INTERVIEWS

Η Μύρινα Τσαντίλη συνεχίζει μια παράδοση 100 ετών στο χώρο της ένδυσης

Η ιδιοκτήτρια της ομώνυμης multibrand Concept Boutique στη Γλυφάδα, μοναχοκόρη του  Αλέξη Τσαντίλη της ιστορικής αλυσίδας ένδυσης, αποδεικνύει ότι όταν η φρεσκάδα της νεότητας συνδυάζεται με την δημιουργικότητα τότε το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Από την Κρύστα Φωτεινοπούλου

Η Μύρινα Τσαντίλη από τότε που θυμάται τον εαυτό της είναι ταυτισμένη με τo χώρο της μόδας. Η οικογενειακή της επιχείρηση ξεκίνησε το 1919 με αρχική δραστηριότητα το εμπόριο υφασμάτων. Την δεκαετία του 50᾽ εξειδικεύεται στο γυναικείο ύφασμα και από το 1970 μπαίνει δυναμικά στο χώρο του έτοιμου ενδύματος. Ακολουθώντας τους ρυθμούς του 21ου αιώνα, επιλέγονται πλέον συλλογές Ευρωπαϊκού επιπέδου, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού, με μεγάλη ποικιλία και υψηλής ποιότητας εμπορεύματα για όλες τις σύγχρονες γυναίκες.

Το όνειρο της να ζήσει έστω για λίγο στο Παρίσι έγινε πραγματικότητα καθώς είχε την τύχη να σπουδάσει σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του Παρισιού. Σπούδασε στο Istituto Marangoni, όπου πήρε πτυχίο B.Sc στο «Fashion Business», ένα εξειδικευμένο Course το οποίο βασίζεται στη στρατηγική και επιχειρηματική λειτουργιά μιας εταιρίας μόδας.

Παράλληλα με τις σπουδές της, συμμετείχε κατά τη διάρκεια του Fashion Week στη διοργάνωση επιδείξεων μεγάλων οίκων μόδας όπως Viviene Westwood, Azzedine Alaia, Antony Vaccarello και Hussein Chalayan. Ενώ παράλληλα ταξίδευε μαζί με την μητέρα της σε πολλές πόλεις του εξωτερικού για να παρακολουθήσει γνωστές επιδείξεις και να επισκεφθεί εκθέσεις για τις αγορές των καταστημάτων τους. Εκτός από τα καλοκαίρια που εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση η Μύρινα θέλησε να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία και έτσι εργάστηκε για αρκετό καιρό στην εταιρία REPLAY.

Στην ερώτηση γιατί επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα ενώ τόσα νέα παιδιά ονειρεύονται να δουλέψουν στο εξωτερικό εκεί όπου η μόδα ανθίζει, εκείνη μου απαντά πως «θα έφευγα ξανά στο εξωτερικό μόνο εάν το απαιτούσαν οι συνθήκες. Για την ώρα, ασχολούμαι στην Ελλάδα με μια δουλειά που χτίζω με αγάπη, κοντά στην οικογένεια μου και στον αγαπημένο μου τόπο».

Η ίδια είναι ευγνώμων που κατάφερε να ζήσει τρία υπέροχα χρόνια στο εξωτερικό , έναν στο Μιλάνο και δυο στο Παρίσι χάρη στη μεγάλη υποστήριξη των γονέων της. Έζησε όμορφες και σημαντικές στιγμές, οι όποιες της άνοιξαν τους ορίζοντες της και την βοήθησαν να εκτιμά αλλιώς τα πράγματα και τη ζωή. Έμαθε να ζει μόνη και να είναι ανεξάρτητη. Αποκτώντας όλα αυτά τα εφόδια γυρνώντας πίσω στην Αθήνα ύστερα από τις σπουδές της, απέκτησε αρκετές εμπορικές γνώσεις και βλέποντας τις τάσεις του εξωτερικού αποφάσισε να τις μοιραστεί μέσω του Multibrand Concept Boutique της στην Γλυφάδα.

«Θεωρώ πως η Ελλάδα είναι πολύ ενημερωμένη όσον αφορά τη μόδα καθώς υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες σχεδιαστές όπως επίσης και αρκετά καταστήματα τα οποία φέρνουν πολλά και ενδιαφέροντα brands από το εξωτερικό. Οι Έλληνες που αγαπούν πραγματικά τη μόδα ενημερώνονται συνεχώς για τις τάσεις της μόδας μέσω του internet και των social media».

Γνωρίζοντας τη δύναμη της αγοράς της Γλυφάδας από την οικογενειακή της επιχείρηση θεώρησε ότι έπρεπε να ανοίξει ένα μικρό μαγαζί για να δημιουργήσει την έννοια της Boutique σε έναν δρόμο τον οποίο, εμπορικά, βρίσκει ανερχόμενο. «Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά δύσκολο να επιχειρείς στην σημερινή Ελλάδα. Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση επηρεάζει καθημερινά την ψυχολογία του κόσμου και κατ’ επέκταση το εμπόριο – είναι ένας φαύλος κύκλος. Παρόλα αυτά είμαι πολύ αισιόδοξη για το μέλλον».

Κύριος στόχος της, είναι να προσφέρει στις γυναίκες , μέσω της δουλειάς της, μοναδικές και φρέσκιες συλλογές οι οποίες να ακολουθούν την μόδα. Το multicultural στοιχείο είναι παρόν σε κάθε σεζόν αφού επιλέγει brands από διάφορες χώρες του κόσμου (Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Δανία, Σουηδία, Ισπανία, Ινδονησία) ενώ παράλληλα στηρίζει και Έλληνες σχεδιαστές. Εκτός από ρούχα έχει εστιάσει πολύ σε αξεσουάρ, όπως τσάντες, κοσμήματα, μαντήλια, pareo, μαγιό και σανδάλια τα οποία φροντίζει να είναι συνδυασμένα μεταξύ τους ώστε να υπάρχει η επιλογή του mix & match. Παράλληλα, επειδή έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στις όμορφες μυρωδιές, διαθέτει στο κατάστημα της μια μεγάλη γκάμα αρωματικών κεριών και stick από την ελληνική εταιρία WAKS.

Επόμενα σχέδια είναι να ανοίξει την νέα της Concept Boutique στη Σκουφά 9, στο Κολωνάκι, τις επόμενες εβδομάδες με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις τόσο στο χώρο της μόδας όσο και της διακόσμησης και του σπιτιού αφού θα συνεργαστεί με την αγαπημένη της φίλη Νίττα Μητσοπούλου, η οποία αποτελεί την τρίτη γενιά και αναλαμβάνει την επιχείρηση του MELI Interiors και του MELI Parties.

Αν και είναι παιδί του κέντρου, η Μύρινα απολαμβάνει τις Κυριακές της να περνά τον ελεύθερο της χρόνο κάνοντας περίπατο κοντά στην θάλασσα των Νοτίων Προαστίων.

Info: Mirina Tsantili – Glyfada, Κύπρου 64, Γλυφάδα, τηλ. 210- 894 4538

Βρείτε τη στα social media: Instagram, Facebook