INTERVIEWS

Στρατής Μενίδης: ‘Ο Άλιμος σε λίγα χρόνια θα είναι η πιο όμορφη συνοικία της Ευρώπης’

Ο γέννημα θρέμμα Αλιμιώτης διαφημιστής, σύμβουλος επικοινωνίας και επιχειρηματίας μας μιλάει για την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Άλιμο στο πλευρό του Ανδρέα Κονδύλη.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή; 

Πριν μερικούς μήνες μου προτάθηκε να πολιτευτώ και να δηλώσω υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Ανδρέα Κονδύλη και τον συνδυασμό «Αγαπώ τον Άλιμο». Δεν σου κρύβω πως με κολάκευσε ιδιαίτερα αυτή η πρόταση κι αμέσως πήγε το μυαλό μου στις συζητήσεις με τους φίλους μου που οι περισσότεροι υποστηρίζουν (μέσα σε αυτούς φυσικά κι εγώ) πως από τον καναπέ δεν γίνεται δουλειά. Δεν γίνεται ειδικά η γενιά μας να γκρινιάζει για τα στραβά του τόπου μας, αλλά από την άλλη να μην κάνει τίποτα και να συνεχίζει να σφυράει αδιάφορα. Αφού λοιπόν μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα ψηφοδέλτιο μιας άξιας ομάδας το αποφάσισα και να’ μαι…

Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στον δήμο σας;

Είμαι γέννημα θρέμμα Καλαμακιώτης. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ πήγα σχολείο (στο θρυλικό Θουκυδίδειο), εδώ έπαιξα μπάσκετ (στην ομάδα της Α.Λ.Φ.Α την χρονιά της ίδρυσης της), εδώ ιδρύσαμε με φίλους το club της Α.Ε.Κ., εδώ έκανα το πρώτο μου διαφημιστικό γραφείο, εδώ έγραφα και εικονογραφούσα την τοπική εφημερίδα LOCAL. Κι ακόμα, ύστερα από τόσα χρόνια, ακόμα εδώ είναι οι παρέες μου, εδώ γελάω, εδώ τσακώνομαι κι εδώ θα μεγαλώσω το παιδί μου, που φέραμε στον κόσμο πριν από τέσσερις μήνες. Ο Άλιμος είναι ο καμβάς όλης μου της ζωής και οι γνώριμοι άνθρωποι,η ασφάλεια που όλοι νιώθουμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Είναι φυσικό λοιπόν να αγαπάω αυτήν την πόλη και να θέλω να προσφέρω ό,τι μπορώ ως ελάχιστη ανταπόδοση στο μέρος που μεγάλωσα.

Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε την επαγγελματική σας εμπειρία προς όφελος των συνδημοτών σας;

Θα ήθελα, αν εκλεγώ, να οργανώσω και να γίνει θεσμός μια όμορφη γιορτή στην παραλία, ένα φεστιβάλ με συναυλίες, χορό, εικαστικές δράσεις, street food και νέες τεχνολογίες με νέους από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη στο τέλος των πανελλήνιων εξετάσεων και που με αυτό θα ξεκίναγε το καλοκαίρι. Θα βοηθούσα επίσης σε δράσεις εθελοντισμού και προσφοράς που ως κοινωνία είμαστε πίσω. Επίσης θα ήταν επιτυχία αν αντί για άσκοπες πενθήμερες εκδρομές οργανώναμε για τους μαθητές μας ταξίδια σε κοινωνίες πρότυπα της Ευρώπης για να δουν από κοντά τα παιδιά μας έναν πιο πολιτισμένο τρόπο ζωής από τον δικό μας. Όχι μόνο να τα τρέχουμε όλη μέρα σε μουσεία και αξιοθέατα αλλά να επισκεφτούν και να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε ένα ευρωπαϊκό γήπεδο, να παίξουν ένα φιλικό με αντίστοιχους μαθητές, να ψωνίσουν σε μια λαϊκή αγορά, να πάρουν ένα τραμ ή να κάνουν ποδήλατο στο κέντρο της πόλης, να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις και άλλες δράσεις της καθημερινότητας μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας που θα επιλέξουν. Πάω στοίχημα πως θα επέστρεφαν άλλοι άνθρωποι

