STORIES

Ο Παύλος φτιάχνει τα ωραιότερα λουριά για κάμερες

Ονόμασε την «ανάγκη» του Hyperion Camera Straps και μπήκε δυναμικά στον κόσμο της φωτογραφίας.

Όσοι αγαπάτε την φωτογραφία σίγουρα θα θυμάστε μετά από κάποια μεγάλη βόλτα σε εκδρομές ή σε ταξίδια τα σημάδια στο λαιμό σας από τα κλασσικά «τετράγωνα» λουράκια. Ειδικά όσοι έχετε DSLR, ή παλιές μεγάλες αναλογικές μηχανές, δηλαδή φωτογραφικές μηχανές άνω του ενός κιλού (χωρίς τον φακό), τότε τα straps που συνήθως οι εταιρείες δίνουν με την αγορά της μηχανής είναι αρκετά κουραστικά για μεγάλες φωτογραφικές εξορμήσεις. Έτσι και ο Παύλος Κουτσούκος, ερασιτέχνης φωτογράφος, αν και αρχικά ξεκίνησε από αισθητικά κριτήρια, δεν έχασε την ευκαιρία να φτιάξει ένα πιο ανατομικό λουράκι και να αποκτήσει πελάτες από τα δικά μας Noupou που κυκλοφορεί μέχρι το μακρινό Brunei.

«Η ιδέα για την κατασκευή τους γεννήθηκε περίπου ένα χρόνο πριν. Ξεκίνησε από προσωπική ανάγκη καθώς είμαι πολλά χρόνια ερασιτέχνης φωτογράφος και όπως ίσως ξέρεις εμείς δημιουργούμε μια σχεδόν ερωτική σχέση με τις μηχανές μας.  Έτσι, πάντα έψαχνα τρόπους να ομορφύνω την φωτογραφική μου μηχανή και να την κάνω ξεχωριστή. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο σε καταστήματα του εξωτερικού βρήκα αυτό το είδος των camera straps που μου άρεσε σαν λογική. Όμως, δεν μου άρεσε καθόλου η τιμή τους. Την θεωρούσα άκρως υπερβολική και προσπάθησα να φτιάξω το δικό μου».Έψαξα πολύ, πειραματίστηκα αρκετά, και έφτιαξα ορισμένα λουριά για προσωπική χρήση. Κάποιος γνωστός το είδε και ήθελε να του φτιάξω ένα και μετά ο γνωστός  ενός γνωστού και κάπως έτσι ωρίμασε η σκέψη για κάτι πιο ευρύ».

«Προέκυψε λοιπόν το Hyperion Camera Straps. Σήμερα, από πλευράς αισθητικής δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει μέσα από μια πολύ μεγάλη ποικιλία χρωματικών συνδυασμών (238 ξεχωριστοί συνδυασμοί). Όμως τα straps εκτός από όμορφα είναι λειτουργικά και πάνω απ’ όλα στιβαρά. Να φανταστείς υπάρχουν χρήστες του strap με full frame DSLR). Επίσης, παίρνω πολύ καλά σχόλια για την πρακτικότητα τους. Το υλικό είναι αρκετά εύπλαστο έτσι ώστε να μπορεί να τυλιχτεί και γύρω από τον καρπό σαν hand strap και είναι απαλό γιατί είναι εξωτερικά επενδυμένο με μαλακό ακρυλικό υλικό. Όμως, το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι ότι όλα αυτά επιτυγχάνονται με πολύ μικρό τελικό κόστος για τον χρηστή».

«Κάνει για σχεδόν όλες τις μηχανές, γιατί ανέκαθεν όλοι οι κατασκευαστές είχαν κοινή λογική για τα straps. Πέραν λοιπόν ελαχίστων εξαιρέσεων όπως οι medium format αναλογικές μηχανές (με lugs τύπου Hasselblad  και Ricoh για τους γνώστες), τα λουράκια ταιριάζουν σε όλες τις φωτογραφικές μηχανές με τα τυπικά lugs».

Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ περίμενα να έχει τέτοια επιτυχία. Μέχρι αυτή την στιγμή έχω δεχθεί παραγγελίες από το Brunei μέχρι και το Surinam και οι κριτικές που υπάρχουν στην σελίδα του προϊόντος στο fb, τόσο για την ποιότητα και την πρωτοτυπία του όσο και για την τιμή πώλησης του είναι αρκετά ενθουσιώδεις. Αυτό με κάνει να θέλω να συνεχίσω την προσπάθεια μου για να γίνει η δουλεία μου ευρύτερα γνωστή σε ανθρώπους που ψάχνουν να προσθέσουν μια προσωπική πινελιά στην φωτογραφική τους μηχανή.

Website:

Facebook:

Instagram: