INTERVIEWS

Η Χριστίνα Βραχάλη έχει πάει σε 43 νησιά και αυτός είναι μόνο ο ένας λόγος που θυμίζει καλοκαίρι

Είναι όμορφη και γράφει στο γυαλί όσο λίγες. Όμως, δεν έμεινε σε αυτό. Με πολλή δουλειά και ακόμη περισσότερο πείσμα κατάφερε να πετύχει μέσα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο. Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε στο Nou-Pou.gr και φτάσαμε ένα βήμα πριν την πείσουμε να μετακομίσει στα νότια.

 

Πως τη λένε τη φράση. “Αυτόν τον τύπο ή θα τον αγαπήσεις ή θα τον μισήσεις”. Ναι, μόνο που στην περίπτωση της Χριστίνας η φράση πάει ως εξής: “Αυτήν την τύπισα ή θα την αγαπήσεις ή θα την αγαπήσεις περισσότερο”. Σας το λέω από προσωπική πείρα. Έχει ένα μαγικό τρόπο, που ακόμη και κόντρα να έχεις μαζί της κάποια στιγμή, στο τέλος θα τα βρεις και θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή η σχέση σου μαζί της. Γιατί έτσι είναι η Χριστίνα Βραχάλη. Αυθόρμητη, έντονη, εξωστρεφής, ευαίσθητη, με ένα σωρό καλά και μερικά στραβά. Κανονικός άνθρωπος δηλαδή και ας την έχουν θεοποιήσει οι θαυμαστές της. Παιδιά ψυχραιμία, η Χριστίνα είναι “μία από εμάς” και μάλιστα όλο και κάπου θα την πετύχετε. Αρκεί να έχει γύρω θάλασσα εκεί που θα πάτε. Γιατί τη λατρεύει και την αναζητεί.

Ασχολείσαι με το σερφ και με τα θαλάσσια σπορ γενικότερα. Πως σου κόλλησε αυτό το μικρόβιο;

Γεννήθηκα και έζησα 30 χρόνια στο κέντρο, οπότε η πρόσβαση στη θάλασσα για μένα δεν ήταν εύκολο ζήτημα, καθώς και η εξοικείωση με οτιδήποτε σχετίζεται με εκείνη. Όλα μου τα χρόνια, από πιτσιρίκα μέχρι και πριν λίγο καιρό, θυμάμαι τον εαυτό μου με μια μπάλα του μπάσκετ στα χέρια. Δεν είχα μπει στη διαδικασία να αλλάξω κάτι σε αυτό. Ωστόσο είχα κάποιους πολύ σοβαρούς τραυματισμούς στα γόνατα που με ανάγκασαν να σταματήσω και να ψάξω να βρω νέες …διεξόδους. Ένας πολύ καλός μου φίλος, ο οποίος είναι από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές στα θαλάσσια σπορ, ο Αλέξης Ιωάννου, με προσκάλεσε για διακοπές στην Πελοπόννησο πριν από 3 χρόνια, με έντυσε με μια στολή και με έριξε στα κύματα! Αυτό ήταν! Ένας νέος έρωτας γεννήθηκε! Ο έρωτάς μου για τη θάλασσα και κατ’ επέκταση για τα θαλάσσια σπορ!”

Που γεννήθηκες και μεγάλωσες; Ποια είναι η παιδική σου γειτονιά και τα στέκια που είχες ως έφηβη;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Πατήσια! Είμαι παιδί του κέντρου και τα στέκια μου ως έφηβη ήταν εκεί τριγύρω στη γειτονιά μου! Φωκίωνος, Πατησίων… Στις καλές εποχές τους. Εξακολουθώ να αγαπώ, και πλέον, να νοσταλγώ αυτά τα μέρη.

Ποια είναι  η αγαπημένη σου βόλτα στην Αθήνα;

Πόσο αγαπώ την Αθήνα να ξερες… Ακρόπολη, Πλάκα, Μοναστηράκι, Θησείο, Κεραμεικός, Κουκάκι… Κάθε μου βόλτα σε αυτά τα μέρη, νιώθω πως με μεταφέρει σε μία άλλη εποχή. (Είμαι ρομαντική κατά βάθος).

