INTERVIEWS

Primer, η δισκογραφική που έφερε Sunnery James & Ryan Marciano στην Αθήνα

Η Primer, μια από τις δισκογραφικές της Ελλάδας που “ειδικέυονται” στην ηλεκτρονική μουσική, διοργανώνει αυτό το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου το Athens Carnival Fiesta στο Vox. Βρήκαμε τα παιδιά πίσω από την Primer και μιλήσαμε για την μέχρι τώρα πορεία τους και για το πως έφεραν τους Sunnery James & Ryan Marciano στην Αθήνα.

Δεν έχει πολλά χρόνια στον χώρο αλλά σίγουρα έχει καταφέρει πάρα πολλά για την ηλεκτρονική μουσική βιομηχανία στην χώρα μας. Λίγο πριν το μεγάλο τους project Athens Carnival Fiesta το Γκάζι αυτό το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο vox, μιλούν στο Nou-Pou.gr για την δισκογραφική τους, τα προηγούμενα dance events τους και φυσικά για τους δύο από τους μεγαλύτερους DJs παγκοσμίως, Sunnery James & Ryan Marciano, ο οποίοι έχουν συνεργαστεί και με τον Nicky Romero αλλά και τον Steve Angelo.

Η Primer Records ξεκίνησε με αφορμή την αγάπη των τεσσάρων δημιουργών της για την ηλεκτρονική μουσική και τα dance events. Ο Νίκος Τζιούφας, ο Στέλιος Ιωάννου και ο Σπύρος Σακκάτος και ο Άγγελος Μελετιάδης είναι οι τέσσερις φίλοι που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα. Τρέχοντας τη δική μας δισκογραφική εταιρεία θεωρήσαμε ότι θα μας είναι πιο εύκολο να λειτουργούμε ανεξάρτητα στην παραγωγή και κυκλοφορία της μουσικής, καθώς επίσης και στην παραγωγή μεγάλων dance events, δημιουργώντας μια δική μας κοινότητα καλλιτεχνών και ανθρώπων του χώρου, οι οποίοι μοιράζονται και το ίδιο όραμα με εμάς.”

Προσπαθώντας να καταλάβουμε τι θέλει να πει με αυτό και όντας εντελώς άσχετοι με τον χώρο, ρωτήσαμε τον Νίκο Τζιούφα πως λειτουργεί μια δισκογραφική εταιρεία. Στις συνεργασίες μας πλέον, είμαστε αρκετά επιλεκτικοί και αυστηροί. Αυτό που κοιτάμε πρώτα απ’ όλα όμως είναι αν με αυτόν που έχουμε να κάνουμε ταιριάζουμε ως άνθρωποι, αλλά και αισθητικά.Αν δηλαδή οι άνθρωποι που συμβάλλουν στο να πραγματοποιηθεί το όραμα της Primer κοιτούν προς την ίδια κατεύθυνση και έχουν ως μεταφορικό μέσο, το ίδιο όχημα με τον Νίκο, τον Στέλιο, τον Άγγελο και τον Σπύρο.

Το όνομά της Προέκυψε έπειτα από ατελείωτες ώρες brainstorming μαζί με έναν βασικό εξωτερικό μας συνεργάτη, ο οποίος έχει αναλάβει και ένα μεγάλο μέρος της αισθητικής και της ταυτότητας της Primer.Ενώ οι πρώτοι συνεργάτες τους ήταν ο Velix και οι DJ Zenn και Kid Angelo οι οποίοι σήμερα λανσάρουν και το νέο τους DJ project ως SAME

Η ερώτηση για το ένα εκατομμύριο ευρώ όμως ήταν μια ερώτηση που πάντα ήθελα να κάνω σε μια δισκογραφική εταιρία. Σύμφωνα με το Hollywood λοιπόν, στις ηχογραφήσεις κάθε δισκογραφικής πάντα υπάρχει κάτι αστεία αξέχαστο που θα κάνει την διαφορά. Τα παιδιά στην Primer λοιπόν, είναι εδώ για να επιβεβαιώσουν ότι η δουλειά μπορεί να μην είναι πάντα απρόβλεπτη αλλά και όμορφα συνηθισμένη. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει υπάρξει μέρα που να μην έχει συμβεί κάτι αστείο. Κάθε μας μέρα την περνάμε με πολύ γέλιο.”

Εκείνο όμως που δεν αρέσει στην ομάδα της Primer στη μουσική βιομηχανία του σήμερα είναι πως “Σε μια τόσο μικρή χώρα όπως είναι η Ελλάδα αυτό που κάνουμε -το οποίο είναι έτσι και αλλιώς δύσκολο- το δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ η έχθρα και η αντιπαλότητα που υπάρχει στον χώρο αντί να υπάρχει ενότητα μεταξύ μας. Έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε συνεργασίες με αρκετούς παράγοντες του χώρου αλλά ελάχιστες πέτυχαν. Αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για αυτό θα ήταν να καθίσουμε σε ένα τραπέζι με όλους και να προτείνουμε να γίνουν κάποια ομαδικά projects. Αλλά όπως είπαμε και προηγουμένως, αυτό μάλλον δεν γίνεται.”

 

Ακόμη κι αν η Primer δεν καταφέρει στο άμεσο μέλλον να ενώσει τους παράγοντες της μουσικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, θα συνεχίσει να δημιουργεί όπως μόνο εκείνη ξέρει τα πιο ιδιαίτερα πάρτι στην Αθήνα. Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου λοιπόν, θα διεξαχθεί το Athens Carnival Fiesta στο Vox, όπου ο χώρος θα είναι κατάλληλα διακοσμημένος και ντυμένος στο πλαίσιο του καρναβαλιού, ενώ όσοι θα βρεθούν εκεί θα καταφέρουν να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία με την απίστευτα ρυθμική μουσική των ξένων και Ελλήνων DJs, αλλά και ένα φαντασμαγορικό show!.”

Παιδιά, η ομάδα της Primer. Primer team, τα παιδιά.

“Η ιδέα ήρθε το περασμένο καλοκαίρι. Ήμασταν στην Κέρκυρα ξαπλωμένοι στην παραλία και συζητούσαμε για τα projects της επόμενης season. ‘Οταν φτάσαμε στην περίοδο της Αποκριάς ένα μελος της ομαδας είπε “Athens Carnival Fiesta” και σε λιγότερο από 15 λεπτά είχαμε ήδη τελειοποιήσει το project στο μυαλό μας.”

Δεν βλέπεις κάθε μέρα ανθρώπους να συνεργάζονται με τόσο μεγάλα ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής όπως είναι οι Sunnery James & Ryan Marciano, αλλά η Primer τα κατάφερε για ακόμη μια φορά.Είμαστε όλοι μας μεγάλοι fans των Sunnery James & Ryan Marciano και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τους φιλοξενούμε για πρώτη φορά στην Αθήνα.”

Αν θα άλλαζαν κάτι στον χώρο τους; Όσον αφορά την ηλεκτρονική μουσική που ασχολούμαστε κατά βάση, λείπει το know how. Τα περισσότερα άτομα που “δουλεύουν” στο music industry το κάνουν για τελείως διαφορετικούς σκοπούς με αποτέλεσμα να περνάνε τελείως διαφορετικά μηνύματα για τη δουλειά που κάνουμε προς τον κόσμο, και έτσι χάνεται η ουσία.”