NEWSROOM

Το Adventure Film Festival Athens 2018 επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

Το μοναδικό ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ, αφιερωμένο στις αθλητικές δραστηριότητες περιπέτειας, επιστρέφει στις 03-04/11στο Θέατρο Pierce – The American College of Greece.

Το Adventure Film Festival Greece είναι αποδεδειγμένα η μεγαλύτερη γιορτή των υπαίθρων δραστηριοτήτων, καθώς κατά τα 4 προηγούμενα χρόνια πάνω από 8,000 άτομα το τίμησαν με την παρουσία τους και γέμισαν το θέατρο κατά τις προβολές των 87 ταινιών, απόλαυσαν 26 ομιλίες και θαύμασαν 16 εκθέσεις φωτογραφίας, όλα με θέμα ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται με τη δύναμη του ανθρώπου, μετατρέποντας τα στοιχεία της φύσης σε ένα ατέλειωτο πεδίο δράση. Σκοπός του φεστιβαλ δεν είναι μόνο να δημιουργήσει μία ιστορία αλλά μία αλλαγή στην καθημερινότητα όλων μας.

Στο επετειακό 5ο AFF, στο Θέατρο Pierce – The American College of Greece, το Σάββατο 03 και την Κυριακή 04 Νοεμβρίου Αθλητές, Κινηματογραφιστές, Φωτογράφοι, εταιρείες εξοπλισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους συνθέτοντας για την διήμερη γιορτή που έγινε θεσμός. Όλοι οι λάτρεις της περιπέτειας και της αδρεναλίνης θα είναι εκεί.

Το Adventure Film Festival περιλαμβάνει:

Κινηματογραφικές Παραγωγές – Το AFF ωρίμασε και προβάλει μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ με διεθνή χαρακτήρα. Το φετινό πρόγραμμα πλαισιώνουν 12 προβολές με τις περισσότερες από αυτές να αποτελούν πρεμιέρες στη χώρα μας και μέσα από τις οποίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει σε πρωτόγνωρα μέρη και να ζήσει μοναδικές εμπειρίες.

Οι θεατές, μέσα από τις παραγωγές, θα ζήσουν με μια κοινότητα αυτοχθόνων και θα διδαχτούν από αυτούς πώς να φτιάξουν ένα κανό που στη συνέχεια θα τους οδηγήσει σε ένα ταξίδι ζωής. Θα βιώσουν ένα ταξίδι αναζήτησης του παλαιότερου ουρανού του κόσμου. Για κάποιους, ο ωκεανός είναι ένα φοβερό και επικίνδυνο μέρος. Αλλά για τους επισκέπτες του AFF, είναι ένας απέραντος κόσμος διασκέδασης, ελευθερίας και ευκαιριών όπου το κοινό μπορεί να απολαύσει στο έπακρο. Παγιδευμένοι στη “μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο”, στην Γάζα, όπου μαίνεται ο πόλεμος, θα γνωρίσουν μια νέα γενιά ανθρώπων, η οποία ζει και δημιουργεί εμπειρίες στα κύματα. Τέλος, μέσα από την διαδικασία διαρκούς κίνησης που εγείρει ερωτήματα, θα αναρωτηθούν: “Μπορεί το τρέξιμο να σώσει ένα τροπικό δάσος;”

Στην ειδικά διαμορφωμένη ενότητα Red Bull Mixed Media Academy, οι συμμετέχοντες του 3ήμερου ομώνυμου workshop θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν όσα έμαθαν δίπλα σε φωτογράφους & videographers του δίκτυο του Red Bull Media House,  μέσα από το content που θα δημιουργήσουν και το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην αίθουσα του 5ου AFF. Τέλος θα ακολουθήσει η ανάδειξη του νικητή.

Φωτογραφικές εκθέσεις – από καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες θα κοσμούν τους χώρους του Φεστιβάλ ταξιδεύοντας μας στις ομορφότερες outdoor “στιγμές” της Ελλάδας και του κόσμου

  • Όλγα Στεφάτου – Solar Impulse, Η Ιστορική πτήση
  • Ανδρέας Μεσσήνης – Οι ανώτεροι σκοτεινοί κήποι του ουρανού
  • Πελαγία Καρανικόλα – African Color
  • Στέφανος Κόντος – On a single breath

 

Ομιλίες / Παρουσιάσεις – από σύγχρονους “θρύλους” του ορεινού και θαλάσσιου αθλητισμού. Θα μιλήσουν στο κοινό με στόχο να εμπνεύσουν αλλά και να διευρύνουν τους ορίζοντες δραστηριοποίησης της Ελληνικής κοινότητας.

 • Λεωνίδας Αθανασόπουλος: Ένας ασυνήθιστος τρόπος για πιο δυνατές εμπειρίες και περιπέτειες
 • Βανέσα Αρχοντίδου & Χριστίνα Φλαμπούρη: A woman can be
 • Δημήτρης Κορρές: Η περιπέτεια ως ανάγκη στις “τακτοποιημένες κοινωνίες”
 • Eric Hjorleifson: Skiing is my dancing

Εισιτήρια του Φεστιβάλ μπορείτε να εξασφαλίσετε:

 • Από το δίκτυο προπώλησης της tickethour.com (Καταστήματα Γερμανός και Cosmote) και on line στο www.tickethour.com
 • Από τα εκδοτήρια του θεάτρου την ημέρα του φεστιβάλ (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή 15342)

 

Διοργάνωση: WAYOUT ADVENTURES

Θεατρικό παιχνίδι από την παιδαγωγική ομάδα ‘’Σβούρες’’ θα πραγματοποιηθεί για τους μικρούς φίλους της περιπέτειας την Κυριακή 18:30 – 20:30 (2η περίοδος).

Πληροφορίες:     www.adventurefilmfestival.gr info@wayoutadventures.gr 

Facebook:  Adventure Film Festival Greece 

Instagram: Adventure Film Festival Greece Youtube:  Adventure Film Festival Greece