INTERVIEWS

H dream team πίσω από τo Γλυφαδιώτικο IceRoll

Οι άνθρωποι πίσω από το νέο αλλά αγαπημένο IceRoll της Πλατείας Εσπερίδων, που μας έβαλε στο τριπάκι να βλέπουμε το παγωτό μας να φτιάχνεται μπροστά μας, μας μιλούν για το μυστικό της επιτυχίας τους και τις εκπλήξεις που μας ετοιμάζουν.

Οι άνθρωποι πίσω από το IceRoll είναι αδιαμφισβήτητα το μυστικό της επιτυχίας του. Σάββατο μεσημέρι, λοιπόν, πήγα να συναντήσω την ομάδα που κρύβεται πίσω από το αγαπημένο μου παγωτό. Ναι είμαι μεγάλη φαν του IceRoll από την πρώτη μέρα που άνοιξε.

Με το που έφτασα αντίκρισα τέσσερις κολλητούς φίλους, νέους, ωραίους και με χιούμορ. Μόλις λίγη ώρα μαζί τους, τρώγοντας πάντα παγωτό και με πολύ πολύ γέλιο, μπόρεσα πραγματικά να καταλάβω πως έχει πετύχει και έχει “κουμπώσει” αυτό το dream team.

Όσο για το παγωτό, δεν γίνεται να μην το έχεις δοκιμάσει ήδη. Πάνω στην Πλατεία Εσπερίδων, ένα πανέμορφο μαγαζί που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο. Το concept μοναδικό και ιδιαίτερο, σου τραβάει την προσοχή, ενώ το ότι βλέπεις φρέσκο γάλα να μετατρέπεται σε παγωτό μπροστά στα μάτια σου είναι απλά φανταστικό. Βλέπεις και ξέρεις τι ακριβώς τρως. Και πίστεψέ με, το νιώθεις και στη γεύση. Γεύεσαι την ποιότητα.

Η ιστορία του IceRoll

 

Φωτογραφίες: photoworld.gr

Παντελής: Το concept ξεκίνησε πριν 8 χρόνια περίπου, μετά από ένα βιντεάκι που είδα στο youtube. Το ότι μπορείς να φτιάξεις ένα παγωτό μπροστά σου από το μηδέν, με γάλα και κάποια άλλα υλικά το θεώρησα απίστευτο. Πήγα και στην Ταϊλάνδη και είδα τη διαδικασία. Ξεκινήσαμε πιλοτικά με ένα μαγαζί σε νησί, να μάθουμε πως μπορούμε να το τελειοποιήσουμε και όταν πετύχαμε το τέλειο, σκεφτήκαμε ότι ήταν η σωστή στιγμή να ανοίξουμε το πρώτο μας μαγαζί στην Αθήνα.

 Δεν έγινε όλο σε μια νύχτα. Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας τα φτιάχνουμε μόνοι μας τα μηχανήματά μας. Δεν υπάρχουν στο εμπόριο. Ο λόγος που θέλαμε να φτιάξουμε δικά μας μηχανήματα ήταν για να μπορούμε ουσιαστικά να παγώνουμε και να μετατρέπουμε σε παγωτό ότι υλικό θέλουμε. Εκεί είναι η διαφορά μας.

“Το βασικό μας σημείο είναι η ποιότητα. Πατάμε πάντα στην ποιότητα.”

 

Παναγιώτης: Αγαπάμε Γλυφάδα. Για αυτό αποφασίσαμε να το ανοίξουμε εδώ το μαγαζί μας.

Νιώσατε ότι ήταν ρίσκο;

Βασίλης Α: Ξέραμε, ως Νότιοι, την αγορά της Γλυφάδας και πιστεύαμε στο concept του IceRoll. Φοβίες σίγουρα υπήρχαν, αλλά επειδή είχαμε πάντα ως βασικό σημείο την ποιότητα το πιστέψαμε.

Παναγιώτης: Είναι η περιοχή που ξέραμε. Θέλαμε ένα σημείο που να φαίνεται και ένα σημείο που να εκτιμάει ο κόσμος την ποιότητα. Ήταν το σωστό προϊόν στο σωστό σημείο.

Βασίλης Α: Kαι για τα επόμενα μαγαζιά προφανώς παίζει μεγάλο ρόλο η τοποθεσία. Ήδη έχουμε κλείσει άλλες δύο συνεργασίες.

Παναγιώτης: Και αναμένονται κι άλλες. Μας το ζητάνε πολύ το concept. Απλά έχει μεγάλη σημασία για όλους μας να διασφαλίζεται η ποιότητα.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Παναγιώτης: Σίγουρα θα έλεγα το εντυπωσιακό της παρασκευής που βλέπεις το παγωτό να δημιουργείται μπροστά σου.

