INTERVIEWS

Μαρίνος Μπασούρης: “Στην πόλη της Ηλιούπολης θέλουμε να διατηρηθεί η οικογενειακή ατμόσφαιρα”

Ο Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης εξηγεί γιατί ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με την πολιτική, μιλάει για τη θητεία του και ζητάει ξανά τη ψήφο εμπιστοσύνης τους.

Είστε ο νεότερος αντιδήμαρχος στην Ηλιούπολη. Τι σε γοήτευσε στην πολιτική και αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά;

Η χώρα μας πέρασε τεράστια ανακατάταξη, κοινωνική, οικονομική και πολιτική και οι πολίτες μετά την οργή, επέλεξαν την αποχή από την πολιτική. Είπαν «η πολιτική περισσεύει και οι πολιτικοί…να μας λείπουν». Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος μέσα σε τέτοιο κλίμα αποφασίζει να αφιερώσει το χρόνο του στην πολιτική; Η απάντηση είναι απλή: ακριβώς αυτό το δύσκολο κλίμα είναι το κίνητρο. Ξεκινάμε από το μηδέν να χτίσουμε ένα νέο κόσμο για να ζήσουμε. Αν κωφεύσουμε εμείς, η γενιά των 30, που αποφοίτησε μέσα στην κρίση, που έχει ζήσει καλά παιδικά χρόνια, όμως βλέπει σα μακρινό όνειρο όσα οι προηγούμενες γενιές είχαν αυτονόητα, τότε ποιοι θα δώσουν λύσεις;

Γιατί επιλέξατε να κατεβείτε υποψήφιος με το Βασίλη Βαλασόπουλο;

Το 2010 ο Βασίλης Βαλασόπουλος με επέλεξε για τη στελέχωση του ανανεωμένου του ψηφοδελτίου. Τότε ήμουν 27 ετών και έτοιμος να προσφέρω και να μάθω. Δεν έμεινε μόνο εκεί όμως, αλλά αξιοποίησε τις απόψεις και τις ικανότητές μου σε καίριες θέσεις και από το 2017 μου εμπιστεύθηκε τη θέση του Αντιδημάρχου. Σήμερα, είμαι μέρος της Διοίκησης του Δήμου, βλέπω και αφουγκράζομαι καθημερινά το όραμά του Δημάρχου και τον θαυμάζω που βρίσκει πάντα κάτι καλύτερο να ονειρεύεται για την πόλη μας. Τόσο από πολιτική, όσο και από ηθική σκοπιά, η επιλογή του Βασίλη Βαλασόπουλου ήταν για εμένα μονόδρομος.

Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στο δήμο σας;

Την οικογενειακή ατμόσφαιρα της πόλης. Η Ηλιούπολη είναι από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής χωρίς να είναι μεγαλούπολη-τσιμεντούπολη. Για την παράταξή μας «Πρώτα η Ηλιούπολη», όπως το λέει και η φράση, προτεραιότητα είναι να διατηρηθεί αυτή η οικογενειακή ατμόσφαιρα. Η ζωή στην πλατεία, το παιχνίδι, η γεμάτη παιδική χαρά, η βόλτα την Κυριακή, τα ψώνια στην αγορά τις καθημερινές. Αγαπώ την πόλη μου γιατί είναι αυτάρκης και ποτέ δε βαριέσαι σε αυτή.

Τι είναι αυτό που θεωρείται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα / πρόκληση που αντιμετωπίζει ο δήμος σας και πως μπορείτε να βοηθήσετε προσωπικά στο να αντιμετωπιστεί;

Σίγουρα και χωρίς δεύτερη σκέψη το μεγαλύτερο πρόβλημα, όχι μόνο για το δήμο αλλά και για όλη την κοινωνία είναι τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών και τα οικονομικά ελλείμματα. Η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» παρέλαβε ένα έλλειμμα 14 εκατομμυρίων ευρώ που σήμερα έφτασε με χρηστή διοίκηση στο να έχουν τα ταμεία του Δήμου πλεόνασμα 7 εκατομμυρίων. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς, το πλεόνασμα να αυξηθεί, να διατεθούν χρήματα για χρήσιμα έργα στην πόλη μας και να ενισχυθούν οι κοινωνικές ελαφρύνσεις και παροχές.

Ποια είναι η αγαπημένη σας κρυφή γωνιά στον δήμο σας. Εκείνο το σημείο που έχει για εσάς μια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία;

Συνειδητά περνώ τις περισσότερες ώρες της μέρας στην Ηλιούπολη, με τους συνεργάτες το πρωί, με τους φίλους και την οικογένειά μου το βράδυ. Ακόμα και στο τέλος μιας πολύ δύσκολης ημέρας, με ξεκουράζει να βγω για περπάτημα στην πόλη, όταν ησυχάζουν οι ρυθμοί της. Η αγαπημένη μου διαδρομή ξεκινά και καταλήγει στην πλατεία Αεροπορίας, όπου πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Πάντα θα παραμείνει η αγαπημένη μου γωνιά.

Τι είναι αυτό που θα θέλετε να γνωρίζουν / θυμούνται οι ψηφοφόροι για εσάς πριν μπουν στις κάλπες;

Στη θητεία μου αυτή, θεωρώ ότι αφιέρωσα μεγάλο μέρος του χρόνου μου για να γνωρίσω τετ α τετ όσους περισσότερους συμπολίτες μου μπόρεσα. Να μιλήσω προσωπικά μαζί τους, να συναντηθούμε, να ακούσω τα προβλήματα τους και να δώσω λύσεις σε αυτά. Θα ήθελα λοιπόν να θυμούνται ότι είμαι προσιτός και αληθινός και έτσι θα παραμείνω.