INTERVIEWS

Ο Στέφανος μάς ταξιδεύει στη «δική του» Ελλάδα και στα «δικά του» νότια προάστια

Ο Στέφανος Addimando μετρά 52,5 εκατ. followers στο Instagram και όχι τυχαία. Προβάλλει την Ελλάδα, μέσα από τον φακό του, μέσα από υπέροχες φωτογραφίες και εμπνέει ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Επίσης, είναι νότιος. Πάμε να τον γνωρίσουμε;

Τρία χρόνια πριν αγόρασε την πρώτη του φωτογραφική μηχανή DSLR και ξεκίνησε να πειραματίζεται με τη φωτογραφία. Σύντομα, τον κέρδισε η landscape photography, δηλαδή η φωτογράφηση τοπίων. Κάπως έτσι, αποφάσισε να μοιράζεται τις φωτογραφίες του με τον κόσμο. Και αυτές οι φωτογραφίες είναι πραγματικά φανταστικές.

O Στέφανος είναι μόλις 24 ετών, είναι φοιτητής στο τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έχει άλλα έξι αδέλφια και μεγάλωσε στο μικροσκοπικό, αλλά όμορφο Λουξεμβούργο. Στο λογαριασμό του θα βρεις εικόνες και τοπία από κάθε γωνιά της Ελλάδας, εικόνες που θα σε πείσουν να επισκεφθείς τα μέρη αυτά.

Παρνασσός, λίγο πριν την κορυφή

«Παράλληλα με τη φωτογραφία, ξεκίνησα να αλληλεπιδρώ και να συνεργάζομαι και με άλλους Έλληνες ερασιτέχνες φωτογράφους, ενώ για ένα διάστημα δημοσίευα και φωτογραφίες άλλων σε μορφή εβδομαδιαίων διαγωνισμών (weekly features)» αναφέρει ο Στέφανος. «Στη συνέχεια αντιλήφθηκα ότι μέσω του υλικού μου και της διαφήμισης της χώρας μας που προέκυπτε από αυτό, αποτελούσα κι εγώ ο ίδιος ένα μικρό κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας».

Ο Στέφανος ταξιδεύει κυρίως εντός Ελλάδος και μέσω των φωτογραφιών του επιδιώκει την προβολή της χώρας σε ένα κοινό από κάθε μήκος και πλάτος του κόσμου. Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού του, προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μετά ακολουθούν η Βραζιλία, η Ιταλία και η Τουρκία.

Ψιλή Άμμος, Σέριφος

«Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ζευγαριού από τις ΗΠΑ οι οποίοι επισκέφθηκαν το νησί μου, τη Σέριφο, εμπνευσμένοι από τις φωτογραφίες μου και το υλικό που δημοσίευα για τη Σέριφο. Αυτό με έκανε να αντιληφθώ την πραγματική δύναμη της εικόνας και των social media». Μάλιστα, ο ίδιος επισημαίνει τη δύναμη του Instagram. «Το Instagram συγκεκριμένα, μετρά 600 εκατ. ενεργούς χρήστες το μήνα ανά τον κόσμο, εκ των οποίων τα 78 εκατ. είναι από τις ΗΠΑ, τότε βλέπουμε ότι το εν λόγω social medium αποτελεί ένα πραγματικό εργαλείο».

Σέριφος

Σέριφος

Δεν ταξιδεύει όσο συχνά θα ήθελε, αν και έχει δημιουργήσει μια λίστα με όλα τα μέρη της Ελλάδος που θέλει να επισκεφθεί. «Η λίστα αυτή συνεχώς αυξάνεται όπως καταλαβαίνεις, αφού το κάθε μέρος έχει τον δικό του χαρακτήρα και κάτι ξεχωριστό να σου προσφέρει. Ανάλογα την εποχή, προσπαθώ να επισκέπτομαι τα καλύτερα μέρη».

Μετέωρα

Την περίοδο αυτή, συνεχίζει τα ταξίδια στη χώρα μας, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με ξενοδοχεία και ελληνικές επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος. «Στόχος μου είναι να συνεχίσω να προμηθεύω το κοινό μου με υψηλής ποιότητας υλικό όσον αφορά τον πολυτελή (luxury) – και όχι μόνο- τουρισμό καθώς και τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας».

