NEWSROOM

Τι να κάνεις το Σαββατοκύριακο στο ΚΠΙΣΝ

Παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες, ταινία για όλη την οικογένεια και μαθήματα ευεξίας είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε στο ΚΠΙΣΝ.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που έχει και αυτό το Σαββατοκύριακο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Δημιουργική ενόργανη 12.00-13.15


Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση, τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν το σώμα και τις ικανότητές τους!

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, καπέλο και αντηλιακό.

Για παιδιά 3-6 ετών (έως 20 συμμετοχές)

Στίβος

Αθλητικά Παιχνίδια 18.00-19.15

Μια δραστηριότητα για παιδιά και έφηβους στο Πάρκο με σκοπό την ψυχαγωγία και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος. Διαδραστικά κινητικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια θα πάρουν μορφή αθλοπαιδιών, δίνοντας την ευκαιρία για συνεργασία, επικοινωνία και άσκηση.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.

Για παιδιά 5-10 ετών, έως 20 συμμετοχές- Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας

Στίβος

Mini Tennis 18.00-21.00

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν το τένις, μέσω μιας καινοτόμου και διασκεδαστικής πρωτότυπης μεθόδου, με αφετερία το παιχνίδι και ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες.

18.00-19.30 | 4–7 ετών

19.30-21.00 | 8–10 ετών

Υπαίθριος χώρος αθλοπαιδιών

Εργαστήριο EBRU: ζωγραφική στο νερό 18.00- 21.00

To ebru είναι μια διακοσμητική τεχνική ζωγραφικής, προερχόμενη από την Ανατολή. Στις εισαγωγικές συναντήσεις στην τέχνη του ebru, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν σχέδια στο νερό και θα πειραματιστούν με διάφορα μοτίβα που θα αποτυπώσουν σε χαρτί. Οι συναντήσεις αυτές θα δώσουν την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να εμβαθύνουν στη παραδοσιακή πλευρά του ebru.

Παιδικό εργαστήρι ΕΒΕ

Park Your Cinema Kids: ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ(2006) -21.00

Μια εξημερωμένη αρκούδα κι ένα άγριο ελάφι που δεν βάζει γλώσσα μέσα, έχουν την κακή τύχη να βρίσκονται κατά λάθος σ’ ένα δάσος, τρεις μόλις μέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Με συνεργούς όλα τα ζωάκια που κατοικούν εκεί, θα φροντίσουν να μετατρέψουν τους κυνηγούς τους από θύτες σε… θηράματα! Η πρώτη παραγωγή της Sony Pictures Animation που γνώρισε παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία και δημιούργησε ένα δημοφιλές franchise στο home entertainment, με τρεις συνέχειες.

Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

Αγορά

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

Yoga για Παιδιά 11.00-12.00

Μια παιδοκεντρική και διασκεδαστική προσέγγιση της yoga μαθαίνει στα παιδιά να αναπτύσσουν δεξιότητες σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, να ελέγχουν το σώμα, την αναπνοή και τις σκέψεις τους, ενώ παράλληλα δυναμώνουν το σώμα και βελτιώνουν την ευλυγισία τους.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.

Για παιδιά 4-12 ετών, έως 30 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το δικό τους στρώμα yoga.

Λαβύρινθος

Hoop Dance Party 18.30-20.00

Το χούλα χουπ αποτελεί ένα διαχρονικό παιχνίδι για παιδιά. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι συμβάλλει στον συντονισμό, στην ισορροπία του σώματος και στην εγρήγορση του μυαλού; Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ποικίλους τρόπους με το αγαπημένο τους παιχνίδι και να γυμνάσουν σώμα και πνεύμα διασκεδάζοντας!

Θα υπάρχουν διαθέσιμα χούλα χουπ για όλους τους συμμετέχοντες.

Για παιδιά 6–12 ετών, έως 20 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας

Νότια Μονοπάτια

African Dance 19.00-20.30

Ο αφρικάνικος χορός είναι κάτι παραπάνω από μια τέχνη έκφρασης. Λειτουργεί θεραπευτικά, μέσα από την ελευθερία του σώματος αλλά και τη σύνδεσή του με το μυαλό, να βοηθήσει κάθε άτομο να ανακαλύψει τη δική του εσωτερική ρυθμική δύναμη. Τους χορευτές συνοδεύουν αφρικανικά κρουστά που παίζουν παραδοσιακούς ρυθμούς. Το workshop είναι ανοιχτό σε όλους και περιλαμβάνει ζέσταμα με στόχο την προθέρμανση των μυών, την απελευθέρωση του αυχένα, του στέρνου, της λεκάνης και των χεριών, εξοικείωση με τον αφρικάνικο χορό μέσα από απλά και βασικά βήματα, διδασκαλία χορογραφίας και τραγουδιού εμπνευσμένα από την παράδοση της Δυτικής Αφρικής και ασκήσεις stretching και χαλάρωσης.

Ξέφωτο

Καλά να περάσετε!