INTERVIEWS

Στρατής Παναγάκος: “Οραματιζόμαστε να γίνει η Γλυφάδα μητρόπολη της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Γλυφάδα ο Στρατής Παναγάκος εξηγεί γιατί κατεβαίνει ξανά δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπανικολάου.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και γιατί επιλέξατε να κατεβείτε ως υποψήφιος /α δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του συγκεκριμένου υποψήφιου δημάρχου;

Είναι η τρίτη φορά που κατεβαίνω στις  δημοτικές εκλογές. Η απόφαση μου είναι συνειδητοποιημένη και χαίρομαι που ανήκω από την πρώτη στιγμή στην ομάδα του Γιώργου Παπανικολάου. Την πενταετία που πέρασε και αφού με τίμησε το δημοτικό συμβούλιο με την εκλογή μου στη θέση του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, έδωσα όλες μου τις δυνάμεις να υποστηρίξω το όραμα και τις επιλογές του Δημάρχου. Είμαστε μια παράταξη που κατά τη διάρκεια της 5ετου διοίκησης υλοποίησε πραγματικά όλες τις προεκλογικές υποχρεώσεις του 2014.

Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στον δήμο σας; 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γλυφάδα και με κάθε ειλικρίνεια η πόλη μου για πολλές δεκαετίες είχε μια φθίνουσα πορεία. Η κατάσταση αυτή αναχαιτίστηκε και άρχισε να παράγεται ουσιαστικό έργο. Η πόλη κάθε ήμερα αλλάζει προς το καλύτερο. Και όχι μόνο από τα έργα που είναι πλέον ορατά σε όλους, αλλά και από τις προοπτικές που δίνονται πλέον για την περαιτέρω ανάπτυξη.

Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε την προηγούμενη επαγγελματική σας εμπειρία προς όφελος των συνδημοτών σας;

Η επαγγελματική μου ιδιότητα με έχει εκπαιδεύσει στην οργάνωση, διαχείριση και τεκμηρίωση προβλημάτων, για την λήψη άμεσων και σοβαρών αποφάσεων. Επίσης, η συστηματική συμμετοχή μου στο κοινωνικό ιατρείο μου παρέχει τη δυνατότητα να συνεισφέρω και τις ιατρικές μου γνώσεις .

Τι είναι αυτό που θεωρείται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα / πρόκληση που αντιμετωπίζει ο δήμος σας και πως μπορείτε να βοηθήσετε προσωπικά στο να αντιμετωπιστεί;

Η Γλυφάδα οραματιζόμαστε  να γίνει η μητρόπολη της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Είναι ένα στοίχημα που δεν θα χάσουμε.  Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η σύνδεση της παραλίας με το κέντρο με την κατασκευή εσπλαναδας , η δημιουργία νέων  χώρων στάθμευσης, η επέκταση της δωρεάν δημοτικής συγκοινωνίας ,ο φωτισμός της πόλης , η δημιουργία δημοτικού γηροκομείου, η αναβάθμιση  και δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων είναι μέσα στα πλάνα της επόμενης τετραετίας και δεν είναι μόνο ιδέες αλλά έχουν ήδη δρομολογηθεί. Στους στόχους μας είναι φυσικά και η απομάκρυνση του τραμ από το κέντρο της πόλης κάτι που είναι πλέον με τα ΕΣΠΑ  εφικτό. Θα διεκδικήσουμε την ολοκλήρωση της γραμμής του Μετρό, το οποίο θα ανακουφίσει τους κατοίκους και θα συνδέσει τη Γλυφάδα με τους υπόλοιπους Δήμους. Μετά από πολλά πολλά χρόνια βρήκαμε στο Γιώργο Παπανικολάου ένα φίλο που μας συμπαραστέκεται σε κάθε βήμα. Επιπλέον, μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε την σύνδεση με το φυσικό αέριο και έτσι θα μειώσουμε τα δυσβάστακτα έξοδα της θέρμανσης. Υπάρχει διάθεση για δουλειά.

Ποια είναι η αγαπημένη σας κρυφή γωνιά στον δήμο σας. Εκείνο το σημείο που έχει για εσάς μια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία;

Αγαπημένος προορισμός για μένα είναι η πισίνα του ΑΝΟΓ. Το πιο ιστορικό σωματείο της πόλης με λαμπρές σελίδες επιτυχιών -ίσως με τους περισσότερους Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές στα νότια προάστια.  Για το συγκεκριμένο Σωματείο προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να εξυγιάνουμε μια ομάδα ανθρώπων και να δώσουμε προοπτική. Προσωπικά είναι ο χώρος που μεγάλωσα, έπαιξα, ερωτεύτηκα και έκανα φιλίες που κρατάνε μέχρι σήμερα.

Τι είναι αυτό που θα θέλετε να γνωρίζουν / θυμούνται οι ψηφοφόροι για εσάς πριν μπουν στις κάλπες;

Πιστεύω στην αξιοπρέπεια, την ανιδιοτέλεια,την συνεργασία και αυτά θέλω να συνεχίσω να υπηρετώ από οποιαδήποτε θέση ευθύνης. Θέλω η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, οι συμπολίτες της Γλυφάδας μας να είναι υπερήφανοι για μένα.