Η παραλία της εβδομάδας: Μαύρο Λιθάρι
Summer In The City
Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής και των Νοτίων Προαστίων είναι το Μαύρο Λιθάρι, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Σαρωνίδας και Αναβύσσου. Η παραλία έχει καθαρά νερά, beach bar για να καλύψεις όλες τις ανάγκες σου αλλά και θαλάσσια σπορ για τους πιο δραστήριους.
- 17/07/2022
- Κείμενο: Κωνσταντίνος Κουτλιάνης
- Φωτογραφίες: Ιωάννα Μορφινού
Το Μαύρο Λιθάρι είναι μια από τις ιδανικότερες παραλίες για όσους θέλουν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα εντός Αττικής.
Βρίσκεται περίπου 40 λεπτά από τη Γλυφάδα και μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Η παραλία βρίσκεται στον Δήμο Αναβύσσου, 3 λεπτά μετά την παραλία της Σαρωνίδας.
Έχει καθαρά νερά και ήρεμα, τις περισσότερες μέρες του καλοκαιριού. Κολυμπώντας μάλιστα προς τα βράχια που υπάρχουν, θα βρείτε όμορφες μικρές σπηλιές ιδανικές για εξερεύνηση με μάσκα. Σήμα κατατεθέν της είναι ο ογκώδης μαύρος βράχος στην μέση, από τον οποίο μάλιστα, πήρε το όνομά της.
Η παραλία είναι οργανωμένη, με ψιλό βότσαλο και ως επί το πλείστον αμμώδης, μέσα και έξω από το νερό. Χρειάζεται λίγη προσοχή, γιατί μόλις μπεις στη θάλασσα, βαθαίνει απότομα.
Εκτός από την αμμουδιά και τα νερά της, ένας επιπλέον λόγος για να επιλέξεις τη συγκεκριμένη παραλία είναι το γεγονός ότι έχει beach bar και προσφέρεται για θαλάσσια σπορ. Υπάρχουν τρία μαγαζιά, όπου θα βρεις από σνακ και αναψυκτικά, μέχρι παγωτά και ποτά, ενώ θα δεις ξαπλώστρες και πουφ.
Η πρόσβαση
Η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με λεωφορείο είτε με το όχημά σου. Για όσους επιλέξουν τη συγκοινωνία, το λεωφορείο 123, που ξεκινάει από Σαρωνίδα και πηγαίνει προς Παλαιά Φώκαια, σταματά πάνω από την παραλία. Η στάση λέγεται “Ναυσικάς” και από εκεί, με ένα λεπτό περπάτημα βρίσκεσαι στην παραλία.
Από την άλλη, αν επιλέξεις δικό σου όχημα, τότε θα περάσεις την παραλία Σαρωνίδας και τρία λεπτά μετά θα δεις την πινακίδα που γράφει “Μαύρο Λιθάρι”.
Ο χώρος στάθμευσης είναι αρκετά μεγάλος. Αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις και σκιά.