Το μόνο πρόβλημα που θα έχω να αντιμετωπίσω είναι να χρειαστεί να συνυπάρξω με ανθρώπους που θέλουν να με φρενάρουν. Με ανθρώπους που σκόπιμα κρατάνε αντιστάσεις και δεν αφήνουν χώρο για ανάπτυξη και εξέλιξη. Από το λίγο που έχω ασχοληθεί με τα δημοτικά και τα προεκλογικά του Αλίμου, έχω την εντύπωση, πως αν εκλεγώ, θα συναντήσω τέτοιους ανθρώπους. Είναι κι αυτό μια πρόκληση. Θα’ χει πλάκα πάντως να έχω απέναντί μου όλους αυτούς τους ψευτοπροοδευτικούς που το μόνο που κάνουν είναι να γκρινιάζουν, να λένε «όχι», αλλά από προτάσεις, δουλειά και έργο μηδέν. Εφιάλτης, αλλά θέλω να το ζήσω. Να το ζήσω και να αφιερωθώ σε αυτό. Παρότι η αλήθεια είναι πως τρέχω όλη μέρα. Είμαι ιδιοκτήτης της Βυζαντινής Γωνιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια, δίπλα στο υπό ανέγερση γήπεδο της Α.Ε.Κ., έχω ακόμα την ευθύνη για δύο εστιατόρια, διευθύνω το διαφημιστικό μου γραφείο, είμαι νέος πατέρας, (με τον μικρό έχω χάσει την μπάλα σε ωράρια και οργάνωση χρόνου) αλλά όσο πιο πολλά κάνεις τόση περισσότερη ενέργεια και όρεξη για δημιουργία έχεις – ευτυχώς έχω την Ιωάννα, τη σύζυγό μου, τη μητέρα του μικρού μας μπέμπη που με στηρίζει και με οργανώνει – δικηγόρος είναι, ξέρει από αυτά.

Πώς κρίνετε τον Ανδρέα Κονδύλη στην πρώτη 4ετία του;

Ο Ανδρέας και η ομάδα του έκαναν πραγματικά πολλά για τον Άλιμο. Η πόλη πλέον είναι καθαρή. Αυτό το βλέπει ο καθένας μας. Δεν είναι ανάγκη να ασχοληθείς με τα κοινά για να αναγνωρίσεις πλέον την καθαριότητα στο Δήμο. Ο τόπος μας είναι πιο ανθρώπινος. Απέκτησε θερινό σινεμά στην παραλία, πάρκα με όργανα γυμναστικής, πανέμορφους χώρους περιπάτου, έγιναν χίλια δυο στα σχολεία, στον πολιτισμό, μπήκε τάξη στα οικονομικά του Δήμου κι άλλα πολλά ακόμα που μόνο αν είσαι «βαλτός» δεν τα βλέπεις. Κάπου κάπου, ειδικά στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, άκουσα κάποιες γκρίνιες, τις οποίες όμως πλέον δεν ακούω από κανέναν γιατί απαντήθηκαν με επιχειρήματα. Haters στην πολιτική θα υπάρχουν. Ο κάθε πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του έχει haters, ανυπομονώ για τον πρώτο μου!

Τι είναι αυτό που θεωρείται ότι λείπει αυτή την στιγμή από τον Άλιμο

Ο Άλιμος αυτήν τη στιγμή είναι στην καλύτερη συγκυρία όλων των εποχών. Έχει ένα μοντέρνο Δήμαρχο, τον Ανδρέα Κονδύλη και δύο μεγάλα έργα που ξεκινούν, τη Μαρίνα του Αλίμου και το πάρκο του Ελληνικού. Θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας και μόνο αν αυτοκτονήσουμε δεν θα είμαστε σε λίγα χρόνια η πιο όμορφη συνοικία της Ευρώπης. Ο Ανδρέας Κονδύλης έχει ανακοινώσει τα νέα έργα. Δεύτερο κλειστό γυμναστήριο, δημοτική συγκοινωνία κι άλλα πολλά σημαντικά έργα έχουν ήδη δρομολογηθεί. Είμαι βέβαιος ότι η νέα ομάδα που θα προκύψει θα φέρει εξίσου καλά αποτελέσματα. Οι καλές ομάδες για να συνεχίσουν να κερδίζουν θέλουν και καλές προσθήκες κι εγώ θεωρώ τον εαυτό μου μια καλή «μεταγραφή».

Τι είναι αυτό που θα θέλετε να γνωρίζουν / θυμούνται οι ψηφοφόροι για εσάς πριν μπουν στις κάλπες;

Δεν θέλω να μείνω στα λόγια και τις ιδέες. Θέλω να τους ζητήσω την ψήφο τους έτσι ώστε να μου δοθεί η ευκαιρία να προσφέρω στην πόλη μου – να με εμπιστευθούν όπως το έκαναν τόσα χρόνια οι επιχειρηματίες που εργαζόμουν και κάναμε επιτυχημένες επιχειρήσεις και brand names. Κι ο Άλιμος ένα brand name είναι και μάλιστα δυνατό – τι καλύτερο να δουλέψω για την πόλη μου, να την κάνουμε πιο ανθρώπινη και όλους εμάς περισσότερο περήφανους γι’ αυτήν. Θέλω επίσης να ευχηθώ σε όλους τους συνυποψήφιους, όλων των συνδυασμών, καλή επιτυχία, να κάνουμε πράξη μετά τις εκλογές αυτό που λέμε και διατυμπανίζουμε όλοι σήμερα. Ότι αγαπάμε τον Άλιμο κι ότι τον θέλουμε καλύτερο.