STORIES

Κωνσταντίνος Τσιώρης aka Dino MFU: Η καριέρα, η σχολή djing και η συνεχής ανάγκη για νέα ξεκινήματα

Ο Κωνσταντίνος Τσιώρης, κατά κόσμον Dino MFU, είναι το ζωντανό παράδειγμα πως η ενασχόληση με πολλά διαφορετικά πράγματα στη ζωή μπορεί να γίνει και μάλιστα με επιτυχία.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη, στα 15 του επιστρέφει στην Ελλάδα και τα τελευταία 7 χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Γλυφάδα. Ο Κωνσταντίνος Τσιώρης, κατά κόσμον Dino MFU είναι καλλιτέχνης, γνωστός Dj, καθηγητής DJing, επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης και αποδεικνύει έμπρακτα πως αγαπά τη δραστήρια ζωή και την προσφορά.

Τα πρώτα του βήματα στο χώρο του clubbing και της αθηναϊκής νυχτερινής ζωής ξεκινούν σε μικρή ηλικία, όταν ήταν μέλος της ομάδας του +Soda, ενός από τα πιο θρυλικά stages που καθόρισε την αθηναϊκή νυχτερινή ζωή, σε θέση βοηθού σερβιτόρου.

Το DJing ήταν για εκείνον έρωτας με την πρώτη ματιά. Έτσι, δεν αργεί να γίνει αποκλειστικός promoter του βραβευμένου με Grammy -DJ, παραγωγού Little Louie Vega, για μια δεκαετία.

Η καριέρα του ως DJ ξεκινά το 2005, με τα εμβληματικά πάρτι στο LuV, στην Αθήνα. Έπονται σημαντικές συνεργασίες με θρυλικά clubs της πόλης όπως το Venue και το Villa Mercedes και πολλά guests σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2012 δημιουργεί τη δική του δισκογραφική εταιρία με τίτλο «Zero 10 records» που κάνει focus και στηρίζει μόνο σε Έλληνες καλλιτέχνες, όπως αναφέρει ο ίδιος.

Εμπνευσμένος από τον δικό του μέντορα και πολυβραβευμένο στο χώρο του djing Little Louie Vega, ο Κωνσταντίνος θέλησε να βοηθήσει και εκείνος με τη σειρά του τη νέα γενιά ανθρώπων που θέλουν να μυηθούν στα μυστικά του χώρου και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε αυτόν. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2016 δημιουργεί τη δική του καλλιτεχνική στέγη στην Άνω Γλυφάδα, με τίτλο “Dj Survival”. Μετά από δύο χρόνια και λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, πλέον βρίσκεται σε νέο, μεγαλύτερο χώρο στη Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος του Ελληνικού.

«Η σχολή είναι μια από τις λίγες στον κόσμο με εγκαταστάσεις που είναι απολύτως στοχευμένες στις ανάγκες των νέων, αλλά και έμπειρων DJ και μουσικών παραγωγών. Στον χώρο της σχολής, ένα υπερσύγχρονο club με θρανία και studio, οι μαθητές μαθαίνουν για τη συμπεριφορά ενός DJ, την επιλογή των κομματιών, αλλά και τη σκηνική εμφάνιση».

Ο Κωνσταντίνος όμως δεν σταματά εκεί. Αφού δημιουργεί τη νέα του σχολή, προχωρά στην πιο σημαντική ενέργεια της ζωής του, όπως αναφέρει. «Στη σχολή παραδίδουμε μαθήματα σε νέους και νέες με νοητική στέρηση, διαταραχές του αυτιστικού φάσματος και σύνδρομο Down.  Είναι μία εκπαιδευτική, μουσική εκδήλωση, που πραγματοποιείται  αφιλοκερδώς, για πρώτη φορά παγκοσμίως, σε συνεργασία με  το Κέντρο Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Ορίζοντες». Ο τρόπος που το κάναμε ήταν τέτοιος ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να το παρακολουθήσουν εύκολα. Αυτή η ενέργεια «κλείδωσε» το σκοπό μου για τη σχολή. Οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός είναι τελευταίας τεχνολογίας και η αίθουσα είναι σαν να βρίσκεσαι σε πραγματικό club», λέει στο NouPou, περήφανος για αυτή του την πρωτοβουλία που για όσο η σχολή ήταν ανοικτή, λόγω των συνθηκών, χάρισε δεκάδες χαμόγελα σε παιδιά που το είχαν ανάγκη.

Βασική φιλοσοφία του για τη σχολή DJ είναι οι διδάσκοντες να είναι έμπειρα αλλά και φρέσκα πρόσωπα στο χώρο. Μεταξύ άλλων διδάσκοντας υπήρξε ο διεθνούς φήμης David Morales, ο οποίος μάλιστα την επόμενη σεζόν λειτουργίας θα συνυπογράφει το Dj Certificate των μαθητών της σχολής, ενώ από τις αίθουσες της αναμένεται να περάσουν για διδασκαλίες μεταξύ άλλων οι γνωστοί DJs Agent Greg, Chris Child και John Rous, John Plav.

Κλείνοντας τη σχολή λόγω της κατάστασης, ο Κωνσταντίνος αποφάσισε πως δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εξαιτίας των συνθηκών. «Δεν μπορώ ποτέ να μείνω στάσιμος, επομένως προχώρησα σε ένα ακόμη βήμα μέσα στην καραντίνα», λέει ίδιος αναφερόμενος στο επόμενο σημαντικό βήμα της ζωής του. Αυτό δεν είναι άλλο από το The Healthy Bar στην οδό Γιαννιτσοπούλου στη Γλυφάδα που εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει πόλος έλξης για Γλυφαδιώτες και μη, λάτρεις του νόστιμου αλλά και υγιεινού φαγητού και τρόπου ζωής. Ένας φρέσκος χώρος που προάγει τη φιλοσοφία του healthy living – βασική φιλοσοφία και του ίδιου Κωνσταντίνου, ο οποίος μας αποκαλύπτει πως επιφυλάσσεται για νέα επιχειρηματικά βήματα και ξεκινήματα που αποτελούν έμπνευση.

Η σχολή του, “Dj Survival”, αυτή τη στιγμή παραμένει κλειστή λόγω των μέτρων που επιτάσσει η πανδημία και πρόκειται να ανοίξει ξανά το Σεπτέμβρη αν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Info:

Facebook: Dino MFU

Instagram: dinomfu