INTERVIEWS

Οι Jo Black στο πιο rock live του μήνα στο Bourbon

Για τον εμβληματικό ροκ χώρο της Γλυφάδας, το Bourbon, τα λόγια είναι περιττά. Για τα συναισθήματα μιας μπάντας που «γεμίζει» τη μουσική του σκηνή, όμως; Ρωτήσαμε τη Τζο Λαζοπούλου και τους Jo Black που εμφανίζονται εδώ την Παρασκευή 08/12 στις 11μ.μ. 

Η Τζο Λαζοπούλου είναι μια «δυνατή» παρουσία στο χώρο. Έχει χιούμορ, απίστευτη ενέργεια που στη μεταδίδει με το που τη δεις και το βασικότερο, ζει έντονα. Η μετριότητα δεν έχει θέση στη ζωή της, ζει την κάθε στιγμή όσο πιο έντονα μπορεί. 
Μαζί της στη συνέντευξη ο Άγγελος Κραβαρίτης, ο κιθαρίστας, με τον οποίο ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την πολλά υποσχόμενη αυτή μπάντα, τους Jo Black, οι οποίοι δημιουργούν ευφάνταστες διασκευές ξένων κομματιών, ενώ πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν να γράφουν τη δική τους μουσική. 
Στις 8 Δεκεμβρίου οι Jo Black θα πραγματοποιήσουν άλλη μια εμφάνιση στο Bourbon. Έναν χώρο, αναμφισβήτητα ιστορικό στα νότια, που μετρά δέκα χρόνια επιτυχημένης πορείας. Πώς αισθάνεται η ίδια παίζοντας εκεί;
«Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έχω υπάρξει και υπάρχω στη σκηνή του Bourbon. Το νιώθω σπίτι μου, έχω πάντα αγαπημένο κόσμο από κάτω και το αισθάνομαι σαν πάρτι όλο αυτό. Άλλωστε, το μπαρ αυτό είναι από τα καλύτερα liveάδικα όχι μόνο στα νότια, αλλά στην Αθήνα».
«Είναι ένα μαγαζί στημένο για τα live», συμπληρώνει ο Άγγελος. Υπάρχει η σωστή υποδομή, ο φωτισμός, ο ηχολήπτης που ξέρει τον χώρο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για να ακουστεί σωστά η δουλειά σου». 
Η Τζο τονίζει, επίσης, πως αυτό το μέρος είναι στέκι. Λες συγκεκριμένα «Πάμε Bourbon;» Γιατί ξέρεις ότι θα περάσεις σίγουρα καλά.
Η τραγουδίστρια έχει ζήσει για κάποια χρόνια στην Αμερική, έχει πειραματιστεί και εκεί και έχει γεμίσει εμπειρίες. Συγκεκριμένα, έζησε στο Λας Βέγκας για δυόμισι χρόνια, κάτι που τη γέμισε εφόδια. Πρακτικές γνώσεις και διεύρυνση των οριζόντων της. «Εκεί ήταν και που αποφάσισα ότι θα ασχοληθώ με το ξένο ρεπερτόριο».
Πώς κρίνει το ροκ στέκι των νοτίων με βάση τις δικές της εικόνες;
«Το βλέπω άνετα στη Νέα Υόρκη. Υπάρχουν πολλά τέτοια live μπαρ εκεί, που ξεχωρίζουν γιατί έχουν πολλή αγάπη. Έτσι και το Bourbon».  Ο ‘Αγγελος υπογραμμίζει ότι «Το Bourbon διατηρεί τα τελευταία 11 χρόνια αναλλοίωτη την ταυτότητά του και αυτό το εκτιμάει ιδιαίτερα ο κόσμος γι’αυτό και συνεχίζει να το στηρίζει»
Μια ζωή γεμάτη «ροκ» στιγμές
