INTERVIEWS

H Νίκη Καποπούλου γεμίζει τέχνη τη Γλυφάδα

Μια δόση τέχνης σε κάθε έκφανση της ζωής μας φιλοδοξεί να φέρει το εστέτ The Art Dose της Νίκης Καποπούλου στα Νότια Προάστια.

Από την Κρύστα Φωτεινοπούλου

Η Νίκη Καποπούλου, ιδρύτρια της εταιρείας ΤΗΕ ART DOSE, μας ξεναγεί στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης  και μας μιλά για τα μοναδικά εικαστικά δώρα από καταξιωμένους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες που φιλοξενεί στο νέο της κατάστημα στη Γλυφάδα (αλλά και μέσω του ομώνυμου e-shop).

Η Νίκη Καποπούλου μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον στο οποίο είχε διαρκή επαφή με την τέχνη λόγω του ότι οι γονείς της, Βαγγέλης & Μαρίνα Καποπούλου, δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης ως ιδρυτές των Kapopoulos Fine Arts. Όπως η ίδια αναφέρει ‘’έμαθα να εκτιμώ πιο πολύ την τέχνη και τους καλλιτέχνες, να αγαπώ ουσιαστικά το δώρο της τέχνης και την αξία της επένδυσης σε αντικείμενα τέχνης’’.

Η κατοχή δύο πτυχίων (Bachelor of Business Management and Entrepreneurship από το Πανεπιστήμιο του Westminster και Master of Art Business από το Ινστιτούτο Τέχνης του Sotheby’s), παράλληλα με την παραμονή της για επτά χρόνια στο Λονδίνο και την επιμέλεια εκθέσεων όπως αυτές στην Old Brompton Gallery (σε συνεργασία με την Kapopoulos Fine Arts) καθώς στην C. John Gallery στο Λονδίνο, συνέβαλαν ακόμη περισσότερο να αντιμετωπίσει την τέχνη μέσα από την διευρυμένη αγορά του Art Market.

HAWINI’s studio at Beirut 

Επιπλέον, κατά την διάρκεια των σπουδών της, ταξίδεψε εκτενώς και επισκέφθηκε δεκάδες μουσεία, χώρους τέχνης και ατελιέ κορυφαίων καλλιτεχνών στην Αμερική, το Παρίσι, το Ντουμπάι, τη Βηρυτό, τη Γερμανία και την Μ. Βρετανία αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στο διεθνές πελατολόγιο το οποίο την ενδιαφέρει πολύ.

Erro – Paris studio 

Η ίδια αναφέρει πως ”είδα πως αντιλαμβάνονται την τέχνη σε διαφορετικές κουλτούρες και αυτό με ωφέλησε ιδιαίτερα στην εργασία μου. Παρακολουθώντας επίσης πολλές δημοπρασίες στους οίκους Sotheby’s και Christie’s είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με όλες τις εσωτερικές διαδικασίες ενός τέτοιου γεγονότος, δηλαδή τι γίνεται από πίσω πριν φτάσει το έργο να «χτυπηθεί» από τους φιλότεχνους και αυτό μου δίδαξε πολλά”.

Mr.Brainwash LA studio 

Επίσης μου μίλησε για το αγαπημένο της ταξίδι στο Λος Άντζελες όπου επισκέφθηκε το ατελιέ του Mr. Brainwash το οποίο είναι τεράστιο και πολύ εντυπωσιακό με πολλούς και διαφορετικούς χώρους, ανά κατηγορίες, το pint room, το canvas room, το advertising room.

Anselm Reyle Berlin studio 

Επιπλέον μου εκμυστηρεύτηκε πως έχει ξεχωρίσει ως προσωπικότητα τον Anselm Reyle τον οποίο επισκέφθηκε στο ατελιέ του στο Βερολίνο και ότι από έργο τέχνης θα ξεχώριζε το διάσημο έργο Salvator Mundi του Leonardo da Vinci, που δημοπρατήθηκε στο Christie’s στη Νέα Υόρκη σε τιμή ρεκόρ $450.3  εκατομμύριων δολαρίων, και το οποίο είχε την τύχη να το δει σε ένα από τα ταξίδια της .

Μετά από χρόνια περιήγησης και μελέτης πάνω στην τέχνη η Νίκη αποφάσισε  να επιστρέψει στην Ελλάδα και, αν και μικρή ηλικιακά, να ρισκάρει ανοίγοντας το Τhe Art Dose με στόχο να προσφέρει ένα μεγαλύτερο φάσμα επιλογών στο πεδίο των εταιρικών ή προσωπικών μοναδικών δώρων.

