INTERVIEWS

Stefanotis: Αυτή η wedding planner είναι στο μυαλό σου

Τι ακριβώς  κάνει μία wedding planner και γιατί η διοργάνωση γάμου από τον επαγγελματία δεν αποτελεί, ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, πολυτέλεια αλλά διευκόλυνση; Η Μαριλίζα Γραμμένου και το Stefanotis μας δίνουν όλες τις απαντήσεις και μας εξηγούν γιατί η wedding planner δεν είναι αυτό που νομίζεις.

Το Stefanotis είναι μία boutique event και wedding planning εταιρεία, περήφανη για τους προσεκτικά επιλεγμένους συνεργάτες της, με φρέσκιες προτάσεις και μία ιδιαιτερότητα… “μας εξιτάρει να πραγματοποιούμε τα πιο μυστικά όνειρά σας!”

 

 

Τι εικόνα είχες για το επάγγελμα ενός wedding planner πριν ασχοληθείς προσωπικά;

 

Αντιμετώπιζα το γάμο σαν μία λαμπερή ταινία, κομμένη και ραμμένη πάνω στην ιστορία αγάπης δύο ανθρώπων. Ο wedding planner λοιπόν ήταν ο σκηνοθέτης αυτής της ταινίας, που καλούνταν να δώσει τις πρωτοποριακές ιδέες και να έχει τα πάντα υπό έλεγχο. Έτσι σκεφτόμουν τον wedding planner σαν τον master mind πίσω από μία μεγαλειώδη επιχείρηση.

 

 

Τι διαφορετικό κατάλαβες ότι περιλαμβάνει το wedding planning στην πράξη;

 

Αυτό που κατάλαβα στη πράξη, είναι ότι δεν είναι μόνο ένα διασκεδαστικό και glamorous επάγγελμα- όπως ίσως φαίνεται- αλλά έχει πολλή δουλειά, άγχος και τρέξιμο. Στη συνέχεια διαπίστωσα πως πρόκειται για ένα αρκετά παρεξηγημένο επάγγελμα. Θεωρείται ως υπηρεσία πολυτελείας και ελιτίστικη, ειδικά στην Ελλάδα του σήμερα. Η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν είναι απαραίτητα ακριβή για το μέσο ζευγάρι και εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί ότι ένας wedding planner μπορεί να πετύχει εκπτώσεις σε διάφορους προμηθευτές με τους οποίους συνεργάζεται. Ακόμα γλυτώνει από το ζευγάρι πολύ τρέξιμο, κάτι που επίσης μεταφράζεται σε χρήμα. Η παρανόηση αυτή λοιπόν, εμπίπτει περισσότερο στη νοοτροπία του Έλληνα που πιστεύει ότι μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του και δεν αναγνωρίζει εύκολα την εμπειρογνωμοσύνη ενός επαγγελματία. Το μυστικό όμως πίσω από κάθε επιτυχημένο αποτέλεσμα, είναι η συνεργασία.

 

 

Γιατί χρειαζόμαστε στην περίοδο της κρίσης τον wedding planner;

 

Ο wedding planner θα βοηθήσει το ζευγάρι να μη χάσει τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια των προετοιμασιών γιατί αυτά που έχουν να οργανώσουν και να αποφασίσουν, είναι πραγματικά πολλά. Μπορεί να προσφέρει ιδέες που δεν είχαν καν σκεφτεί, να τους κρατήσει εντός budget και σε πολλές περιπτώσεις να τους εξοικονομήσει χρήματα. Ο ρόλος του wedding planner είναι πολλαπλός. Μπορεί όχι μόνο να λύσει τα χέρια του ζευγαριού, που στις μέρες μας σπάνια διαθέτει ελεύθερο χρόνο, αλλά και να του παρουσιάσει έναν κόσμο ολόκληρο από αμέτρητες επιλογές και ιδέες! Στην περίοδο της κρίσης επικρατεί άγχος κι ανασφάλεια. Αν μπορείς να βρεις έναν άνθρωπο να εμπιστευτείς, ο οποίος θα μειώσει το άγχος και θα σου χαρίσει την ευκαιρία να απολαύσεις κάτι τόσο σημαντικό και μοναδικό όπως είναι ο γάμος σου, πιστεύω ότι έχεις κερδίσει ένα μεγάλο δώρο.