Μια ροκ τραγουδίστρια δε μπορεί παρά να ζει και «ροκ» στιγμές. Η Τζο μού ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν τόσο «ροκ» στιγμές, όσο μια γενικότερη «ροκ» φιλοσοφία ζωής. «Επιδιώκω τις έντονες στιγμές στη ζωή μου, στο στούνιο, στη σκηνή, στην προσωπική ζωή. Δεν υπάρχει ο όρος “μετριότητα” στη δική μου φιλοσοφία».
Το πιο ροκ κομμάτι της ζωής της; Αυτό που έπαιζε στο μαιευτήριο όταν γέννησε τον πανέμορφο γιο της, τον Μύρωνα, το Iris, των Goo Goo Dolls. «Συγκλονιστική στιγμή και ορίστε, αυτή είναι η πιο “ροκ” στιγμή της ζωής μου!»
Στη σκηνή του Bourbon
Η Τζο έχει πάντα άγχος λίγο πριν βγει στη σκηνή. Αλλά, με το που ξεκινά να τραγουδά τα ξεχνά όλα και δεν καταλαβαίνει πώς περνά η ώρα. «Είναι μια τόσο ωραία ατμόσφαιρα… Και τόσο δύσκολο να τη βρεις. Είναι η ενέργεια, ο χώρος, η μουσική, όλα. Όλα κουμπώνουν υπέροχα»
Κάτι πολύ σημαντικό, που ενισχύει ακόμη περισσότερο το άρτιο αποτέλεσμα, είναι το γεγονός πως ο κόσμος είναι στο ένα μέτρο από τη σκηνή, προσθέτει ο Άγγελος. «Αυτό δεν το βλέπεις εύκολα. Το Bourbon γεμίζει πρώτα από τη μπροστινή πλευρά και ως μουσικός παίρνω άλλη ενέργεια. Είναι και για τον κόσμο σημαντικό αυτό. Η αλληλεπίδραση. Δεν υπάρχουν αποστάσεις. Είμαστε όλοι ένα».
Πώς σχηματίστηκε η μπάντα
Όταν η Τζο ήταν μέρος των C:Real, ένιωσε κάποια στιγμή ότι χρειάζεται μια αλλαγή. Ήθελε να κάνει κάτι πιο δικό της. Και τότε, βρέθηκε με τον Άγγελο σε κοινή παρέα μουσικών φίλων, επικοινωνήσαν για τη μουσική και είδαν ότι έχουν κοινό όραμα. «Αρχίσαμε να συζητάμε και έγινε πολύ φυσικά όλο αυτό. Έχουμε και πολλά κοινά με τον Άγγελο, μοιραζόμαστε παρόμοια φιλοσοφία, συνεννοούμαστε και σχηματίσαμε μια πολύ μπάντα, που τη νιώθουμε σαν “παιδί μας”.
«Ήθελα να κάνω μια μπάντα με μια τραγουδίστρια όπως η Τζο. Μπορεί να μην την γνώριζα προσωπικά, αλλά και ο τρόπος που παίζει κάποιος μουσική, που συμπεριφέρεται πάνω στη σκηνή, είναι μια μορφή γνωριμίας», λέει ο ίδιος.
Πέρα από τη Τζο στο τραγούδι και τον Άγγελο στην κιθάρα και τη μουσική επιμέλεια, η μπάντα αποτελείται από τους: Γιάννη Καρρά στα τύμπανα, Βίκτωρα Κουλουμπή – Άλκη Δήμο στο μπάσο, Γιώργο Λαγογιάννη – Νίκο Σάλτα στα πλήκτρα και φωνή.
Οι δυο τους είναι και φίλοι πλέον, πέρα από συνάδελφοι. Και όταν μιλάμε για μουσική και όχι για νούμερα, οι σχέσεις πλάθονται διαφορετικά. «Στη μπάντα πρέπει να υπάρχει δέσιμο και πέρα από τη σκηνή».
Και κάπως έτσι, οι Jo Black συνάντησαν το Bourbon και μαζί δημιουργούν το πιο ροκ αποτέλεσμα!
*Οι Jo Black θα πραγματοποιήσουν τα επόμενα live στο Bourbon στις 8 και στις 29 Δεκεμβρίου.
Info: Bourbon, Δασκαρολή 67, Γλυφάδα, τηλ.: 210-9647600, www.facebook.com/BourbonGlyfadawww.bourbonbar.gr