INTERVIEWS

Verve: Oι δίδυμες πίσω από τους best seller χυμούς της Αθήνας

Υπάρχουν δυο δίδυμες αδερφές από τη Βουλιαγμένη που έχουν πάει την αποτοξίνωση με χυμούς σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο από αυτά που ήδη ξέρουμε. 

Η Μάρθα και η Κέλλυ Χατζηγιάννη είναι τα κορίτσια που είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν μια σειρά χυμών από φρούτα και λαχανικά «Από την ανάγκη μας για μια πιο  υγιεινή διατροφή και την εύκολη  ένταξη της αποτοξίνωσης στην καθημερινότητα μας.» Οι Verve Juices είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για το σώμα σου και τη ζωή σου, λίγο πριν μπει το καλοκαίρι.

(Φωτογραφίες: Τόνια Φάντη)

Ενώ όμως θα μπορούσαν να ασχοληθούν με την μόδα ή τις τέχνες, εκείνες επέλεξαν τη διατροφή γιατί «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως, όταν τα λαχανικά γίνονται χυμός, το σώμα μας έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει καλύτερα όλα τα θρεπτικά συστατικά. Παράλληλα, οι χυμοί είναι ο ιδανικός τρόπος για να καταναλώσουμε την ιδανική ποσότητα λαχανικών που χρειαζόμαστε κάθε μέρα,» βλέποντας φυσικά πως στα μόλις 3 χρόνια από την ίδρυση των Verve Juices οι δίδυμες αδερφές Μάρθα και Κέλλυ, έχουν καταφέρει να μας κάνουν να θέλουμε όχι μόνο να δοκιμάσουμε την αποτοξίνωση με Verve αλλά και την σταθερή σε τουλάχιστον 3 με 4 φορές τον χρόνο.

«Το μόνο κοινό με τους άλλους χυμούς είναι ότι είναι συσκευασμένοι σε μπουκάλι. Κατά τ’ άλλα οι χυμοί Verve είναι οι πρώτοι  χυμοί  ψυχρής έκθλιψης στην Ελλάδα που είναι φρέσκοι, χωρίς συντηρητικά, χωρίς ζάχαρη, χωρίς παστερίωση και με έντονη αντιοξειδωτική δράση. Πέρα από την μεγάλη τους διατροφική αξία, που επιτυγχάνεται με συνταγές σχεδιασμένες από διατροφολόγους, οι χυμοί Verve  έχουν πολύ  ξεχωριστούς συνδυασμούς γεύσεων.» Θέλεις τώρα να μου πεις ότι δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνεις μια αποτοξίνωση; Μην ξεχνάς το bikini body σου.

Το όνομα Verve προέκυψε γιατί, «Είναι κάτι νέο, φρέσκο, με ζωντάνια και με χρώματα που μόλις το δεις σου δίνει χαρά!» Με άλλα λόγια, Verve σημαίνει Vitality Energy Revitalize Vigor Enthusiasm.

Όμως, πως ακριβώς φτιάχνονται οι Verve Juices; «Οι χυμοί Verve παράγονται με την διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης (cold press). Είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Ο χυμός παράγεται σε 2 στάδια κάτω από πίεση 3 τόνων και σε χαμηλή θερμοκρασία. Με αυτό το τρόπο ο χυμός δεν οξειδώνεται περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και ένζυμα, πολλά περισσότερα από τους άλλους τρόπους αποχύμωσης.  Στην συνέχεια, οι χυμοί δεν παστεριώνονται και εμφιαλώνονται αμέσως. Έτσι είναι απόλυτα ασφαλείς για να τους καταναλώσουμε άμεσα. Η όλη διαδικασία παραγωγής είναι πιστοποιημένη και τηρεί όλα τα standards ISO 22000 & HACCP.»

Με όλο και περισσότερους Έλληνες να προσέχουν το σώμα τους και την διατροφή τους, θα μπορούσε κάποιος να πει πως είναι ένα health trend που ελπίζουμε να μείνει εδώ για πάντα. «Σήμερα, σε σχέση με το 2014 που ξεκινήσαμε είναι πιο ενημερωμένοι, ώριμοι και θετικοί στο να δοκιμάζουν νέες προτάσεις όπως την αποτοξίνωση με Verve Juices. Ίσως το well-being ξεκίνησε σαν trend αλλά είμαστε σχεδόν σίγουρες ότι έχει καταλήξει να είναι πια ανάγκη όλο και περισσότερων Ελλήνων, ειδικά των πιο νέων σε ηλικία. Ελπίζουμε να παραμείνει έτσι.»

H βασική διαφορά της αποτοξίνωσης με τους χυμούς Verve από με οποιαδήποτε άλλα φρούτα και λαχανικά «Είναι ότι μιλάμε για μια αποτοξίνωση με χυμούς και γάλατα από ξηρούς καρπούς. Οι περισσότεροι χυμοί στα προγράμματα μας περιέχουν περισσότερα λαχανικά και λιγότερα φρούτα,» ενώ είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως «Τα λαχανικά αλλά και οι χυμοί λαχανικών διαθέτουν μια πληθώρα από αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από την πρόωρη γήρανση. Ταυτόχρονα, βοηθούν το σώμα μας να γίνει πιο αλκαλικό.»

Καλά όμως όλα αυτά για το πως να μάθουμε να τρώμε αλλά και να ζούμε υγιεινά αλλά, τι πραγματικά εννοούμε με αυτό; «Υγιεινή διατροφή σημαίνει ισορροπία. Κάθε υπερβολή έχει αρνητικά αποτελέσματα, ενώ, μια ισορροπημένη διατροφή φέρνει την ισορροπία και στην ζωή.»

Σύμφωνα με την Μάρθα και την Κέλλυ, εκείνο που χρειάζεται να ξέρεις πριν ξεκινήσεις την αποτοξίνωση με τα Verve Juices είναι «Μια μικρή προετοιμασία με μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα ώστε μόλις ξεκινήσει το detox να αποφευχθεί οποιαδήποτε  απότομη   αλλαγή και να διευκολυνθεί  η όλη διαδικασία.»

Οι δίδυμες αδερφές λοιπόν, από την καρδιά της Βουλιαγμένης, είναι ακριβώς τα κορίτσια που θέλεις να γίνεις. Είναι εκείνες που όταν ρωτάς ποιες λέξεις τις χαρακτηρίζουν απαντούν «αισιόδοξες, ενωμένες και δυνατές». Αν τώρα μπορούσαν να σου δώσουν μερικά tips για τις ευχάριστα δύσκολες μέρες την αποτοξίνωσης που πλησιάζει, «Μια είναι η συμβουλή: Juice it up το συντομότερο δυνατό.»

*Μπορείς να προμηθευτείς τους χυμούς Verve Juices Online από το eshop τους και σε επιλεγμένα σημεία στην Αθήνα. Στα νότια προάστια θα τους βρεις στο Era Νuts (Λαοδικης 33-35, Γλυφάδα), στην Ipirotissa (Λεωφόρος Βάρης 32, Βούλα) και στον Βενέρη (Βουλιαγμένης 10, Βούλα).