INTERVIEWS

Travel Deal Hunters: Το ζευγάρι που θα ήθελες να είσαι

Μιχάλης και Άννα ή αλλιώς Travel Deal Hunters. Διαβάζεις την ιστορία τους, βλέπεις τις φωτογραφίες τους και λες ή θα χωρίσω ή θα τον/ την πάρω να φύγουμε μακριά.

Μιχάλης και Άννα ή αλλιώς Travel Deal Hunters. Ένα ζευγάρι που έχει βάλει στόχο να ταξιδέψει όσο πιο πολύ μπορεί, δείχνοντας στον κόσμο τις ομορφιές του πλανήτη και τι υπάρχει πέρα από τα δικά μας σύνορα. Όλα ξεκίνησαν όταν επέστρεψαν από ένα μεγάλο ταξίδι στην Ασία.

Από την Ηλιάνα Τσακίρη

Θέλαμε να δοκιμάσουμε, αλλά και να διαφοροποιηθούμε από τα υπόλοιπα travel blogs, αφού είναι παγκοσμίως άπειρα. Έτσι και έγινε, οι εμπειρίες μας είναι συμβουλές προς τον υπόλοιπο κόσμο ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει ευκολότερα και κυρίως οικονομικότερα. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε τις αμφιβολίες μας στην αρχή, για το αν θα πετύχει ή όχι, αλλά εάν δεν τολμήσεις δε θα μάθεις και ποτέ!

Πως αντιδρούν οι δικοί σας άνθρωποι στο ότι απουσιάζετε συχνά για ταξίδια;

Συνήθως μας λένε πως θα ήθελαν να ήταν μαζί μας στα περιπετειώδη ταξίδια μας, με εξαίρεση τις (γνήσιες Ελληνίδες) μανάδες μας που δεν εξέφρασαν αντίρρηση μεν εξ’αρχής αλλά κάθε φορά που το ταξίδι μας είναι μακρινό, περιλαμβάνει πολύωρες πτήσεις και ο προορισμός είναι τριτοκοσμικός,  τρέμει το φυλλοκάρδι τους μέχρι να επιστρέψουμε!

Ποια είναι η ανταμοιβή σας από όλο αυτό;

Η συλλογή εμπειριών και αναμνήσεων είναι η μοναδική και υπέρ αρκετή ανταμοιβή μας.

Τι οφέλη προσφέρει σ’ ένα ζευγάρι το να ταξιδεύει μαζί;

Σίγουρα με κάθε ταξίδι το ζευγάρι δένεται ακόμη περισσότερο κι ανανεώνεται η σχέση. Επίσης, η αντιμετώπιση από κοινού όλων των προκλήσεων και δυσχερειών, που σχεδόν πάντα προκύπτουν κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού, κάνει το ζευγάρι πιο δυνατό και του μαθαίνει να ‘’συνεργάζεται’’ αποτελεσματικότερα.

Πως μπορεί ο Έλληνας να ταξιδέψει οικονομικά;

Κάθε Έλληνας που έχει την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύει εντός Ελλάδας, σίγουρα μπορεί να ταξιδέψει και στην Ευρώπη με τα ίδια ή ακόμη και με λιγότερα χρήματα. Χάρη στις low-cost αεροπορικές εταιρείες και στις πολλές επιλογές διαμονής για κάθε budget (ξενοδοχεία, Airbnb, hostels κ.ά), αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, αν «ανταλλάξει» 2-3 ταξίδια στην Ευρώπη με ένα μακρινό.

Για ταξίδια εκτός Ευρώπης πρέπει να παρακολουθείς τις διάφορες προσφορές από Ελλάδα αλλά και να εξετάζεις το κόστος μεταξύ διάφορων συνδυασμών πτήσεων.

Αν μιλήσουμε με αριθμούς: 32 πτήσεις με γνωστή εταιρία χαμηλού κόστους, μας έχουν κοστίσει μόνο 785€ το άτομο. Ταξιδέψαμε Αθήνα- Σιγκαπούρη με 79 ευρώ/ άτομο (πτήση 12 ωρών), ενώ πρόσφατα εκμεταλλευόμενοι ένα error fare αεροπορικής εταιρείας, πετάξαμε για Ζανζιβάρη μετ΄ επιστροφής με 180€ αντί για 700€ (και βάλε) της κανονικής τιμής. Αν λάβουμε υπόψη και το πολύ χαμηλό κόστος ζωής πολλών – ειδικά μακρινών- προορισμών το συνολικό κόστος διακοπών πέφτει αρκετά.

Το καλύτερο σας ταξίδι;

Το κάθε ταξίδι, ο κάθε προορισμός έχει κάτι μοναδικό να σου προσφέρει. Κάτι που το καθιστά ιδιαίτερο και δεν το έχεις συναντήσει πουθενά αλλού. Ωστόσο ένας προορισμός που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, θεωρούμε πως είναι η Ταϊλάνδη. Επισκεφτήκαμε αυτό το μαγευτικό προορισμό για 18 μέρες όπου ο αρμονικός συνδυασμός τροπικών τοπίων, παραλιών, εξωτικών γεύσεων, πικάντικων street food σε κάθε γωνιά, η ευγένεια, το χαμόγελο και ο σεβασμός που σου δείχνουν οι ντόπιοι αλλά και ο πολιτισμικός πλούτος αυτής της χώρας είναι μερικά από τα πράγματα που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό μας. Και η αλήθεια είναι πως μόλις μας άνοιξε η όρεξη για ένα λαχταριστό Pad Tha.

Έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με κάποιον κίνδυνο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδίου;

Στα ταξίδια μας βρεθήκαμε δύο φορές μπροστά σε σοβαρό κίνδυνο. Η πρώτη ήταν όταν χάλασε η μηχανή του παραδοσιακού long- tail μας  (ταϋλανδέζικου σκάφους)  στη μέση του πουθενά στη θάλασσα Ανταμάν. Όταν έφτασε ένα άλλο σκάφος προκειμένου να μας βοηθήσει, λόγω λανθασμένου χειρισμού «έπεσε» πάνω μας με αποτέλεσμα να σπάσει ένα μεγάλο μέρος του σκάφους μας με κίνδυνο να βυθιστούμε. Σίγουρα είναι το τελευταίο που θέλεις να σου συμβεί τόσα χιλιόμετρα μακριά από τη πατρίδα. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά.

Η δεύτερη φορά ήταν, όταν λόγω υπερβολικής ταχύτητας και απρόσεκτης οδήγησης του οδηγού μας στο δρόμο μεταξύ Ταϊλάνδης – Καμπότζης συγκρουστήκαμε στο μπροστινό σταματημένο όχημα. Σίγουρα μια δυσάρεστη εμπειρία αλλά και πάλι βγήκαμε αλώβητοι. Ας ελπίσουμε να μην ισχύει το ‘’τρίτη και φαρμακερή’’!

Υπάρχει κάποιο motto;

Το motto που έχουμε σαν ζευγάρι και το γράφουμε και στο blog μας είναι το: «Work – Save – Travel – Repeat» , «Δούλεψε – Αποταμίευσε – Ταξίδεψε – Επανέλαβε».

Ο επόμενος σας προορισμός;

Πιστεύουμε θα είναι το Περού και το Εκουαδόρ.

 

Travel Deal Hunters

 www.traveldealhunters.com

Facebook: Travel Deal Hunters

 Instagram: Mike & Anna- TravelDealHunters