Βασίλης Α.: Προσπαθούσαμε χρόνια να βρούμε το πως να κάνουμε όλες τις γυναίκες ευτυχισμένες. Δοκιμάσαμε να κάνουμε κοιλιακούς. Δεν πέτυχε.. Οπότε είπαμε να φτιάξουμε παγωτό.

Παναγιώτης: Η εντυπωσιακή παρασκευή σου τραβάει την προσοχή, αλλά από εκεί και πέρα αυτό που κέρδισε τον κόσμο είναι αυτό που γεύτηκε. Βλέπεις ότι τρως με διαφορά κάτι τόσο νόστιμο και υγιεινό, νιώθεις τις πρώτες ύλες. Και το παγωτό συνδέεται άμεσα και με το γάλα που αρέσει πολύ στον κόσμο. Και σε εμάς γεύεσαι ακριβώς αυτό.

Βασίλης Σ.: Βασίλης Σ.

Όλοι μαζί: Ισχύει!

Βασίλης Α.: Επίσης το γάλα. Συνεργαστήκαμε με το συναιτερισμό ΘΕΣγάλα και έχουμε κάθε μέρα φρέσκο γάλα.

Παντελής: Εάν παρατηρήσεις, δεν βλέπεις πολλές εταιρίες παγωτού να λένε με ποια εταιρία γάλακτος συνεργάζονται. Εμείς θέλουμε να φαίνεται παντού αυτό. Το γεγονός ότι έχουμε καθημερινά φρέσκο γάλα και από αυτό παρασκευάζεται και το παγωτό.

Παναγιώτης: Δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθούμε με αυτό το παγωτό εάν το συνολικό αποτέλεσμα δεν ήταν όπως θέλουμε. Έχουμε δουλέψει για να έχει το προϊόν το άψογο αποτέλεσμα.

H παρέα

Βασίλης Σ.: Είμαστε μια ομάδα με ιδιαίτερη σχέση μεταξύ μας.

Παντελής: Γενικά σε όλα είμαστε μαζί.

Βασίλης Α.: Είμαστε πολύ καλοί φίλοι από παλιά και όλα τα παιδιά που δουλεύουν στο μαγαζί είναι φίλοι. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να υπάρχει ένα οικογενειακό περιβάλλον.

Εντάσεις υπάρχουν ;

Βασίλης Α.: Εννοείται. Κάθε μέρα τσακωνόμαστε (γελάει). Αλλά αγαπιόμαστε.

Βασίλης Σ.: Ξέρουμε και πως να τα διαχωρίζουμε. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό στην άψογη συνεργασία που έχουμε.

Βασίλης Α.: Σφαζόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά μετά πάμε όλοι μαζί για ποτό και όλα μια χαρά. Είμαστε πολύ δεμένοι.

Who is who

 

Είναι όλοι Νότιοι, αγαπάνε τα Νότια Προάστια και για αυτό δεν θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει το μαγαζί τους πουθενά αλλού.

Παντελής Διαμαντής

32 ετών. Είναι ο επιχειρηματίας πίσω από την ιδέα. Ο εμπνευστής του IceRoll. Αγαπάει πάρα πολύ τα ταξίδια.

Βασίλης Σιαχίνης

33 ετών. Είναι ο διευθυντής του δικτύου IceRoll. Υπεύθυνος για όλα τα μαγαζιά. Είναι η κολόνα και η ήρεμη δύναμη του μαγαζιού. Ο αθλητικός τύπος της παρέας που ασχολιόταν χρόνια με τη μπάλα.

Παναγιώτης Παναγόπουλος

35 ετών. Είναι υπεύθυνος για το οικονομικό κομμάτι της επιχείρησης. Και στον ελεύθερο χρόνο του παίζει drums. Σε ένα παράλληλο σύμπαν θα μπορούσε να είναι άνετα surfer.

Βασίλης Αντωνόπουλος

27 ετών. Υπεύθυνος για το διαφημιστικό κομμάτι της επιχείρησης. Αγχώνεται αρκετά, είναι αστείος, κάνει σκίτσο και ακούει metal. 

Παναγιώτης: Για όλα έχει γνώμη και τα ξέρει ο Παντελής!! Λοιπόν άκου πως πάνε τα πράγματα. Έχουμε να φτιάξουμε ένα πλάνο. Δεν γίνεται τίποτα ποτέ. Όταν φτάνουμε μια μέρα πριν αρχίζει ο Παντελής, τηλέφωνα ασταμάτητα. Αγχώνεται ο Βασίλης. Χαμός. Γίνονται όλα τελευταία στιγμή.

Βασίλης Σ.: Είμαστε λίγο ανοργάνωτοι, αλλά έχουμε βρει τη λύση.

Παναγιώτης: Μπορεί να καθόμαστε για 3 μήνες, αλλά σε 10 μέρες να βγάλουμε τη δουλειά των 3 μηνών.

