INTERVIEWS

Φιλίτσα Αρβανίτη: ”Θέλω το Παλαιό Φάληρο να γίνει ο πυλώνας των νοτίων προαστίων”

H γέννημα θρέμμα Φαληριώτισσα -και υπεύθυνη Διαφήμισης και Επικοινωνίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College- μας μιλάει για την απόφασή της να κατέβει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Παλαιό Φάληρο στο πλευρό της Βίκυς Ανδρικοπούλου.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή; 

Ανέκαθεν με ενδιέφερε το καλό του τόπου μου. Και τα 36 χρόνια της ζωής μου εδώ τα έχω ζήσει. Το πονάω το Φάληρο, θέλω να το βλέπω να αναπτύσσεται. Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να ενδιαφερόμαστε μόνο για το μικρόκοσμό μας. Το κοινό καλό είναι κάτι που πάντα με ενδιέφερε. Βλέπω νέους ανθρώπους να αδιαφορούν εντελώς για τα κοινά. Να μην πηγαίνουν καν να ψηφίσουν. Κατά αυτό τον τρόπο αφήνουν άλλους να ρυθμίζουν τις ζωές τους. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά για πρώτη φορά και να καλέσω τους συνδημότες μου να κάνουν το ίδιο.

Γιατί επιλέξατε να κατεβείτε ως υποψήφιος /α δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό της συγκεκριμένης υποψήφιας δημάρχου;

Πάντα κάτι σου δίνει το κίνητρο να κάνεις το επόμενο βήμα. Για μένα κίνητρο υπήρξε η προσωπικότητα της Βίκυς Ανδρικοπούλου. Στον ευγενή και δυναμικό χαρακτήρα της, αναγνώρισα τον ίδιο κώδικα αξιών και αρχών που με χαρακτηρίζει. Παρακολουθώ χρόνια το σπουδαίο έργο που έκανε στο Φάληρο επί δημαρχίας Χατζηδάκη. Θαυμάζω το μεθοδικό τρόπο δουλείας της Βίκυς. Έχει διαμορφώσει μια υπέροχη ομάδα γύρω της. Ήταν τιμή μου να μου προτείνει να μπω στην ομάδα αυτή. Η πολυετής εμπειρία μου στο χώρο των επιχειρήσεων θεωρώ πως μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων μας.

Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στον δήμο σας;

Μένω στο Παλαιό Φάληρο από το 1983, που γεννήθηκα. Γέννημα θρέμμα του Φαλήρου ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω ή να μετακομίσω. Η δική μου πόλη, η δική μου θάλασσα, ο δικός μου καθαρός αέρας, οι αναμνήσεις μου και οι βόλτες μου συνδυάζουν όλα όσα θέλω. Αυτό τον τόπο με την θετική αύρα, τον αισθάνομαι σπίτι μου. Οι Φαληριώτες θεωρώ ότι έχουμε μια αρχοντιά αλλά και ένα μόνιμο προσιτό χαμόγελο σε όλους. Εδώ στο δήμο ξεκινάμε από τα απλά τα καθημερινά. Την καθαριότητα, την ασφάλεια, το πολιτισμό, τους νέους, τον αθλητισμό, τη ποιότητα ζωής. Κλασικές αξίες που πάντα είναι το ζητούμενο.

Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε την προηγούμενη επαγγελματική σας εμπειρία προς όφελος των συνδημοτών σας;

Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο State University of New York- ESC, U.S.A. και συνέχισα τις σπουδές μου στο La Salle University, U.S.A. αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σε ηλικία 18 ετών στον τομέα του Τουρισμού και τον ξενοδοχειακών μονάδων. Μετά τις σπουδές μου ξεκίνησα να εργάζομαι στον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College όπου και απέκτησα τα πτυχία μου, ως υπεύθυνη Διαφήμισης και Επικοινωνίας. Επί 19 έτη εργάζομαι κυρίως στους τομείς της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων και στο κομμάτι της προσωπικής συμβουλευτικής σε θέματα εργασίας και διαχείριση καριέρας. H συμβουλευτική μου εμπειρία αφορά εισήγηση σεμιναρίων & workshops στους τομείς της Επικοινωνίας, Presentational Skills & Public Speaking, και Digital Marketing.

Με όλο το background του επικοινωνιολόγου θεωρώ ότι θα είμαι χρήσιμη στον τόπο μου και έχω βάλει στόχο να αγωνιστώ για αυτό. Θέλω το Παλαιό Φάληρο να γίνει ο Πυλώνας των Νοτίων Προαστίων και να βοηθήσω επικοινωνιακά στην εξέλιξη του έτσι ώστε όλος ο κόσμος να μάθει τι μπορεί να προσφέρει σαν δήμος. Πολιτιστικά δρώμενα, δωρεάν δια βίου μάθηση για τους δημότες, γενικότερο πλαίσιο επικοινωνίας στον τουριστικό τομέα και ευκαιρίες καριέρας είναι οι άμεσες προτεραιότητες μου.

