NEWSROOM

Τι να κάνεις το Σαββατοκύριακο στο ΚΠΙΣΝ

Μαθήματα ευεξίας, ομαδικά αθλήματα για παιδιά και οικογένειες είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που θα απολαύσετε αυτό το Σαβ/κο στο ΚΠΙΣΝ.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό θα απολαύσετε ενδιαφέρουσες υπαίθριες δραστηριότητες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου

Tai Chi 08.30-09.45

Το tai chi είναι μία αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, η οποία έχει μετεξελιχθεί σε μία ευχάριστη και χαμηλής έντασης μορφή άσκησης. Κινήσεις που εκτελούνται με αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύονται από βαθιές αναπνοές, βοηθούν στη μείωση του στρες και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Λαβύρινθος

Κηπουροί του Πάρκου 10.30-12.00

Μαζί με τα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου οι μικροί κηπουροί του πάρκου, ανακαλύπτουν τους ώριμους καρπούς του πάρκου, και την αξία τους, συλλέγουν τα αράπικα φιστίκια που φύτεψαν το καλοκαίρι, φυτεύουν λάχανο, κουνουπίδι, καρότα, κρεμμύδι, μαρούλι, σκαλίζουν και φροντίζουν το λαχανόκηπο και κατασκευάζουν με φυσικά υλικά σκιάχτρο ένα στο Λαχανόκηπο σε ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης παιχνιδιού και ανακάλυψης του πάρκου.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, καπέλο, νερό και αντηλιακό.

Για παιδιά 5-9 ετών

Λαχανόκηπος

Ομαδικές Αποστολές 11.15-12.30

Τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της συνεργασίας δημιουργώντας ομάδες που στόχο έχουν την ολοκλήρωση μιας ξεχωριστής αποστολής. Για να το πετύχουν αυτό χρειάζεται να δείξουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους και να συνδυάσουν τις ικανότητες του κάθε μέλους της ομάδας. Μέσα από μη ανταγωνιστικά παιχνίδια, επικοινωνία και ομαδική εξερεύνηση, τα παιδιά θα ανακαλύψουν πως η χαρά δεν κρύβεται μόνο στη νίκη.

Για παιδιά 6-12 ετών

Κέντρο επισκεπτών

Παιχνίδια για οικογένειες 13.00-14.30

Μία διασκεδαστική δραστηριότητα με παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για μικρούς και μεγάλους. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά τους στο Πάρκο, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσματά τους και στην ανάπτυξη της ευρηματικότητάς τους.

Για παιδιά 4-9 ετών με τους γονείς τους

Στίβος

Κυριακή 14 Οκτωβρίου

Πικ νικ με τον Paul Klee και την παρέα του! 10.30-13.00

Ένα χρωματιστό πικ νικ στο Ξέφωτο του Πάρκου! Αντί για φρούτα και λαχανικά τα παιδιά θα γεμίσουν το καλάθι τους με χρωματιστά χαρτιά, μαρκαδόρους, ψαλίδια, χαρτοταινίες και πολλά άλλα υλικά. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει όταν όλοι θα καθίσουν στο γκαζόν, το μαγικό καλάθι θα ανοίξει και θα βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο του Paul Klee, του Henri Matisse, και του Piet Modrian.

Λαβύρινθος

Δημιουργική ενόργανη 12.00-13.15

Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση, τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν το σώμα και τις ικανότητές τους!

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, καπέλο και αντηλιακό.

Για παιδιά 3-6 ετών

Στίβος

Roller Skates για παιδιά 17.00-19.00

Ψυχαγωγία, γυμναστική ή μεταφορικό μέσο; Τα πατίνια είναι όλα αυτά μαζί! Μέσα από τα αυτοτελή, εισαγωγικά μαθήματα, τα παιδιά θα εξασκήσουν την ισορροπία τους κάνοντας βόλτες με πατίνια!

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν δικό τους εξοπλισμό (πατίνια, κράνη, επιγονατίδες).

Κέντρο επισκεπτών

Οι τέσσερις εποχές στο ΚΠΙΣΝ: Εξερεύνηση του Κήπου 17.00- 20.00

Με τοπόσημο τον ανοικτό και ηλιόλουστο Μεσογειακό Κήπο, το εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό πρόγραμμα, οργανώνεται σε τρεις ενότητες (εξερεύνηση, λύση και εξιστόρηση), με δραστηριότητες που δίνουν στο παιδί τη δυνατότητα να ερευνά, να λύνει προβλήματα και να εξιστορεί ιστορίες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη χλωρίδα του Πάρκου ανά εποχή, θα εντρυφήσουν στην τέχνη του animation, της εικονογράφησης και της συγγραφής σεναρίου και θα δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους.

Για παιδιά 8–10 ετών

Παιδικό εργαστήρι ΕΒΕ