Βασίλης Α: Αλλά να σου πω και κάτι; Η οργανωτικότητα σκοτώνει τη δημιουργικότητα. Δεν κάνουμε πλάνα, αλλά αντιδράμε σε real time κάθε φορά.

Παναγιώτης: Είναι επειδή θέλουμε να ζούμε έντονα τη ζωή μας. Για αυτό.

Παντελής: Είμαστε τόσο αυθόρμητοι σαν άνθρωποι, που το μαγαζί το έκλεισα σε ένα βράδυ. Λέω βρήκα μαγαζί, τέλος.

Πόσο καιρό πήρε να ανοίξει το IceRoll;

Παναγιώτης: Λοιπόν μας παίρνει ο Παντελής μια μέρα και μας λέει σε 10 μέρες ανοίγουμε. Ανεβάζουμε εμείς φωτογραφίες, posts. Περνάει ένας μήνας. Σε 10 μέρες ανοίγουμε. Περνάνε 3 μήνες. Τελικά το μαγαζί άνοιξε σε 5 μήνες από την στιγμή που το κλείσαμε.

Βασίλης A: Αργούμε, αλλά κάνουμε πράγματα.

Παντελής: Εγώ είμαι της νοοτροπίας πως ότι γίνεται, θέλω να γίνεται τέλεια. Έχω αυτό το κακό. Ήθελα όλα να είναι τέλεια πριν ανοίξει το μαγαζί. Τρομερή δουλειά

Παναγιώτης: O Παντελής είναι φοβερός στο να φτιάξει ένα μαγαζί, να βρει χώρο. Το έχει. Και του αρέσει πολύ αυτό. Είναι το ταλέντο του. Το μειονέκτημά του είναι ό,τι δεν αναγνωρίζει ότι είναι μόνο αυτό το ταλέντο του. (σκάνε όλοι στα γέλια)

Το παγωτό

Τις συνταγές του παγωτού, έχει επιμεληθεί ο γνωστός στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, Νικόλας Νικολακόπουλος. Ο Νικόλας βρήκε τη χρυσή τομή ανάμεσα σε μια 100% natural βάση παγωτού και τη γεύση. Και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Παναγιώτης: H βάση έχει την ελάχιστη ζάχαρη για να λέγεται παγωτό.

Βασίλης Α.: Είναι αυτό που θέλει να δώσει κάθε μαμά στο παιδί της.

Παντελής: Και πολλές φορές το κοινό μας είναι οικογένειες που φέρνουν τα παιδιά τους να φάνε παγωτό. Μια φορά ήρθε μια μητέρα με την κόρη της και ήθελε παγωτό με μπανάνα. Και την ρώταγε η κόρη της γιατί το παγωτό δεν είναι κίτρινο. Της λέει έτσι πρέπει να είναι. Αυτό είναι το καλό, ο κόσμος ψάχνει την ποιότητα και την αναγνωρίζει όταν την βρίσκει.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας γεύσεις;

Η δικιά μου αγαπημένη γεύση -μετά από πολλές που έχω δοκιμάσει- είναι σίγουρα ο συνδυασμός γάλα βανίλιας, oreo και nutella και το παγωτό μηλόπιτας. Είναι τόσο αρρωστημένο όσο ακούγεται.

Παναγιώτης: Εμένα μου αρέσει πολύ το πεπόνι ροδάκινο και το φράουλα πρωτεΐνη.

Βασίλης Α: Η μηλόπιτα.

Παντελής: Σοκολατόπιτα. Και η μπουγάτσα που μόλις ήρθε. Είναι φανταστική.

Βασίλης Σ.: Μπουγάτσα.

Τι αγαπάτε στα Νότια;

Παναγιώτης: Θάλασσα.

Βασίλης A.: Το κλίμα, το Nou-Pou και ο κόσμος. Οι άνθρωποι φαίνονται πιο χαρούμενοι εδώ.

Παντελής: Τη Σοφία, τη Μαρία, τη Στέλλα, την Πάμελα, τη Μαργαρίτα, την Άννα….

Βασίλης Σ.: Τα μαγαζιά. Έχει πολύ ωραία μαγαζιά.

Μου είπανε ό,τι ετοιμάζονται πολλά πολλά νέα πράγματα και πολλές νέες γεύσεις που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Εγώ ένα πράγμα σκέφτομαι από εκείνη τη στιγμή. Ανυπομονώ να τα δοκιμάσω.

Μου μιλήσατε για τα νέα μέρη που θα επεκταθεί το IceRoll. Είναι σε πλαίσια franchise;

Βασίλης Α.: Franchise όχι. Αλλά είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για συνεργασία.

Παντελής: Ο λόγος που θέλουμε συνεργασίες και όχι franchise είναι το να διασφαλίσουμε την ποιότητα. Δεν θέλουμε να το ρισκάρουμε.

IceRoll: Γιαννιτσοπούλου 2, Γλυφάδα, Τηλ: 210 8945009, Facebook Page, Instagram Page