Η ίδια επισημαίνει πως ”το The Art Dose μπορεί να ανταποκριθεί και να εκπληρώσει την επιθυμία κάποιου να προσφέρει ένα εντελώς ιδιαίτερο δώρο στα αγαπημένα του πρόσωπα. Εντελώς μοναδικά δηλαδή αντικείμενα τέχνης που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού και έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το The Art Dose που να φέρει ακόμα και χαραγμένο το όνομα τους από ανερχόμενους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες όπως είναι οι: Αλέκος Φασιανός, Βασίλης Σπεράντζας, Δημήτρη Γέρος, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Μαρία Φιλοπούλου, Ανδρέας Ψαράκος, Κωνσταντίνος Βαλαής, Μαρία Σπυράκη, Στάθης Αλεξόπουλος, Αντώνης Καστρινάκης, καθώς και οι: Vassiliki, Mr Brainwash, HAWINI, William Sweetlove”. Επίσης οι εταιρίες που αναζητούν δώρα για τους πελάτες τους, ή για κάποια σημαντική εκδήλωση ή ακόμα και οι ιδιώτες που σχεδιάζουν γάμο, βαφτίσια, επετείους ή άλλες σημαντικές γιορτές και θέλουν να τους δώσουν ένα μοναδικό χαρακτήρα, μπορούν να απευθύνονται στο The Art Dose.

Το επιχειρηματικό της εγχείρημα μέσα από την τέχνη θέλει να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και τα έργα που φιλοξενεί να τοποθετηθούν σε μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων τόσο στα ελληνικά νησιά όσο και στο εξωτερικό.

Ακόμη κι αν το The Art Dose έχει στοχεύσει στην online διαθεσιμότητα των έργων του μέσω του e-shop, επιθυμεί να παρουσιάζει και μέρος της συλλογής των καλλιτεχνών του σε φυσικούς και επισκέψιμους χώρους. Η Νίκη αναλαμβάνει να διακοσμήσει Art Corners σε ήδη εδραιωμένα gift shops ξενοδοχείων ή σε boutiques. To The Art Dose επιμελείται το χώρο της κάθε επιχείρησης με σχετικά μικρά σε μέγεθος γλυπτά και έργα τέχνης, συνοδευόμενα με ειδικά διαμορφωμένες βιτρίνες, είτε δημιουργεί ένα κατάστημα εκ νέου, αφιερωμένο αποκλειστικά στα δικά του έργα.

Σήμερα, παρά την έντονη επιθυμία των καταναλωτών να αγοράζουν δώρα τέχνης από διάφορα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Ο στόχος της Νίκης είναι να καλυφθεί αυτό το κενό που υπάρχει στην αγορά. Παρουσιάζοντας τη συλλογή της σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και χώρους, δίνει στους επισκέπτες το προνόμιο να απολαύσουν και να αποκτήσουν μοναδικά κομμάτια τέχνης ως δώρα για τους αγαπημένους τους ή για τους εαυτούς τους.

’Με μεγάλη θέληση και αγάπη γι’αυτό που θέλει κανείς να κάνει χρησιμοποιώντας σύγχρονους τρόπους προσέγγισης, παρουσίασης και στρατηγικής marketing, πρωτοποριακές ιδέες, επιμονή και συνειδητή χάραξη πορείας συντελούν στην επίτευξη αυτού του στόχου’’ μας λέει η ίδια .

Το θετικό είναι πως η τέχνη μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη φιλοσοφία του Έλληνα και το The Art Dose θέλει να την κάνει μέρος της καθημερινότητας του. Μην ξεχάσω να σου πω ότι στο online κατάστημα του The Art Dose (www.theartdose.com) μπορεί κανείς να επιλέξει, βλέποντας την τιμή του κάθε αντικειμένου, τις διαστάσεις, τα υλικά και να κανονίσει να σταλεί οπουδήποτε θέλει, χωρίς να χρειαστεί να περάσει από το κατάστημα στη Γλυφάδα. ‘’Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τον πελάτη και να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες παραγγελίας, αποστολής και παραλαβής’’ αναφέρει. Και επειδή η τέχνη πρέπει να είναι προσιτή σε όλους το The Art Dose απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και στη νεολαία με πολύ οικονομικές επιλογές που ξεκινούν από τα 60 και φτάνουν ως τα 2000 ευρώ.

Τέλος μας μιλά για τα Νότια Προάστια και την επιλογή της να ανοίξει το μαγαζί στη Γλυφάδα διότι θεωρεί πως είναι ένα πολύ ωραίο και ζωντανό προάστιο, με πολύ ενεργή και δυναμική αγορά. ‘’Άλλωστε πολύ συχνά επισκεπτόμουν τη Γλυφάδα και πριν τη δημιουργία του The Art Dose’’ μου αναφέρει. Ενώ αυτό που αγαπά να κάνει στα νότια τον ελεύθερο της χρόνο είναι να πηγαίνει με φίλους βόλτα ειδικά δίπλα στη θάλασσα, όπου το περιβάλλον την βοηθά να σκέφτεται και να ξεκαθαρίζει μέσα της τα επόμενα βήματα της. Η θέα και μόνο της θάλασσας την γεμίζει με νέες ιδέες.

Info: The Art Dose, Αγγέλου Μεταξά 33, Γλυφάδα, τηλ. 210-9680505, Mail: nk@theartdose.com

 

**Διαθέσιμα Art Corners

  • MyHydra Concept Store  | Port of Hydra, Greece
  • Cavo Tagoo Hotel  | Mykonos, Greece
  • Branco Hotel  | Platys Gialos – Mykonos, Greece
  • Somewhere Hotel  | Vouliagmeni, Greece