STORIES

Μόνο αγάπη (και περηφάνια) για τη Δούκισσα

Η Δούκισσα Νομικού χορεύει την ελληνική τηλεόραση στους ρυθμούς της, έπεισε το Esquire να τη βάλει στις λίστες του και συνεχίζει να είναι κοπέλα για σπίτι. Με όλα αυτά, γίνεται να μη νιώθουμε περήφανοι όλοι εδώ στα νότια για το κορίτσι μας;

Φέτος, τα ποσοστά του #DWTS4 είναι και πάλι μεγάλα. Ξεκίνησε στην πρεμιέρα με ένα 37.7% και συνεχίζει σταθερά πάνω από το 30%. Σίγουρα, το να βλέπεις τον Καλλιώρα να κουνάει τους γλουτούς του σε ρυθμούς twerking είναι ένα θέαμα, το οποίο πληρώνεται και πιστώνεται με τηλεθέαση, αλλά το κανάλι του Αμαρουσίου, είναι ξεκάθαρο ότι πόνταρε φέτος πολλά στην αλλαγή παρουσιάστριας. Η Δούκισσα Νομικού παρέλαβε τη σκυτάλη από τη Ζέτα Μακρυπούλια και αυτό από μόνο του έφερε το απαραίτητο teasing στους τηλεθεατές. Και εν τέλει, την απόλυτη περηφάνια εδώ στα νότια.

Η Δούκισσα, η οποία στις 7 Νοεμβρίου θα κλείσει τα 27 της χρόνια και ενώ δεν είναι γέννημα θρέμμα νοτίων προαστίων (γεννήθηκε στον Πειραιά), από τα τρία της χρόνια μένει και μεγαλώνει στη Βουλιαγμένη, υπό την καθοδήγηση του πατέρα της Νίκου (μην μας ρωτάτε, ποιος είναι ο Νίκος Νομικός, γιατί θα σας απαντήσουμε με το στίχο “θέλω τα μάτια της να τα ξεχάσω” και θα θυμηθείτε όλες τις πρώην σας) και της μητέρας της Ούρσουλας.

Η Σταρ Ελλάς 2007, όμως, δεν είναι αυτό που λέμε “κλασική γυναίκα νοτίων προαστίων”, γιατί ενώ θα μπορούσε να σηκώνει στο πόδι τους δρόμους της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης, εκείνη επέλεξε να κάνει τις πασαρέλες της αυστηρά και μόνο στο επάγγελμα της. Μάλιστα, αυτή η διακριτική παρουσία της εδώ στα μέρη μας (σχολείο, αγγλικά, γερμανικά ήταν το ημερήσιο πρόγραμμα της και όχι το καφές-ψώνια-καφές-ψώνια) είναι και το βασικό νόημα του να καταλάβεις ποια είναι η Δούκισσα Νομικού, ακόμη και τώρα, που την αποθεώνει το 90% του ανδρικού πληθυσμού της χώρας (πάντα υπάρχουν και περίεργοι στο 10%) και την παραδέχεται το 70% των γυναικών (πάντα υπάρχουν πολύ περίεργες στο 30%).

Αυτό που κατάφερε, δηλαδή, στα χρόνια που εμφανίζεται στην τηλεόραση, φωτογραφίζεται στα περιοδικά και περπατάει στις πασαρέλες, είναι να μην είναι αντιπαθητική. Ναι, ντροπαλή και μερικές φορές απόμακρη, αλλά αυτό περισσότερο από άμυνα, παρά από στάση ζωής. Τη χρειάζεται, άλλωστε, και την άμυνα αφού σε περιπτώσει ς όπως η περυσινή που αποφάσισε να το ρίξει έξω, περπατώντας στην εβδομάδα μόδας με cupcakes στο στήθος της, πολλοί έπεσαν να φάνε εκείνη και όχι τα cupcakes.

Φέτος, στο Dancing with the Stars 4, δεν έχει βάλει τα γλυκά της αλλά τα καλά και μέσα από εντυπωσιακές τουαλέτες και εμφανίσεις που δεν ξέρουμε αν κόβουν την ανάσα, αλλά σίγουρα κόβουν τη φόρα σε όποιες θα ήθελαν να είναι στη θέση της (δηλαδή στην παρουσίαση του πιο επιτυχημένου τηλεοπτικό show), προσπαθεί να εδραιωθεί πλέον στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού ως μια από τις βασικές πρωταγωνίστριες του ελληνικού entertainment  και όχι απλώς ως ένα κορίτσι του Θέμου Αναστασιάδη ή ως μιας όμορφης παρουσίας, που ψάχνει τη θέση της στην ελληνική τηλεόραση.

Παράλληλα, όσο τα φώτα πέφτουν πάνω της σχετικά με το Dancing, εκείνη συνεχίζει τα πρωινά την πρακτική της στον όμιλο ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα στον τομέα προγράμματος, ως μια ακόμη απόδειξη ότι δεν είναι μια Barbie που όλοι θα ήθελαν να έχουν στη συλλογή τους, αλλά μια γυναίκα που οχυρώνει τα επόμενα βήματα στην καριέρα της, προσπαθώντας να μάθει τη δουλειά της τηλεόρασης, σε κάθε επίπεδο και όχι απλώς ποια κάμερα πρέπει να κοιτάζει και πόσο ανοιχτό πρέπει να είναι το ντεκολτέ της (το τελευταίο, πια, το ξέρει πολύ καλά).

Το Nou-Pou.gr χειροκροτεί όρθιο την πορεία της, την ακολουθεί σε Instagram και Twitter, διαβάζει το blog της και κυρίως την βλέπει κάθε Κυριακή, γιατί στην τελική, ακόμη και αν όλα τα παραπάνω δεν σας λένε τίποτα, η Δούκισσα Νομικού είναι η πιο ωραία γυναίκα που έχει βγάλει ο τόπος μας (μέχρι και το Esquire έχουμε σύμμαχο, που την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις πιο sexy γυναίκες του κοσμου). Α, στο “τόπος μας” μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και το #diplis.