INTERVIEWS

Γιάννης Φωστηρόπουλος: “Είμαι αποφασισμένος να προσφέρω τα μέγιστα στο Παλαιό Φάληρο”

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος μίλησε στο NouPou και εξήγησε το λόγο που διεκδικεί το δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Πως αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα για Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου;

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά μετράει πολλά χρόνια πριν. Το 1986 εξελέγην Γενικός Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Παλαιού Φαλήρου και στη συνέχεια διετέλεσα μέλος της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ για δύο θητείες καθώς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Το 1994 εκλέχτηκα για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος και από το 2006 έχω την τιμή να εκλέγομαι  έως και σήμερα με τον συνδυασμό του Διονύση Χατζηδάκη. Η εμπιστοσύνη του Αυτοδιοικητικού μου Δασκάλου κ. Χατζηδάκη στο πρόσωπό μου, αλλά και η αποδοχή των πολιτών του Π. Φαλήρου με οδήγησαν στην υποψηφιότητα για Δήμαρχος και είμαι αποφασισμένος να προσφέρω τα μέγιστα.

Υπάρχει κάποια συμβουλή του απερχόμενου Δημάρχου που κρατάτε;

Ο Διονύσης Χατζηδάκης είναι ένας άνθρωπος χαρισματικός και αποτελεί πρότυπο Δημάρχου για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση.Τόσα χρόνια δίπλα του έχω μάθει πολλά και έχω κρατήσει ακόμη περισσότερα. «Ποτέ μην ξοδεύεις, περισσότερα απ΄όσα εισπράττεις» μου έλεγε και μου ανέθεσε τα οικονομικά του Δήμου. «Όταν πιστεύεις σε κάτι, να το φτάνεις μέχρι τέλους» και εγώ πιστεύω στον Δήμο μου και θέλω να τον φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται με έργο ορατό και μετρήσιμο που να αποδίδεται στον άνθρωπο.

Τι θέλετε να αλλάξετε στο Παλαιό Φάληρο που ίσως μέχρι τώρα δεν σας άρεσε;

Το Π. Φάληρο έχει τη δυναμική να υποστηρίξει και να μπει σε τροχιά Βιώσιμης Ανάπτυξης με νέες πρωτοποριακές και σύγχρονες επιλογές. Το βλέμμα μας βλέπει θάλασσα και εκεί θα εστιάσουμε. Επενδυτικά προγράμματα που να εξασφαλίζουν τοπική οικονομική ανάπτυξη  και νέες θέσεις εργασίας. Καθαρές και ασφαλείς γειτονιές . Δεν θα αλλάξουμε, θα βελτιώσουμε και καθημερινά θα «ΣυνεχίΖουμε» να κάνουμε πράξη τη δεσμευσή μας  για ένα Δήμο – Πρότυπο με προτεραιότητα τον πολίτη και τις ανάγκες του.

Ποια είναι η αγαπημένη σας βόλτα στην περιοχή;

Συχνή και αγαπημένη βόλτα είναι να περπατώ με φίλους στα σοκάκια του Π. Φαλήρου. Φτάνουμε στο Τροκαντερό, στη Μαρίνα του Φλοίσβου και καταλήγουμε στο Θωρηκτό Αβέρωφ. Πάντα από διαφορετική διαδρομή αλλά με την ίδια κατάληξη. Με αυτόν τον τρόπο «φωτογραφίζω» κάθε πτυχή της πόλης μου, συνομιλώ με τους πολίτες  και καταγράφω ακόμη και με το κινητό μου προβλήματα και κακοτεχνίες. Μου αρέσει να ακούω και να νιώθω τον παλμό σε κάθε γειτονιά της.

Την περασμένη Κυριακή (26/05) συγκεντρώσατε το 44,6%. Πως σας φάνηκε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα;

Καταρχάς θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημότες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Το ποσοστό που συγκεντρώσαμε αποτελεί τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μου και δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε το καλύτερο δυνατό για το Π. Φάληρο με συνέπεια, σύνεση και ήθος.  ΣυνεχίΖουμε για την πόλη μας, για τους δημότες μας. Αυτοί μας δίνουν δύναμη και για εμάς οι δημότες  αποτελούν την κινητήριο δύναμη και το πρώτο μέλημά μας.

Πως θα συστηνόσασταν σε ένα 17χρονο που φέτος ψηφίζει για πρώτη φορά;

Επενδύω στους νέους και ενισχύω την κάθε τους προσπάθεια. Ως Αντιδήμαρχος Παιδείας στο Π. Φάληρο είμαι κοντά τους και αφουγκράζομαι τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και προσπαθώ να βρίσκω λύσεις. Το «αύριο» ανήκει στους νέους και τους προτρέπω να ασχοληθούν με τα κοινά και να σχεδιάσουν οι ίδιοι το μέλλον τους και όλα όσα εμείς δεν φροντίσαμε για εκείνους. Στον συνδυασμό μας συμμετέχουν νέα παιδιά και αυτό μας κάνει υπερήφανους και αισιόδοξους για την επόμενη μέρα. Είμαι δίπλα τους και θα κάνω πράξη τις ιδέες και το οραμά που έχουν για την πόλη μας. Γι αυτό λοιπόν τους καλώ να μην λείψει κανείς την Κυριακή 2 Ιουνίου. Να προσέλθουν στις κάλπες και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης γιατί ο λόγος τους μετράει και μαζί θα συνεχίσουμε.

Πως θέλετε να δείτε τα νότια τα επόμενα 5 χρόνια;

Τα νότια προάστια είναι ένας ευλογημένος τόπος με μοναδικά προτερήματα. Ο επενδυτικός σχεδιασμός μεγάλων εταιριών στο παράκτιο μέτωπο, σύντομα θα μας εντάξουν στο «χάρτη» των διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων και θα αποτελούμε ανταγωνιστικό κομμάτι με ισχυρή προοπτική οικονομικής και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Διαχρονικά η Αθηναική Ριβιέρα αποτελούσε κορυφαία επιλογή επενδυτικών κεφαλαίων και ήρθε η ώρα αυτό να λειτουργήσει προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών.

 

Τι θα θέλατε να θυμούνται για εσάς οι ψηφοφόροι πριν μπούνε στην κάλπη;

Είμαι περήφανος για το Π. Φάληρο και τους πολίτες του και θέλω κι εκείνοι να νιώθουν το ίδιο. Η ανιδιοτέλεια και το ήθος αποτελούν για εμένα και τους συνεργάτες μου απαράβατες αρχές για την προσφορά  και το έργο που έχουμε προγραμματίσει και υλοποιούμε. Να μας εμπιστευτούν και να μας δώσουν τη δύναμη να συνεχίσουμε μαζί,  για τον τόπο και την πόλη μας με καθαρή ματιά και έργο μετρήσιμο. Μαζί ζούμε και μαζί δημιουργούμε το «αύριο» για εμάς και τα παιδιά μας.  ΣυνεχίΖουμε για το Π. Φάληρο.

Η προεκλογική του ομιλία είναι την Παρασκευή 31/5 στις 20.00 στην Πλατεία Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο. 

Το NouPou επιθυμεί να δώσει βήμα και να φιλοξενήσει τις απόψεις και το πρόγραμμα όλων των υποψηφίων δημάρχων των νότιων Δήμων.