Τι είναι αυτό που θεωρείται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα / πρόκληση που αντιμετωπίζει ο δήμος σας και πως μπορείτε να βοηθήσετε προσωπικά στο να αντιμετωπιστεί;

To Παλαιό Φάληρο χρειάζεται ένα αποτελεσματικό σχέδιο πολιτικής προστασίας που θα προστατεύει τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων του. Το Φάληρο, μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, σε όλα τα επίπεδα. Στην ανάπτυξη, στην ενίσχυση της απασχόλησης, στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής κι αλληλεγγύης. Προτεραιότητες για εμάς είναι όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα με αναβάθμιση του εσωτερικού τμήματος του Παλαιού Φαλήρου, ανάπλαση της παραλίας για την περαιτέρω ανάδειξη του παράκτιου μετώπου της πόλης μας, συνδυασμός των ανωτέρω με εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και τη δημιουργία δημοτικών parking για την τόνωση της αγορά, επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, γραφείο Εξυπηρέτησης δημοτών – καθιέρωση της Ώρας του Δημότη, δωρεάν internet σε όλο το Παλαιό Φάληρο, και αποκατάσταση του Ρέματος της Πικροδάφνης σε προβληματικά σημεία, ώστε να αντιμετωπιστεί ριζικά το θέμα των στάσιμων-μολυσμένων υδάτων και δημιουργία οικολογικού υδροβιότοπου για την προστασία της τοπικής χλωρίδας και πανίδας. Για να γίνει όμως αυτό , χρειάζεται μια νέα ηγεσία και ανθρώπους που θα διαθέτουν γνώσεις, εμπειρία και ειλικρινή διάθεση να αντιμετωπίσουν τα συσσωρευμένα προβλήματα και να παράγουν έργοo, και σε αυτό μπορώ να βοηθήσω στο μέγιστο.

Ποια είναι η αγαπημένη σας κρυφή γωνιά στον δήμο σας. Εκείνο το σημείο που έχει για εσάς μια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία;

Όλοι έχουμε την δική μας κρυφή γωνιά στο Φάληρο. Ένα σημείο που είναι από τα αγαπημένα μου είναι ο κυματοθραύστης, με μια υπέροχη θέα. Πάντα καταλήγω εκεί για να σκεφτώ ή να πάρω αποφάσεις, απολαμβάνοντας τον καφέ μου και κοιτώντας την θάλασσα.

Τι είναι αυτό που θα θέλετε να γνωρίζουν / θυμούνται οι ψηφοφόροι για εσάς πριν μπουν στις κάλπες;

Ο Δήμος ανήκει στους Δημότες, οι οποίοι την Κυριακή 26 Μαΐου θα δείξουν έμπρακτα με την ψήφο τους, ποιοι πιστεύουν ότι πραγματικά θέλουν και μπορούν να τους βοηθήσουν, ώστε να αποκτήσει η καθημερινότητα τους, κανονικότητα, ασφάλεια και ποιότητα! Θα εκλέξουν τον συνδυασμό και τους υποψηφίους που ειλικρινώς θα σκύψουν πάνω στα προβλήματά τους. Προσωπικά μετά την επαφή που είχα με τους συνανθρώπους μου, πιστεύω ότι έχουν κρίση και μπορούν να διαβλέψουν ποιοι ουσιαστικά την επόμενη ημέρα των εκλογών, θα αφουγκραστούν τα προβλήματά τους και θα επιδιώξουν την επίλυση τους. Επισκέφτηκα όλες τις περιοχές του Φαλήρου και έχω πλήρη εικόνα για τα όσα συμβαίνουν σε αυτές. Θέλω να θυμούνται ότι θα αγωνιστώ για ένα Δήμο Πρότυπο χτίζοντας πάνω στα γερά θεμέλια του Διονύση Χατζηδάκη, που όλα τα χρόνια δούλεψε με πίστη και όραμα για τη πόλη του Φαλήρου. Με όρεξη για δουλειά, με νέες ιδέες, με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και αφοσίωσης στη πόλη μας και δίπλα στην Βίκυ Ανδρικοπούλου που το έργο της τα τελευταία 25 χρόνια στο Δήμο μας είναι αδιαμφισβήτητο, αισθάνομαι σιγουριά. Ο συνδυασμός εμπειρίας και ανανέωσης είναι βέβαιο ότι θα φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα στο Παλαιό Φάληρο.