υπαίθριος χώρος Αθλοπαιδιών

Καγιάκ στο Κανάλι 14.30-17.00

ο πρόγραμμα στοχεύει στη γνωριμία μικρών και μεγάλων με το καγιάκ, ενώ συγχρόνως δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το ΚΠΙΣΝ κωπηλατώντας!

Προτείνεται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα.

Για παιδιά άνω των 10 ετών & ενήλικες

Κανάλι

Στιβομαχίες 16.00-17.15

Παιχνίδια δράσης για άσκηση και ψυχαγωγία στο Πάρκο. Βάλτε τα αθλητικά σας και ελάτε να παίξουμε.

Για παιδιά 5-10 ετών με ελεύθερη είσοδο

Στίβος