 

 

Τι έχεις να πεις στις νύφες, που δεν είναι ακόμη σίγουρες για το αν χρειάζονται τη βοήθεια μίας wedding planner;

 

Τρία πράγματα πρέπει να σκεφτούν καλά για να αποφασίσουν αν θέλουν wedding planner για το γάμο τους. Πρώτον, κατά πόσο τους ενδιαφέρει η εικόνα που θα παρουσιάσουν στους καλεσμένους τους (να είναι αισθητικά άρτια και αρμονική, με συνοχή και όχι πρόχειρες σκόρπιες ιδέες). Δεύτερον, να κάνουν μια μικρή έρευνα για να διαπιστώσουν πόσες δουλειές χρειάζονται να γίνουν για να ολοκληρωθεί αυτή η εικόνα. Οι περισσότερες νύφες –και λογικό είναι, αφού δε το έχουν ξανα κάνει- δεν έχουν ιδέα πόση δουλειά απαιτείται, πόσες λεπτομέρειες υπάρχουν, πόση οργάνωση χρειάζεται, άρα πόσο χρόνο και πόσο άγχος θα γλυτώσουν αν προσλάβουν έναν επαγγελματία. Κάθε νύφη δικαιούται να ζήσει το γάμο των ονείρων της και να το ευχαριστηθεί από τη πρώτη μέχρι τη τελευταία στιγμή. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να μην ξενυχτάει με το άγχος του αστάθμητου παράγοντα, να μην αγχώνεται εκείνη για το στήσιμο του χώρου ή τον συντονισμό όλων των προμηθευτών. Κάθε επιχείρηση χρειάζεται τον προϊστάμενο της, για να ενορχηστρώνει, να επιτηρεί και να διορθώνει τη πιθανή ζημιά έστω και την τελευταία στιγμή. Και τρίτον και ίσως το πιο σημαντικό, κατά πόσον έχει τη διάθεση και την ικανότητα να συνεργαστεί. Αν προσεγγίζει το project αυτό, με συγκεντρωτισμό κι απολυτοσύνη, στην πραγματικότητα θέλει να τα κάνει όλα μόνη της, άρα καλό θα ήταν να το κάνει έτσι χωρίς να εμπλακούν ούτε τρίτοι, ούτε επαγγελματίες. Κάποιες φορές δεν έχει τόση σημασία το αποτέλεσμα, όσο το ταξίδι. Και αυτό όμως είναι μια επιλογή.

 

 

Γάμος στα νότια προάστια

 

Η Μαριλίζα δηλώνει την αδιαμφιβήτητη προτίμησή της στα νότια προάστια και φροντίζει ώστε οι προτάσεις της στα ζευγάρια να είναι απόλυτα εξατομικευμένες ανάλογα με τις ανάγκες τους. Λαμβάνει υπόψη το budget που διαθέτουν, την προσωπικότητά τους, το που γνωρίστηκαν, που τους αρέσει να συχνάζουν και ποιο θα θεωρούσαν ως το ιδανικό μέρος για ένα ειδυλλιακό ραντεβού…

 

Γιατί γάμος στα νότια προάστια;

 

Θέλει και ερώτηση; Γιατί είναι το καλύτερο σημείο της Αττικής! Εντάξει μπορεί να μην είμαι απόλυτα αντικειμενική, ως γέννημα θρέμμα των νοτίων προαστίων και συγκεκριμένα της Γλυφάδας, αλλά πραγματικά θεωρώ ότι ειδικά για ένα γάμο, υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, πάρα πολλές επιλογές που μπορούν να καλύψουν όλες τις προτιμήσεις. Και εμένα η προσωπική μου επιλογή για τον δικό μου γάμο, ήταν αποκλεστικά τα νότια προάστια, ούτε καν σκέφτηκα άλλα μέρη. Πέρα όμως από τις πολλές επιλογές που διαθέτουν, υπάρχει και μια αύρα μοναδική, μια ενέργεια που δεν μπορείς να τη νιώσεις σε κανένα άλλο σημείο της Αττικής. Ίσως είναι το γεγονός ότι υπάρχει πάντα η συντροφιά της θάλασσας που στολίζει το τοπίο, ίσως είναι η διάθεση των ανθρώπων που κατα βάθος πάντα νιώθουν ότι ζουν λίγο σε νησί και είναι σε καλοκαιρινές διακοπές. Όπως και να έχει, όποιος διαλέξει να κάνει το γάμο του στα Νότια Προάστια, προσθέτει ένα μαγικό σκηνικό στο κάδρο.

