INTERVIEWS

Δέσποινα Καισίδου: ”Τα νότια προάστια θα αλλάξουν όψη προς το καλύτερο”

H ιδρύτρια του κέντρου ολιστικής θεραπείας προσώπου και σώματος DK Medical Spot στη Γλυφάδα μας μιλάει για την απόφασή της να κατέβει υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος στο Νότιο Τομέα Αττικής στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και ποιος ήταν ο μεγαλύτερος σας ενδοιασμός πριν πάρετε την απόφασή σας; Γιατί επιλέξατε να κατεβείτε ως υποψήφια σύμβουλος περιφέρειας στο πλευρό του συγκεκριμένου υποψηφίου;

Η απόφαση μου να είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στο Νότιο Τομέα Αττικής δεν ήταν καθόλου εύκολη. Αντιθέτως, ήταν προϊόν μπόλικης ώριμης σκέψης. Σκέψης για το γεγονός ότι δεν προέρχομαι από το χώρο της πολιτικής, ούτε και έχω πρότερη εμπειρία από αυτόν. Σκέψης για τον όγκο της δουλειάς που θα χρειαστεί να παραμελήσω στο διάστημα αυτό. Θέλω να σας πω ότι από πολύ μικρή ηλικία, ακριβώς μετά το πέρας των σπουδών μου, έκανα τα πρώτα μου βήματα ως νέα επιχειρηματίας. Αυτός ήταν και ο παράγοντας που με ώθησε, σήμερα, να διεκδικώ τη ψήφο των συμπολιτών μου. Γιατί έχω δει το πως η αδιαφορία και η κακοδιοίκηση των προηγούμενων περιφερειακών αρχών μπορούν να σταθούν ως τροχοπέδη στα σχέδια και τις προσδοκίες ενός νέου ανθρώπου. Ενός ανθρώπου που θέλει να επενδύσει και να υποστηρίξει τον τόπο του.

Παράλληλα, όμως, ως μητέρα, θέλω οι δρόμοι που θα κάνουν βόλτες, που θα παίζουν με τους φίλους τους, που θα ζουν αύριο τα παιδιά μας, να είναι καθαροί και ασφαλείς. Θέλω ο «ουρανός» που θα τους παραδώσουμε να είναι γαλάζιος και όχι γκρι. Μα, πάνω απ΄ όλα, θέλω να μπορέσουν να δουν μέσα από το πέπλο απαισιοδοξίας που σκεπάζει αυτή τη στιγμή τη χώρα μας. Για όλους αυτούς τους λόγους, ένιωσα την υποχρέωση να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Γιώργος Πατούλης.

Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε την επαγγελματική σας εμπειρία προς όφελος των ανθρώπων της περιφέρειάς σας γενικότερα και των νοτίων προαστίων ειδικότερα, στα οποία και δραστηριοποιήστε επαγγελματικά;

Με τις εμπειρίες που έχω περισυλλέξει, τα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιούμενη επιχειρηματικά στον χώρο της ιατρικής, πιστεύω πως μπορώ να συμβάλω ουσιαστικά στον εξορθολογισμό της λειτουργίας και την ποιοτική αναβάθμιση των μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να σας πω, ότι βρισκόμαστε σε απόλυτη ταύτιση με τον Γιώργο (σ.σ. Πατούλη). Από την πρώτη στιγμή, βάλαμε στο επίκεντρο της προσοχής και του προγράμματος μας την καλυτέρευση της πολύπαθης Δημόσιας Υγείας. Επιπλέον, θέλω να σταθώ στην μέριμνα μας για ανάπτυξη προγραμμάτων ιατρικού τουρισμού. Ενός μέσου, που πιστεύουμε ότι θα έχει ευεργετικά, τόσο σε οικονομικό, όσο και διανοητικό επίπεδο, αποτελέσματα για τη χώρα μας.

Τι είναι αυτό που θεωρείται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα / πρόκληση που αντιμετωπίζει η περιφέρεια Αττικής και πως μπορείτε να βοηθήσετε προσωπικά στο να αντιμετωπιστεί;

Θεωρώ ότι σημαίνουσα, τόσο στην προσωπική, όσο και στην παραταξιακή ατζέντα, καταλαμβάνει το ζήτημα της αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου. Είχα την τύχη, στο πλαίσιο των σπουδών μου στο εξωτερικό, να πραγματοποιήσω αρκετά ταξίδια σε ευρωπαϊκές χώρες. Χώρες με πολύ μικρότερο -συγκριτικά- φυσικό πλούτο, που, όμως, φρόντισαν, ώστε να διαμορφώσουν όμορφες και τουριστικά ελκυστικές ριβιέρες. Εμείς έχουμε πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες. Και μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα παραλιακό μέτωπο που θα δεσπόζει ως πυλώνας ανάπτυξης και δημιουργίας σε ολόκληρη την περιοχή. Μέχρι σήμερα, βέβαια, αυτά τα σχέδια προσκρούουν στη γραφειοκρατία και τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι προοπτικές των νοτίων προαστίων, ενόψει της επένδυσης στο Ελληνικό και όλων των υπολοίπων εν εξελίξει έργων;

Είμαι σίγουρη πως η αγαστή, πλέον συνεργασία που θα προκύψει ανάμεσα στη νέα αρχή του Γιώργου Πατούλη και στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα διαμορφώσει ένα Νότιο Τομέα ελκυστικότερο προς ξένες επενδύσεις. Επενδύσεις που θα φέρουν πολλές, σταθερές θέσεις εργασίας και μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες για νέους ανθρώπους. Αλλά, και να προλειάνουμε το έδαφος για πολλά ακόμα πολιτισμικά τοπόσημα, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα Νότια θα αλλάξουν όψη προς το καλύτερο. Το στοίχημα, ωστόσο, που πρέπει να κερδίσουμε είναι ένα στοίχημα χρόνου. Στοίχημα να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τη νέα αθηναϊκή Ριβιέρα. Στοίχημα να μετατρέψουμε το Νότιο Τομέα σε «ανάσα» πρασίνου για όλη την Περιφέρεια. Στοίχημα να θέσουμε γερά θεμέλια για την καλυτέρευση, τόσο της οικονομικής, όσο και της πολιτισμικής πραγματικότητας που βιώνουν οι κάτοικοι των Νοτίων.

Τι είναι αυτό που θα θέλετε να γνωρίζουν / θυμούνται οι ψηφοφόροι για εσάς πριν μπουν στις κάλπες;

Πολύ απλά, ότι δεν είμαι πολιτικός. Αλλά μια νοικοκυρά, μητέρα και ταυτόχρονα επιχειρηματίας που βιώνει τις ίδιες καθημερινές αγωνίες και τα ίδια προβλήματα με αυτούς. Αγωνίες και προβλήματα, στα οποία υπόσχομαι ότι, την επόμενη μέρα, θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να δώσω λύση.