Μετέωρα

Μπορεί όλο αυτό να ξεκίνησε ως μια ευχάριστη ενασχόληση, ο Στέφανος πιστεύει, ωστόσο, ότι σταδιακά δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε κανονικό επάγγελμα. «Η πιο σημαντική προϋπόθεση κατά τη γνώμη μου είναι ότι κάθε μέρα το ερωτεύομαι όλο και περισσότερο. Ανέκαθεν υποστήριζα ότι για να κάνεις κάτι καλά, με μεράκι, πρέπει να το αγαπάς, ειδάλλως δεν αξίζει να σπαταλάς χρόνο και ενέργεια γι΄αυτό»

Αθήνα

Κάτι που πάντα με απασχολεί και αναρωτιέμαι όταν βλέπω μια εξαιρετική φωτογραφία, είναι ο χρόνος που έχει αφιερωθεί για το αποτέλεσμα, για αυτό το «κλικ» που θα κάνει την φωτογραφία ιδανική. Ο Στέφανος με διαφωτίζει. «Από την εμπειρία μου μπορώ να σου πω ότι ο χρόνος που θα αφιερώσεις για ένα κλικ δεν αποτελεί απαραίτητα καθοριστικό παράγοντα. Είναι αλήθεια πολλές φορές ότι μια βιαστική και με ατέλειες φωτογραφία μπορεί να είναι τελικά πιο όμορφη από μια ‘στημένη’, με προσεγμένο φωτισμό, καλά κεντραρισμένη, κλπ. Όταν, δε, έχεις να κάνεις με φωτογράφηση τοπίων, ο καλλιτέχνης δεν είναι ο φωτογράφος, αλλά η ίδια η φύση».

Μαρίνα Φλοίσβου

Τόσα ταξίδια, τόσα διαφορετικά μέρη. Νησιά, θάλασσες, βουνά… Ποια είναι αυτά που τον έχουν «αγγίξει» περισσότερο; «Τα Μετέωρα» με ενημερώνει. «Είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο ταξίδι λόγω της μοναδικότητας του κάθε ταξιδιού και μέρους. Ωστόσο, εάν θα έπρεπε να επιλέξω ένα, ίσως αυτό να ήταν τα Μετέωρα, τα οποία και επισκέφθηκα προσφάτως για τρίτη φορά. Τα Μετέωρα αποτελούν έναν πολύ σπάνιας ομορφιάς προορισμό και πόλο έλξης για πολλά είδη ταξιδιωτών: τους θρησκευτικούς περιηγητές, τους landscape photographers, τους αναρριχητές. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο κατακλύζουν τα μοναστήρια κάθε καλοκαίρι και όποιος έχει πάει καταλαβαίνει το γιατί». Εκτός όμως από τα Μετέωρα, στις αγαπημένες του λήψεις περιλαμβάνονται η Σέριφος και φυσικά, η Αθήνα.

Μαρίνα Φλοίσβου

Περήφανος Νεοσμυρνιώτης, ο Στέφανος θεωρεί ότι η γειτονιά αυτή είναι από τις πλέον φιλόξενες περιοχές της πόλης, ενώ το ιστορικό υπόβαθρο, της προσδίδει μια ξεχωριστή αρχοντιά. Έτσι, ένα από τα αγαπημένα του σημεία στα νότια προάστια είναι «η φημισμένη μας πλατεία, γεμάτη ζωή, ωραίες καφετέριες και θερινούς κινηματογράφους».

Εστία Νέας Σμύρνης

«Εκτός από αυτά, άλλα αγαπημένα μέρη στα νότια προάστια είναι η Μαρίνα Φλοίσβου που θυμίζει κάτι από Μονακό, η Λίμνη Βουλιαγμένης και οι παραλίες του Αλίμου και του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό. Η Λίμνη λόγω της ομορφιάς που δένει με το βραχώδες τοπίο της περιοχής και οι παραλίες διότι απέχουν μόνο μερικά λεπτά από την περιοχή μου κι αυτό με κάνει να τις επισκέπτομαι και μες στο καταχείμωνο για βουτιά»!

Αν θέλεις να «ταξιδέψεις με τον Στέφανο σε Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ακολούθησέ τον στους λογαριασμούς του στο Instagram και στο Facebook!

Instagram account

Stef Greece Travel & Photography