 

 

Γιατί οι περισσότεροι θέλουμε ο γάμος μας να γίνει κοντά στη θάλασσα;

 

Η αίσθηση ότι βρίσκεσαι κοντα στο νερό, χαρίζει μια χαλαρή και ήρεμη ατμόσφαιρα. Σίγουρα νιώθουμε πιο ανέμελοι και ερωτευμένοι σε ένα τέτοιο ρομαντικό περιβάλλον! Επίσης η θάλασσα προσφέρει πολλές επιλογές για ένα καλοκαιρινό concept. Η αρχοντιά και η φινέτσα ενός θαλασσινού τοπίου, δίνουν χρώμα στην τελετή, προσδίδουν λιτότητα κι αντισυμβατικότητα, κάτι που όλο και περισσότερα μοντέρνα ζευγάρια προτιμούν.

 

Γάμος στα νότια προάστια τον χειμώνα γίνεται;

Φυσικά! Όποιος έχει ζήσει στα νότια προάστια ξέρει πολύ καλά, ότι ο χειμώνας εδώ είναι πολύ γλυκός. Υπάρχουν επιλογες και για κλειστούς χώρους, λιγότερες μεν από το καλοκαίρι αλλά και πάλι εξαιρετικές! Με μια πιο ζεστή ή και γιορτινή διακόσμηση, μπορει ένας γάμος να προσαρμοστεί στο χειμωνιάτικο σκηνικό.

 

Ο «κρυφός» μύθος του wedding planning

 

«Ένας άλλος μύθος που έχω συναντήσει σχετικά με το wedding planning γενικά, είναι ότι οι φίλοι με ένα ταλέντο μπορούν να φανούν το ίδιο χρήσιμοι με έναν επαγγελματία. Μια επιλογή που μετανιώνουν πάντα τα ζευγάρια, όταν όμως είναι πολύ αργά. Και αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς, οργάνωση, λουλούδια, γλυκά. Η μερα του γάμου σου είναι μία από τις μέρες της ζωής σου που δε θα θες ποτέ να ξεχάσεις, και φυσικά πρέπει να είναι όλα στην εντέλεια. Δεν είναι μια μέρα για πειραματισμούς.»

 

 

Stefanotis- Who is Who

 

Η εταιρεία αναλαμβάνει περιορισμένο αριθμό γάμων ανά σεζόν, σε όποιο προορισμό της Ελλάδας αποφασίσετε. Το μυστικό πίσω από την ιδέα του ονόματός Stefanotis, βρίσκεται στο πάντρεμα των λέξεων stephanotis και στέφανα. Το stephanotis είναι ένα λουλούδι, το πιο ξεχωριστό για γάμο, γιατί συμβολίζει τη συζυγική κι οικογενειακή ευτυχία ενώ θεωρείται ότι χαρίζει τύχη στους μελλόνυμφους. Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος γιασεμιού, στο σχήμα του αστεριού, το οποίο αποτελεί από τη βικτωριανή εποχή έως σήμερα την επιλογή των ευγενών και γαλαζοαίματων λόγω του συμβολισμού και της ομορφιάς του. «Αυτό ακριβώς επιθυμούμε και για τους πελάτες μας: βασιλική μεταχείρηση. Προσεγγίζουμε κάθε γάμο με φρέσκια ματιά, δημιουργούμε δεσμό σεβασμού και εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και βασικό μας μέλημα είναι το αποτέλεσμα να αποτελεί την πραγματική αντανάκλασή τους.»

Info: Stefanotis, τηλ.: +30 6946 280 806, info@stefanotis.gr, www.stefanotis.gr