Ποια είναι τα μέρη που επιλέγεις στα Νότια Προάστια για βόλτα, ποτό, καφέ;

Είμαι λάτρης περισσότερο του φαγητού, παρά του καφέ! Απολαμβάνω το φαγητό στην αυλή του Bella Vespa, και χαλαρώνω πολύ στη θέα του Εν Πλώ…

Έχεις όλα τα χαρακτηριστικά να μένεις στα Νότια Προάστια, όμως δεν το έχεις επιλέξει ποτέ. Γιατί;

Η αλήθεια είναι πως πέρυσι τέτοια εποχή ήμουν ένα βήμα πριν μετακομίσω στα νότια, καθώς τα γραφεία του ΣΚΑΪ που εργαζόμουν μέχρι πρότινος βρίσκονταν στο Φάληρο. Ωστόσο επειδή είχα πάρει ήδη την απόφαση να αποχωρήσω από το κανάλι, μη γνωρίζοντας ποιος θα είναι ο επόμενος μου “σταθμός”, το ανέβαλα. Πάντως, μεταξύ μας, έχω την εντύπωση πως αρκετά σύντομα θα σου ζητάω να με βοηθήσεις να βρω σπίτι…

Πολλοί ακόμη και σήμερα ρωτάνε, φαντάζομαι και εσένα, γιατί έφυγες από τον ΣΚΑΪ; Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι; Τι σήμαινε ο ΣΚΑΪ για εσένα;

Στη συνείδηση του κόσμου είμαι ακόμα το κορίτσι των αθλητικών του ΣΚΑΪ. Αυτός είναι ένας …λόγος, αν θες, που με οδήγησε στο να πάρω αυτή την απόφαση. Σήμαινε πως χρειαζόταν μια “αλλαγή”. Υπηρέτησα το κανάλι 15 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων, είχα κάνει τα πάντα. Ραδιόφωνο, παραγωγή, δελτία, εκπομπές… Τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ κάποιος μπορεί να θεωρήσει πως ήμουν σε ανοδική πορεία επαγγελματικά, εγώ μέσα μου ένιωθα τελματωμένη. Ένιωθα πως δεν είχα τίποτε άλλο να δώσω, και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να μείνω κάπου, μόνο και μόνο από φόβο για το αύριο. Έτσι δουλεύοντας αρκετό καιρό με τον εαυτό μου, αποφάσισα να φύγω από το “βόλεμα” και να “ρισκάρω” την αλλαγή. Ο ΣΚΑΪ παραμένει το πατρικό μου σπίτι. Όμως είχε έρθει η ώρα να απογαλακτιστώ και να …μετακομίσω!”

Ο κόσμος σε γνωρίζει και σε αγαπάει μέσα από την τηλεόραση. Έμεινες ένα μικρό διάστημα εκτός και επέστρεψες μέσα από το Ε. Αυτό το διάστημα σε βοήθησε στις αποφάσεις σου για τα επόμενα επαγγελματικά βήματα; Σε άγχωσε;

Ο κόσμος με γνώρισε μέσα από την τηλεόραση, αλλά για μένα ο κόσμος δεν είναι η τηλεόραση. Την αγαπώ πολύ, αλλά ζω και χωρίς αυτή. Το διάστημα που έμεινα εκτός, αλλά και ο τελευταίος χρόνος μου στο κανάλι, ήταν ένα διάστημα επαναξιολόγησης. Επανατοποθέτησης. Ήταν ένα διάστημα που χρειαζόμουν για να καταλάβω τι έχει πραγματική αξία για μένα την ίδια.

Όταν σε γνωρίζουν κάποιοι (άντρες-γυναίκες) που σε είχαν δει μόνο στην τηλεόραση, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου λένε;

Χαχαχαχα! Τέλεια ερώτηση! – Καλέ εσύ στην τηλεόραση δείχνεις δυο μέτρα!

Είσαι ταυτισμένη με το αθλητικό ρεπορτάζ και την παρουσίαση αθλητικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων. Θα άλλαζες τομέα στη δημοσιογραφία; Θα άλλαζες γενικά κατεύθυνση;

Είμαι ένας άνθρωπος που δοκιμάζω πολλά νέα πράγματα. Εξάλλου η φύση μας, δεν μας έχει κάνει μονοδιάστατους. Ωστόσο είμαι ‘ερωτευμένη’ με το αντικείμενο της δουλειάς μου. Εξάλλου, δεν ήταν η δημοσιογραφία που με οδήγησε στον αθλητισμό, αλλά ο αθλητισμός ήταν εκείνος που με οδήγησε στη δημοσιογραφία. Είμαι “ταγμένη” σε αυτόν”.

