INTERVIEWS

Ορέστης Καρύδας: “Ο έρωτας είναι κατακλυσμός”

Το NouPou συνάντησε τον ηθοποιό Ορέστη Καρύδα και έκανε μία πολύ ευχάριστη και cool κουβέντα μαζί του!

Είναι νέος, έξυπνος, δημιουργικός και γεμάτος δυναμισμό. Ένας άνθρωπος που αναζητάει συνεχώς καινούργια πράγματα και δεν επαναπαύεται. Μόλις τον δεις, χαζεύεις με το έντονο και διαπεραστικό βλέμμα του ενώ πολύ γρήγορα εισπράττεις ότι πρόκειται για ένα «πολύ cool και χωρίς ταμπού, τυπάκι».

Ο ηθοποιός Ορέστης Καρύδας έχει ήδη κάνει πολλά στο χώρο του θεάματος και κάτι μας λέει πως στο μέλλον θα μας απασχολήσει πολύ με ακόμη περισσότερα. Απολαύστε τον!

Από την Ηλιάνα Τσακίρη

Είσαι ηθοποιός, χορευτής και ασχολείσαι και με τη μουσική. Τι προτιμάς περισσότερο από όλα αυτά; Υπάρχει κάτι που θέλεις να προσθέσεις άμεσα στο βιογραφικό σου;

Δε μπορώ να διαλέξω. Καταπιάνομαι με οτιδήποτε αισθάνομαι πλήρης και δημιουργικός. Εκτός από τα παραπάνω ασχολούμαι με επιμέλειες εκθέσεων και videoart. Αλλά φροντίζω κάθε φορά να χρησιμοποιώ τα εργαλεία της δουλειάς μου, σ’ ένα ευρύτερο καλλιτεχνικό πλαίσιο.

Είσαι στο βασικό cast της τηλεοπτικής καθημερινής σειράς ” Έλα στη θέση μου”. Τι σε κέρδισε στο ρόλο σου; Υπάρχουν δηλαδή κοινά στοιχεία του Γιαν με τον πραγματικό Ορέστη;

Η ειλικρίνεια και ο δυναμισμός του. Δε φοβάται να έρθει σε ρήξη ούτε με τον εαυτό του, αλλά και ούτε με το περιβάλλον του. Όσον αφορά τα κοινά στοιχεία το βασικότερο είναι αυτό το αίσθημα δικαιοσύνης που τον πνίγει όσο και εμένα!

Πως είναι η συνεργασία με τους υπόλοιπους ηθοποιούς της σειράς; Με ποιον/α έχεις έρθει πιο κοντά;

Άψογη. Είναι σαν μία μεγάλη οικογένεια. Σχέσεις σε πιο προσωπικό επίπεδο έχω αναπτύξει με την Αναστασία Παντούση και τη Ναταλία Δραγούμη. Πως να το κάνουμε, είναι η τηλεοπτική αδερφή και μάνα μου.

Πρωταγωνιστείς στο διαφημιστικό σποτάκι της Loreal για το τελευταίο make up. Τι είναι για εσένα ομορφιά; 

Η ομορφιά είναι για μένα αναγκαίο κομμάτι της δουλειάς μου και φυσικά χάρισμα.

Είπες ότι κάθε άντρας έχει δικαίωμα να φορέσει μεικ-απ, δηλαδή ακόμα και στην προσωπική του ζωή. Θεωρείς ότι υπάρχουν ταμπού για τους άνδρες της ελληνικής κοινωνίας στο θέμα περιποίησης και ομορφιάς, που δύσκολα θα ξεπεραστούν;

Φυσικά. Οι λέξεις «ταμπού» και Ελλάδα συνδέονται άρρηκτα. Αλλά είναι τόσο βαθιά σεξιστικό εν έτη 2018 να συζητάμε τέτοια πράγματα.

Έχεις δηλώσει ότι έχεις αυτοπεποίθηση, ότι τουλάχιστον προσπαθείς να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και ότι εξάλλου η προσπάθεια μετράει. Είχες πάντα αυτή τη σχέση με τον εαυτό σου ή υπήρξαν και στιγμές στην αρχή της καριέρας σου που θα ήθελες να αλλάξεις πράγματα πάνω σου; Φοβήθηκες δηλαδή ποτέ για την εικόνα σου;

Αισθάνομαι όμορφα με τον εαυτό μου. Αυτό δεν σημαίνει πως είμαι και εξοικειωμένος με την ιδέα της φθοράς. Αλλά όλα μια ιδέα είναι. Το μέλλον θα δείξει.

Τηλεόραση ή θέατρο;

Θέατρο ασυζητητί.

Μια δυνατή «θεατρική» στιγμή που δε θα ξεχάσεις;

Την παράσταση Elle σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη που με οδήγησε και στην υποψηφιότητα για το βραβείο του Πρωτοεμφανιζόμενου Κάρολος Κουν.

Εικόνα ή προσωπικότητα; Τι μετράει πιο πολύ στις μέρες μας; 

Για εμένα είναι η προσωπικότητα. Για τις μέρες μας μάλλον είναι η εικόνα. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως διανύουμε τον αιώνα των εικόνων και της εξωστρέφειας.

Τι είναι έρωτας για εσένα; Πιστεύεις στον αληθινό έρωτα;

Ο έρωτας είναι κατακλυσμός. Ζω για αυτόν και ναι, υπάρχει. Άλλα ας αγαπήσουμε πρώτα τους εαυτούς μας, για να μπορούμε να ερωτευτούμε και να μας ερωτευτούν.

Τι σε απογοητεύει πιο πολύ στις μέρες μας;

Η κακογουστιά και ο «ωχαδερφισμός».

Η τελευταία φορά που παινέψες τον εαυτό σου για κάτι και του έκανες ένα δώρο;

Σήμερα το πρωί, που αγόρασα ένα ζευγάρι παπούτσια.

Τα επόμενα σχέδιά σου σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο;

Ετοιμάζομαι για τον Μισάνθρωπο του Μολλιερου που θα ανεβεί στο σύγχρονο θέατρο, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη και άλλα διαφορά ωραία και δημιουργικά που έρχονται αλλά δυστυχώς δεν είναι ανακοινώσιμα.