NEWSROOM

Τι να κάνεις το πρώτο Σαβ/κο του Οκτωβρίου στο ΚΠΙΣΝ

Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα το ΚΠΙΣΝ έχει πολλές δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, αλλά και προγράμματα για όλη την οικογένεια.

 

Μια βόλτα μέχρι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι η καλύτερη επιλογή και για αυτό το Σαββατοκύριακο. Αθλητικές δραστηριότητες και δημιουργικά προγράμματα θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον σας. Εμείς ξεχωρίσαμε κάποια απ΄ αυτά και σας τα προτείνουμε.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

Tai Chi  08.30-09.45

Το tai chi είναι μία αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, η οποία έχει μετεξελιχθεί σε μία ευχάριστη και χαμηλής έντασης μορφή άσκησης. Κινήσεις που εκτελούνται με αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύονται από βαθιές αναπνοές, βοηθούν στη μείωση του στρες και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Ξέφωτο

Κηπουροί του Πάρκου  10.30-12.00

Μαζί με τα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου οι μικροί κηπουροί του πάρκου, ανακαλύπτουν τους ώριμους καρπούς του πάρκου, και την αξία τους, συλλέγουν τα αράπικα φιστίκια που φύτεψαν το καλοκαίρι, φυτεύουν λάχανο, κουνουπίδι, καρότα, κρεμμύδι, μαρούλι, σκαλίζουν και φροντίζουν το λαχανόκηπο και κατασκευάζουν με φυσικά υλικά σκιάχτρο ένα στο Λαχανόκηπο σε ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης παιχνιδιού και ανακάλυψης του πάρκου.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, καπέλο, νερό και αντηλιακό.

Για παιδιά 5-9 ετών, έως 30 συμμετοχές

Λαχανόκηπος

Ομαδικές Αποστολές     11.15-12.30     

Τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της συνεργασίας δημιουργώντας ομάδες που στόχο έχουν την ολοκλήρωση μιας ξεχωριστής αποστολής. Για να το πετύχουν αυτό χρειάζεται να δείξουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους και να συνδυάσουν τις ικανότητες του κάθε μέλους της ομάδας. Μέσα από μη ανταγωνιστικά παιχνίδια, επικοινωνία και ομαδική εξερεύνηση, τα παιδιά θα ανακαλύψουν πως η χαρά δεν κρύβεται μόνο στη νίκη.

Για παιδιά 6-12 ετών

Κέντρο Επισκεπτών

Παιχνίδια για οικογένειες  13.00-14.30

Μία διασκεδαστική δραστηριότητα με παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για μικρούς και μεγάλους. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά τους στο Πάρκο, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσματά τους και στην ανάπτυξη της ευρηματικότητάς τους.

Για παιδιά 4-9 ετών με τους γονείς τους

Ξέφωτο

Αθλητικά Παιχνίδια 17.00-18.15

Μια δραστηριότητα για παιδιά και έφηβους στο Πάρκο με σκοπό την ψυχαγωγία και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος. Διαδραστικά κινητικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια θα πάρουν μορφή αθλοπαιδιών, δίνοντας την ευκαιρία για συνεργασία, επικοινωνία και άσκηση.

Για παιδιά 5-10 ετών, έως 20 συμμετοχές

Ξέφωτο

Κυριακή 7 Οκτωβρίου

 

Πικ νικ με τον Paul Klee και την παρέα του! 10.30-13.00

Ένα χρωματιστό πικ νικ στο Ξέφωτο του Πάρκου! Αντί για φρούτα και λαχανικά τα παιδιά θα γεμίσουν το καλάθι τους με χρωματιστά χαρτιά, μαρκαδόρους, ψαλίδια, χαρτοταινίες και πολλά άλλα υλικά. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει όταν όλοι θα καθίσουν στο γκαζόν, το μαγικό καλάθι θα ανοίξει και θα βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο του Paul Klee, του Henri Matisse, και του Piet Modrian.

Για παιδιά 4+ ετών και τους γονείς τους, έως 15 παιδιά και γονείς ανά 30′

Πεύκωνας στο Ξέφωτο

Yoga για Παιδιά  10.45-11.45    

Μια παιδοκεντρική και διασκεδαστική προσέγγιση της yoga μαθαίνει στα παιδιά να αναπτύσσουν δεξιότητες σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, να ελέγχουν το σώμα, την αναπνοή και τις σκέψεις τους, ενώ παράλληλα δυναμώνουν το σώμα και βελτιώνουν την ευλυγισία τους.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.

Για παιδιά 4-12 ετών, έως 30 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το δικό τους στρώμα yoga

Λαβύρινθος

Δημιουργική ενόργανη  12.00-13.15

Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση, τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν το σώμα και τις ικανότητές τους!

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, καπέλο και αντηλιακό.

Για παιδιά 3-6 ετών (έως 20 συμμετοχές)

Στίβος

Το Εργόχειρο της Κουρελούς: Η υφαντική αλλιώς 12.00-15.00

Οι παραδοσιακές κοινωνίες της υπαίθρου μετέτρεπαν τα άχρηστα υλικά σε καλαίσθητα χειροτεχνήματα. Το σύγχρονο κίνημα της δημιουργικής ανακύκλωσης, γνωστό ως “upcycling”, επαναφέρει αυτήν την ωφέλιμη πρακτική στον χώρο των διακοσμητικών τεχνών. Σε αυτά τα εργαστήρια οι παραδοσιακές τεχνικές χειρός επαναπροσδιορίζονται στον χρόνο δίνοντας εκ νέου χρήση και αξία στα παλιά εργόχειρα (υφαντική, ταπητουργία, χειρο/δακτυλο-πλεκτική, μακραμέ, καλαθοπλεκτική κ.α.) Αυτόν τον μήνα ανακυκλώνονται νήματα και υλικά που περισσεύουν και οι συμμετέχοντες δημιουργούν χειροποίητα διακοσμητικά υφαντά με δύο διαφορετικές παραδοσιακές τεχνικές ύφανσης.

Παιδικό Εργαστήριο ΕΒΕ

Καγιάκ στο Κανάλι  16.30 – 19.00

Το πρόγραμμα στοχεύει στη γνωριμία μικρών και μεγάλων με το καγιάκ, ενώ συγχρόνως δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το ΚΠΙΣΝ κωπηλατώντας!

Προτείνεται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα.

Για παιδιά άνω των 10 ετών & ενήλικες

Κανάλι