Ποια θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη σου κατάκτηση, η μεγαλύτερη σου επιτυχία, τόσα χρόνια στη δουλειά;

Η μεγαλύτερη μου κατάκτηση είναι πως κατάφερα να κερδίσω το σεβασμό σε έναν αμιγώς ανδροκρατούμενο χώρο. Η μεγαλύτερη μου επιτυχία είναι πως δεν άφησα τη δουλειά να αλλοιώσει το χαρακτήρα μου και τα πιστεύω μου.

Πως σκέφτεσαι τη Χριστίνα σε 5 χρόνια; Κάνεις όνειρα/ σχέδια/ πλάνα τόσο μακρινά;

Όχι. Ποτέ δεν έκανα. Με ξέρεις άλλωστε. Είμαι άνθρωπος που ζω πολύ έντονα τη στιγμή. Το σήμερα. Τα σχέδια, τα όνειρα και τα πλάνα αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Μαζί με τις ανάγκες μας.

Αν γύριζες το χρόνο πίσω θα έκανες τα ίδια πράγματα; Έχεις μετανιώσει για κάτι;

Ναι! Έχω μετανιώσει που δεν πίεσα όσο έπρεπε τον Πάνο Βόγλη, να παραμείνει τότε στον ΣΚΑΪ για να κάνουμε μερικά ακόμα χρόνια μαζί εκπομπή! Πέρα από την πλάκα, όχι, δεν θα άλλαζα κάτι. Ότι συνέβη στη ζωή μου, καλό ή κακό, μ’ έκανε αυτόν τον άνθρωπο που είμαι σήμερα. Είμαι ευγνώμων για ό,τι μου συνέβη”.

Ποια είναι η σχέση σου με την αδερφή σου και πόσο καμαρώνετε ρε παιδί μου η μία την άλλη;

Η σχέση μου με την Ελεάνα περιγράφεται ως εξής. Είμαστε δύο παράλληλες γραμμές, όπου η κάθε μία ακολουθεί τον δρόμο της. Η μοναδική περίπτωση να ενωθούν είναι όταν η μία πέφτει πάνω στην άλλη. Έτσι κι εμείς. Ανήκουμε σε δύο διαφορετικούς κόσμους αλλά έχουμε μια κοινή συνισταμένη που αποτελείται από σημαντικά χαρακτηριστικά. Την άπειρη μεταξύ μας αγάπη, τον σεβασμό, τον θαυμασμό και την υποστηρικτικότητα.

Ποια είναι τα αγαπημένα μέρη σου στην Ελλάδα για διακοπές και γιατί;

Έχω πει στον εαυτό μου, εδώ και αρκετά χρόνια, πως όσο έχω τη δυνατότητα, κάθε καλοκαίρι θα επισκέπτομαι και θα γνωρίζω ένα καινούργιο νησί στην Ελλάδα. Έχω ήδη ταξιδέψει σε 43 κι ελπίζω πως την επόμενη φορά που θα μιλήσουμε θα έχουν διπλασιαστεί! Έχω πολλούς αγαπημένους προορισμούς, καθώς η ομορφιά του κάθε νησιού είναι μοναδική. Ωστόσο πιστεύω πως αγαπημένο γίνεται κάτι, όταν το συνδυάσεις με όμορφες στιγμές. Οπότε θα σου πω πως η Σαμοθράκη, την οποία επισκέφθηκα πέρυσι το καλοκαίρι, είναι πλέον το σημείο αναφοράς μου.

Στα Νότια Προάστια είμαστε λίγο πιο χαλαροί γενικά. Η Χριστίνα είναι χαλαρός ως άνθρωπος ή συνεχώς στην τσίτα;

Κάτι έχω καταλάβει! Η μυρωδιά από το ιώδιο φαίνεται να σας κάνει καλό! Ήμουν για πολλά χρόνια στην – κακή- τσίτα. Νευρικό άτομο. Μπορεί και νευρωτικό. Υπερδραστήριο. Υπερκινητικό. Και ταυτόχρονα καταθλιπτικό! Προφανώς και γι αυτό το λόγο δεν με άφηνα να χαλαρώσω και πολύ. Πλέον νομίζω πως έχω κάνει δώρο στον εαυτό μου λίγη γαλήνη.