INTERVIEWS

Όσα κάνει η Έλλη Κοκκίνου με το γιο της στα νότια προάστια

Η τραγουδίστρια μιλάει για τη ζωή της στη Βούλα και τις δραστηριότητες που απολαμβάνει με το γιο της.  Η Έλλη είναι στα καλύτερα της (και φαίνεται!).

Πόσα χρόνια ζεις στα νότια προάστια;

Από το 1988 μένω μόνιμα στα νότια προάστια αλλά και πριν το ’88 νοικιάζαμε σπίτι και ερχόμασταν κάποια Σαββατοκύριακα αλλά και τα καλοκαίρια με την μητέρα μου.

Ποια είναι η αγαπημένη σου δραστηριότητα στα νότια;

Οι βόλτες με τα ποδήλατα παρέα με τον γιο μου.

Πως είναι να μεγαλώνεις το παιδί σου στα νότια;

Τα προάστια σίγουρα είναι πολύ καλύτερα για τα παιδιά γιατί δεν υπάρχει η τόσο έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση του κέντρου της πόλης. Έχει αρκετή ησυχία και στο λέω εγώ που τα περισσότερα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια έζησα στο Παγκράτι. Πόσο μάλλον στα νότια, όπου η θάλασσα για να κάνεις μπάνιο ή απλά για να πας μια βόλτα είναι δίπλα μας. Είναι μεγάλη η διαφορά.

 

Υπάρχει ένα μέρος, μια βόλτα ή μια δραστηριότητα που απολαμβάνεις πολύ να κάνεις με τον Αλέξανδρο;

Οι βόλτες με τα ποδήλατα μας οι οποίες φτάνουν μέχρι τον Άγιο Κοσμά περίπου μέσω του ποδηλατοδρόμου, ή στο Καβούρι κάποιες φορές όπου ανεβαίνουμε τα λοφάκια και ύστερα περπατάμε κατά μήκος της θάλασσας.

Έχεις κάποιο μέρος που πήγαινες εσύ όταν ήσουν μικρή στα νότια και το έχεις δείξει στο γιο σου;

Την παραλία της Βάρκιζας και το παλιό σινεμά της περιοχής, τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης όπου έκανα αγώνες θαλασσίου σκι αλλά και τα εφηβικά στέκια της περιοχής που υπάρχουν ακόμη και πηγαίνουμε για παγωτό.

Πως είναι μια τυπική σου ημέρα;

Δεν υπάρχει τυπική μέρα στην καθημερινότητα μου ευτυχώς γιατί θα βαριόμουν πολύ. Η κάθε μέρα είναι διαφορετική.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στέκι που απολαμβάνεις να πηγαίνεις;

Από τα αγαπημένα μου είναι το Pere Ubu, το Sea Spice, το Feedel, το Aperitivo & το 57.

Ζώντας όλα αυτά τα χρόνια στα νότια οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι θετικές;

Οι περισσότερες είναι θετικές αν εξαιρέσεις την πληθώρα των μηχανών που οδηγούν ανενόχλητα και με περίσσιο θράσος στα πεζοδρόμια, καθώς και την οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα στους μονόδρομους. Αυτό με ενοχλεί αρκετά.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη Βούλα και τι θα ήθελες να αλλάξει;

Το σημείο στο οποίο κατοικώ το αγαπώ πολύ γιατί έχω απέναντι ένα μεγάλο πάρκο, έχω ησυχία και μπορώ να περπατήσω έως το κέντρο της Γλυφάδας. Αυτό που θα ήθελα να αλλάξει είναι η καθαριότητα στις πλατείες,  να σταματήσουν να φυτεύουν δεντράκια πάνω στα πεζοδρόμια και να τοποθετούν κολονάκια στα πεζοδρόμια γιατί οι πεζοί δεν έχουν που να περπατήσουν.

Έχεις κάποια ανάμνηση από την παιδική σου ηλικία στα νότια που θέλεις να μοιραστείς μαζί μας;

Η μεγαλύτερη ανάμνηση μου στα νότια είναι οι προπονήσεις μου στο θαλάσσιο σκι και η προετοιμασία για τους αγώνες, το καθημερινό θερινό σινεμά, η βόλτες με την βέσπα της μαμάς από την Βάρκιζα στη Βουλιαγμένη πηγαίνοντας για παγωτό. Επίσης το καφενείο στη Βάρκιζα όπου πήγαινα με τα αγόρια της παρέας μου ως μεγάλο αγοροκόριτσο για να παίξουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Πως σου αρέσει να αποφορτίζεσαι έπειτα από μια απαιτητική ημέρα;

Ανάβω τζάκι και  βλέπω Netflix.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να μετακομίσεις από τα νότια;

Κάθε φορά που χιονίζει και το στρώνει στα Βόρεια Προάστια η αλήθεια είναι οτι ζηλεύουμε οικογενειακώς αλλά ως εκεί. χαχα. Δεν αλλάζω τα νότια προάστια, τα αγαπώ πολύ.

Ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή, αλλά που θα κάνεις την αγαπημένη σου «γουρουνιά»;

Δεν έχω συγκεκριμένο μέρος για να κάνω γουρουνιά εξαρτάται απ’ την στιγμή.

Υπάρχει κάποιος local hero στη περιοχή σου;

Δεν υπάρχει με την έννοια που με ρωτάς αλλά πιστεύω οτι όλοι κρύβουμε έναν ήρωα μέσα μας ο οποίος εμφανίζεται όταν χρειαστεί.